به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «بارتز» شرور سرشناس جنوب تهران است که در چشم برهم زدنی موتورهای لاکچری تهرانیها را سرقت میکرد. چندی قبل ماموران کلانتری ۱۱۵ رازی از سرقتهای سریالی موتورهای گران قیمت در منطقه رازی مطلع و تیمی از ماموران برای دستگیری عامل این سرقتها وارد عمل شدند.
ماموران در گام نخست تحقیقات به سراغ دوربینهای مداربسته در محلهای سرقت رفتند و با تصویر یک جوان طاس که با یک وسیله نوک تیز اقدام به روشن کردن و سرقت موتورها میکرد روبه رو شدند.
تصویر این سارق حرفهای کافی بود تا ماموران خیلی زود در بررسی متهمان سابقه دار به شرور معروفی که پنج ماه قبل از زندان آزاد شده بود، برسند.
این شرور که معروف به «بارتز» است تحت تعقیب ماموران قرار گرفت و در عملیاتی غافلگیرانه دستگیر شد.
بارتز ابتدا خود را بی گناه میدانست، اما وقتی در برابر تصاویر دوربینهای مداربسته قرار گرفت به ناچار لب به سخن گشود و ادعا کرد موتورهای سرقتی را به پسر جوانی به قیمت یک میلیون تومان فروخته است که در این مرحله تیم پلیسی موفق به دستگیری مالخر موتورهای سرقتی شدند.
گفتگو با بارتز
سابقه داری؟
بله، سابقه شرارت و سرقت دارم.
آخرین بار کی زندان بودی؟
پنج ماه قبل از زندان آزاد شدم.
چرا دزدی؟
اشتباه کردم.
اشتباه کردی که دستگیر شدی، انگیزه ات چه بود؟
بی پولی و بیکاری و، چون اعتیاد داشتم پول لازم بودم.
شغل؟
در کار کامپیوتر بودم، اما به خاطر سرقت و اعتیادم بیکار شدم.
موتورها را چطور روشن میکردی؟
با یک جسم نوک تیز، مثل قیچی موتورها را روشن میکردم.
چرا سر کار نمیرفتی؟
وقتی از زندان آزاد شدم هیچ جایی برایم کار نبود، تا متوجه میشدند سابقه دار هستم یا روی دستم جای چاقوست هیچ شغلی به من نمیدادند به همین دلیل مجبور شدم دوباره دزدی کنم.
فکر میکردی دستگیر شوی؟
نه.
سابقه شرارت هم داری؟
بله، ولی خیلی وقت است که دیگر شرارت نمیکنم.
یک پرونده شرارت بعد از آزادی از زندان داری؟
شرارت هایم کمتر شده است.
تا کی میخواهی خلاف کنی؟
جامعه درست نیست، وقتی ما را هیچ جایی نمیپذیرند مجبور میشویم دزدی کنیم.
ازدواج کردی؟
زن و بچه دارم.
موتورهای سرقتی را چند میفروختی؟
یک میلیون تومان.
بچه طلاق
جوان ۲۳ ساله که موتورهای سرقتی را یک میلیون تومان میخرید ادعا میکند، چون بچه طلاق است و کسی از او حمایت نمیکند معتاد شده و برای تامین هزینههای زندگی اش مجبور است خلاف کند.
اعتیاد داری؟
بله، هروئین مصرف میکنم.
چه مدت است مواد مصرف میکنی؟
یک سال.
موتورها را چند میفروختی؟
هر موتور را بین یک میلیون و ۵۰۰ تا دو میلیون تومان میفروختم.
چرا خلاف میکنی؟
بچه طلاق هستم و کسی مرا حمایت نمیکند.
چه کسی مقصر این اتفاقات است؟
مقصر خودم هستم، ولی وقتی خانواده ام مرا از ۱۵ سالگی در کف خیابان رها کردند و به من اهمیت نمیدادند بهتر از این نمیشدم.
حرف آخر؟
اگر خانواده ام مرا رها نمیکردند هیچ وقت کارم به این جا نمیکشید.
پزشک قلابی
چندی قبل ماموران پلیس تهران از فعالیت یک پزشک قلابی در میدان انقلاب تهران مطلع شدند. ماموران با تحقیقات پلیسی پی بردند که این پزشک که در همه زمینههای درمانی فعالیت دارد با مدرک جعلی، خود را به عنوان پزشک معرفی کرده است و با دریافت پول اقدام به نسخه نویسی و درمان میکند.
در ادامه تجسسها مشخص شد که چهار خانواده به عنوان اولیای دم از این پزشک قلابی که باعث مرگ اعضای خانواده هایشان شده در دادسرای جرایم پزشکی تهران شکایت کردند.
به این ترتیب ماموران با جمع آوری مدارک و شواهد پلیسی در عملیاتی غافلگیرانه با حضور در مطب این پزشک موفق به دستگیری وی شدند.
ماموران در ادامه تحقیقات پی بردند که این مرد ۵۵ ساله در زمینه ارائه مدارک جعلی نیز فعالیت دارد.
گفتگو با متهم
این مرد که به آرامی صحبت میکند ادعا دارد که یک پزشک است و مدارک تحصیلی اش را نیز در خارج از کشور گرفته و دکترای تغذیه دارد.
به چه جرمی دستگیر شدی؟
بی گناهم. دوست داشتند دستگیرم کردند.
یعنی شما پزشک قلابی نیستی؟
نه، من مدارک تحصیلی دارم و دروغ میگویند که پزشک قلابی هستم.
اما وزارت بهداشت مدارک شما را تایید نکرده است؟
باید وزارت خارجه تایید کند و بعد مورد تایید وزارت بهداشت قرار میگیرد.
مدارک شما همه جعلی است؟
نه، من در خارج از کشور درس خواندم.
مدرک تحصیلی؟
دکترای تغذیه دارم.
از کدام دانشگاه؟
مدارکش موجود است خودتان بخوانید.
شنیدم مدرک تحصیلی دکتری جعل میکردی؟
نه، من آموزش میدادم و بعد از ۷۲ ساعت کلاس به آنها مدرک میدادم.
تحت چه مرکزی مدرک میدادی؟
خوب آموزش دیده بودند و خودم برایشان مدرک میزدم.
وسایل پزشکی برای چه کاری است؟
من پزشک هستم و وسایل کارم است.
با وسایل طب سوزنی چه کاری میکردی؟
وقتی میتوانم برای درمان خودم استفاده کنم برای دیگران هم میتوانم استفاده کنم. دانش دارم که میتوانم بیماران را درمان کنم نیازی نیست کسی آن را تایید کند.
یعنی بی گناهی؟
بله، من پزشک هستم.
راننده اخراجی اورژانس
ماموران پلیس تهران در ادامه تحقیقات پلیسی در بیمارستانها پی بردند یک مرد جوان با پوشیدن لباس اورژانس در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران دست به کلاهبرداری از همراهان بیماران میزند. به این ترتیب ماموران وارد عمل شدند و در بررسیهای ابتدایی مشخص شد که پسر جوان با پوشش نیروهای اورژانس از همراهان بیماران به بهانه تهیه تجهیزات پزشکی با قیمتهای پایینتر پول گرفته و سپس ناپدید شده است.
همین کافی بود تا ماموران در کمین این مرد شیاد بنشینند و با توجه به تصویر متهم در دوربینهای مداربسته وقتی این جوان پای در بیمارستان گذاشت از سوی ماموران دستگیر شد.
در بازجویی از متهم مشخص شد که وی در گذشته راننده خودروی اورژانس خصوصی بوده که به دلیل بدرفتاری هایش از کار بیکار شده که در همین خصوص این جوان دست به درگیری با همکارانش زده و پس از شکایت به زندان رفته و بعد از آزادی با پوشیدن لباس اورژانس اقدام به کلاهبرداری کرده است. بنا بر این گزارش، متهمان برای تحقیقات بیشتر و شناسایی دیگر جرایم احتمالی و طعمه هایشان در اختیار ماموران پلیس تهران قرار گرفته اند.
تحلیل کارشناس
بزهکاری زیر سایه تنهایی
دکتر قربانعلی ابراهیمی / جامعه شناس و استاد دانشگاه
کودکان هنگام طلاق والدین، قربانیان اصلی به شمار میروند و جدایی پدر و مادر ممکن است آینده شان را با ابهاماتی روبه رو کند و خود را فرزند طلاق بنامند.
مشکلات روانی و اجتماعی گستردهای گریبانگیر این فرزندان بعد از فروپاشی خانواده خواهد شد. اغلب این فرزندان به دلیل افت تحصیلی، پرخاشگری و عزت نفس پایین زود عصبانی میشوند و روابط بین فردی شان ضعیف است.
این فرزندان ضعف در تعاملات اجتماعی دارند به همین دلیل نمیتوانند در محیطهای اجتماعی روابط مناسبی با دیگران داشته باشند و به علت پرخاشگری و خشمی که در خود نهفته اند زود از کوره در میروند و ممکن است دست به جرایمی بزنند که تاوان سنگینی برای شان داشته باشد.
پدیده طلاق اغلب عزت نفس این افراد را کم میکند و به خاطر اشتباهی که از والدین آنها سر زده است دچار مشکلات برون سازی و درون سازی شده میشوند. مشکلات برون سازی شده باعث میشود که این افراد به اختلال کم توجهی مبتلا شوند و به دلیل خشمهای آنی و ناگهانی که دارند کنترل رفتار نداشته باشند و در جامعه مرتکب هر جرمی شوند.
از جمله مشکلات درون سازی شده فرزندان طلاق میتوان به اضطراب، افسردگی و ناامید بودن از آینده اشاره کرد. این افراد مدام احساس شرمساری میکنند و خود را مقصر در طلاق والدین میدانند تنشهایی که این افراد در طول زندگی تجربه میکنند استرس زا بوده و همین موضوع موجب میشود که به دلیل نداشتن یک خانواده منسجم بدهکار شوند چنان چه والدین قصد جدایی دارند توصیه میشود فرزندان از فضای جنجالی روابط بین والدین دور بمانند و دخالتی در درگیریهای میان پدر و مادر نداشته باشند تا بتوان به آینده آنها امیدوار بود اگر فرزند با پدر یا با مادرش زندگی میکند و در اصل زندگی تک والدی دارند توصیه میشود بعد از طلاق والدین مشاوره روان شناسی برایشان در نظر گرفته شود. اگر فرزند دختر است برای جلوگیری از انزوا گزینی و افسردگی باید تحت نظر مشاوران باشد تا بپذیرد که از این به بعد در خانوادهای زندگی میکند که تک والد است.
اگر فرزند پسر است رفتارهای پرخاشگرانه او را تهدید میکند که با توجه به گروه سنی فرزند میتوان مشاوره مناسبی برای او در نظر گرفت. والدین برای پیشگیری از بزهکاری فرزندان طلاق مسئولیت سنگینی به عهده دارند، زیرا این فرزندان کاملاً بی اعتماد بوده و در نخستین گام باید اعتماد در آنها شکل بگیرد. استقلال فردی از دیگر مواردی است که این فرزندان از سن کم باید بتوانند مسئولیتهای فردی خود را به عهده بگیرند تا استقلال در آنها شکل پیدا کند. هویت فردی مقوله مهمی است که والدین هنگام جدایی باید برای آن برنامه ریزی داشته باشند.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/