سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرکل امور آزمایشگاه‌ها مطح کرد؛

حضور دانشجویان عالی رتبه در مراکز صنعتی کشور

نیکبخت گفت: دانشجویان عالی رتبه و نیرو‌های باکیفیت ما از دهه‌ ۶۰ تاکنون توانسته اند به عنوان سرمایه‌های کشور وارد مراکز صنعتی شوند.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست کارشناسان و مدیران مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی سراسر کشور با حضور حسین حسینی تودشکی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر، رضا اسدی فرد مدیر شبکه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری و علی نیکبخت مدیرکل امور آزمایشگاه‌ها، در سالن آمفی تئاتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.

شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی، جنگ اقتصادی را تجربه می‌کند

در ابتدای جلسه علی نیکبخت، مدیرکل امور آزمایشگاه‌ها گفت: در حال حاضر برنامه شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی کشور در شرایط حساس است و یک جنگ اقتصادی را تجربه می‌کند؛ این چنین برنامه‌ها از راه‌های غیر قانونی پیش می‌رود.
 
او افزود: همه ما سردارن این جنگ اقتصادی هستیم و باید سعی کنیم تاچنین پروژه هایی به نتیجه برسد؛ در این زمینه از هر توانی دریغ نخواهیم کرد.
 
مدیرکل امور آزمایشگاه‌ها  ادامه داد: همه ما نقش و مسئولیت کوچکی در چنین پروژه‌هایی داریم، اما باید مانند یک سرباز به بهترین نحو، نقش خود را ایفا کنیم.
 
نیکبخت گفت:کشور ما در زمینه تولید علم از ابتدای انقلاب تاکنون پیشرفت بسزایی داشته است.

او ادامه داد: دانشجویان عالی رتبه و نیرو‌های باکیفیت ما از دهه‌ ۶۰ تاکنون توانسته اند به عنوان سرمایه‌های کشور وارد مراکز صنعتی شوند. دانشجویان و استادان نقش خود را به بهترین نحو ایفا کرده اند اما لازم است این چنین پروژه ها را به دلیل شرایط حساس کشور به صورت تیمی وگروهی انجام دهند.
 
نیکبخت گفت: تعداد انتشارات علمی ما با همین دانشجویان بالاتر رفته و ۱۶ منطقه خاورمیانه را دربرگرفته است.
 
او با بیان اینکه از ابتدای دهه ۸۰ تولید و توسعه فناوری بالایی داشته ایم، گفت: مجموع فروش تمامی محصولات حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
 
مدیرکل امور آزمایشگاهی تصریح کرد: مراکز پژوهشی و فناوری کشور مراحل سخت اقتصادی را طی کرده است و در نهایت به پروژه شبکه آزمایشگاهی فناوری راهبردی دست یافتند.
 
 
نیکبخت گفت: امروز در این نشست در خصوص شبکه های آزمایشگاهی فناوری های راهبردی صحبت می شود که این موضوع مرتبط با مراکز پژوهشی، خصوصی، فناوری، دانشگاه ها و آزمایشگاه ها است. برای چنین پروژه هایی، شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی لازم است تا پژوهشگران بتوانند در قالب گروه یا تیم از تمامی امکانات به نحوی که در رشد کشور موثر باشد، استفاده کنند.
بیشتر بخوانید: افزایش ۱۰ برابری ظرفیت نوآوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر

توسعه سامانه خدمات آزمایشگاه دانشگاه امیرکبیر

در ادامه جلسه محسن خواجه زاده، مدیر آزمایشگاه دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: سامانه خدمات آزمایشگاه دانشگاه با همت دانشجویان توسعه پیدا کرده است.
 
او افزود: نیم قرن است که آزمایشگاه دانشگاه با تجهیزات کامل توسط دانشجویان و استادان، اداره می شود و به عنوان آزمایشگاه برتر به سایر آزمایشگاه دانشگاه های کشور خدمت رسانی می‌کند.
 
خواجه زاده ادامه داد:۱۳۰ آزماشگاه عضو شبکه و سامانه آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی امیرکبیر هستند که منطبق بر بروزرسانی های موجود درشبکه، به پژوهشگران خدمات ارائه می دهند.
 
مدیرآزمایشگاه دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: همه دانشجویان علاقه مندمی توانند مشارکت و همکاری داشته باشند.
 
او ابراز کرد: مجتمع آزمایشگاه خدماتی که شامل شرکت دانش بنیان و پژوهشگاه های تخصصی است به منظور همکاری دانشجویان متخصص در حوزه کامپیوتری با هدف توسعه این سامانه، تاسیس شده است تا دسترسی برای دانشجویان و استادان آسانتر شود.
 
خواجه زاده گفت: این سامانه از فرودین امسال آغاز به کار کرده است تا کاربر بتوانداز بهترین امکانات آن استفاده کند.
 
او ادامه داد: این سامانه درحوزه‌های خرید تجهیزات، گزارش‌های سامانه ای، شناسنامه پسورد، انواع مختلف گرند، خرید مواد باکیفیت و شناسنامه دار برنامه ریزی شده تا دسترسی برای کاربران آسان‌تر شود.
 
خواجه زاده با اشاره به برنامه ریزی سامانه گفت: در اکثر دانشگاه ها، آزمایشگاه‌ها محل انبار مواد هستند. این سامانه کمک می کند تا مشخص شود که در کدام آزمایشگاه محل نگهداری مواد وجود دارد. در حال حاضر در آزمایشگاه دانشگاه صنعتی امیرکبیر محلی برای نگهداری مواد با رعایت ایمنی وکنترل HSE آنها وجود دارد.

شبکه فناوری به بلوغ رسیده است

در ادامه رضا اسدی فرد، مدیر شبکه فناوری راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: امروز شبکه فناوری به بلوغ رسیده است. با کمک و تلاش پژوهشگران، وضعیت ما نسبت به شروع پروژه این شبکه بسیار متفاوت بوده و پیشرفت بسزایی داشته است.

او افزود: از ۳۱ استان و۶۰ شهرستان از حوزه های صنعت در بخش خصوصی وزارت علوم و وزارت بهداشت نمایندگانی را داریم ؛ این باعث شده که انتظارات از ما به اندازه یک نوجوان در سن بلوغ بیشتر شود.

اسدی فرد تصریح کرد: در حال حاضر مهم ترین مسئله کشور با ۸۰ میلیون جمعیت همان جنگ اقتصادی است .

او ادامه داد: کشوری که فقیر باشد مثل انسانی می ماند که ستون فقراتش شکسته است. باید توجه داشت که ظرفیت کشور ما قابل مقایسه با کشورهایی با جمعیت ۲ یا ۳ میلیونی نیست.

مدیر شبکه فناوری راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: کشورهای کوچک و با ظرفیت کم می توانند ازطریق خدمات اشتغال ایجادکنند اما کشوری بزرگ و با ظریفیت بالا مثل کشور ما نمی‌تواند از طریق خدمات شغل ایجادکند؛ بنابراین باید ساختارهای صنعتی در حوزه های کشاورزی، نفت، گاز و... ایجاد شود.

او ادامه داد: ما نمی توانیم با چین و هند رقابت کنیم و باید محصولات هاتیک یعنی محصولاتی با تکنولوژی بالا اما باقیمت پایین ارائه بدهیم.

اسدی فرد گفت: نیروهای قوی و با استعداد انسانی، سرمایه های ما هستند.

او ابراز کرد:۵۰ مرکز در سراسر کشور داریم که بیش از ۱۲ هزار دستگاه به آنها برای ۲/۲ نفر متخصص ارائه شده است.

اسدی فرد بیان کرد:۹۹ درصد از بودجه  دانشگاهی، صرف تامین تحقیقات علمی می شود.

او ادامه داد: این سامانه آزمایشگاهی ارائه شده برای وزارت علوم، وزارت بهداشت، جهاددانشگاهی و...تخفیف دارد اما برای دانشجویان دکتری و پسا دکتری تخیف ویژه ای درنظر گرفته شده است.

مدیر شبکه فناوری راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری در پایان گفت: این سامانه ۱۵۰ هزار نفر عضو می گیرد که در حال حاضر به بیش از ۲۷ هزار نفر رسیده است. در نظر داریم این تعداد تا آخر سال به ۵۰ هزار نفر برسد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.