حسینی گفت: در یک ماه گذشته بازار فرآوردههای نفتی بیشترین تغییر قیمت را داشت که بعضی از آنها تا ۳۰ درصد افزایش قیمت را تجربه کردند.
او بیان کرد: فرمول قیمت گذاری کالای پالایشی یا همان خوراک نفت به قیمت هفته آخر این محصولات وابسته است. این افزایش قیمتها باعث تغییر قیمت این فرآوردهها میشود و همین امر منجر شد تا در هفته های گذشته شاهد تغییر قیمت بین ۳۰ تا ۴۰ درصد بوده ایم.
بیشتر بخوانید: دستاوردهای شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران/صادرات ۶۰ میلیون لیتر نفتگاز و نفت کوره
سخنگوی اتحادیه فرآوردههای نفتی افزود: اعتقاد داریم در شرایطی که بازار دچار تلاطم است توان اتکا به فرمول خاصی برای تغییر قیمت ها وجود ندارد. باید نیاز و وضعیت بازار را ببینیم و با توجه به آن تصمیم گیری کنیم.
حسینی ادامه داد: در خصوص قیمت گذاری فرآوردههای نفتی عاقلانه تصمیم گیری میکنیم و سعی داریم که آن را مناسب قیمت گذاری کنیم. انتظار است در بحث خوراک، روغن، قیر و حلالها انعطافی صورت گیرد تا پالایشگاه دچار مشکلاتی نشود.
او معتقد است هم اکنون اتهاماتی به پالایشگاههای نفت برای تعیین فرمول قیمتگذاری خوراک نفت خام و میعانات گازی وجود دارد.
سخنگوی اتحادیه فرآوردههای نفتی با اشاره به اینکه وزارت نفت برای فروش خوراک نفت فرمولی را عجولانه مشخص میکند، گفت: به طور معمول مشخص نیست این فرمول تابع چه شاخصهایی مورد ارزیابی قرار گرفته است، زیرا در یک دوره قیمتهای فوب خلیجفارس به عنوان قیمتهای معیار تعیین میشود و در سال دیگر قیمتهای پایه نفت تغییر میکند.
حسینی با تاکید بر اینکه باید کارگروه تخصصی برای قیمت گذاری نفت تشکیل شود، گفت: فرمول قیمتگذاری نفت باعث ضرر صنایع میاندستی و پاییندستی صنعت پالایش نفت در کشور شده است، به طوری که نوسانات شدید قیمت نفت خام دائماً در روند قیمتگذاری خوراک فرآوردههای نفتی و صنایع پاییندستی تأثیرگذار است.
انتهای پیام/