مهدی فتحی یادآور شد: حدود ۱۰۳ هکتار از انارستانهای این استان به تازگی احداث شده و برنامه سازمان جهاد کشاورزی توسعه سالانه بیش از ۳۰ هکتار انارستان در کردستان است.
او تاکید کرد: انارستانهای کردستان بیشتر در مناطق گرمسیری که دارای بیش از پنج ماه گرم و تابستانهای طولانی هستند، احداث شده البته ایجاد باغات انار در سطوح شیبدار و کوهستانی استان سابقه دیرینهای دارد ضمن اینکه ۸۰ درصد انار تولید شده به صورت تازه خوری مصرف میشود.
فتحی مهمترین ارقام انار تولیدی در کردستان را ملس، رباب، محلی اورامان، شیرین ساوه و شیشه کپ برشمرد و افزود: منطقه هورامان شهرستان سروآباد از لحاظ سطح باغات و میزان تولید سالانه انار رتبه اول استان کردستان را به خود اختصاص داده و بیشترین باغات انار و تمرکز این محصول در روستاهای ژیوار، بلبر، سلین و ناو در این منطقه است.
امروزه تحقیقات زیادی درباره خواص انار و ترکیبات موجود در آن انجام شده که موید اثرات مفید این میوه در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری هاست و از سوی دیگر به علت وجود ترکیبات دارویی حتی از پوست آن در صنایع داروسازی استفاده میشود.
این استان ۷۰ هزار بهره بردار باغی دارد و پیش بینی می شود امسال بیش از ۳۰۰ هزار تُن انواع محصولات باغی در کردستان تولید شود.
کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و ۱۱۰ هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد یکی از قطبهای تولید محصولات کشاورزی است بطوریکه باغداران استان با تولید سالانه بیش از ۴۵ هزار تُن انگور دیم رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده اند و سیب، گلابی، زردآلو، هلو، شلیل، بادام، گیلاس، آلبالو، آلو و گردو از دیگر محصولات باغی کردستان است.
استان کردستان یکی از قطبهای تولید محصولات کشاورزی بویژه گندم در غرب کشور به شمار میرود که امسال توانست در جایگاه دوم کشوری در زمینه خرید تضمینی این محصول قرار گیرد.
میانگین سالانه بارش باران در استان کردستان بیش از ۵۴۰ میلیمتر است که این مقدار ۲ برابر میانگین کشور است.
انتهای پیام/ز