سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس جمهور در اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اورآسیا:

استفاده آمریکا از دلار به عنوان یک سلاح، به تروریسم اقتصادی منجر می‌شود/ سیاست ایران حفظ صلح و ثبات در منطقه است

حجت‌الاسلام روحانی گفت: اقدامات قهری آمریکا و استفاده از دلار به عنوان یک سلاح، به تروریسم اقتصادی منجر خواهد ‌شد و زندگی مردم عادی را هدف قرار خواهد داد.


به گزارش خبرنگار  حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور عصر امروز در اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا در ایروان گفت: بسیار خوشحالم که فرصت تاریخی حضور در اجلاس بزرگ سران اتحادیه اقتصادی اورآسیا در شهر زیبا و تاریخی ایروان، همزمان با مهیا شدن مقدمات اجرای موافقت‌نامه موقت ترتیبات تجاری جمهوری اسلامی ایران با این اتحادیه، فراهم شد.

او ادامه داد: لازم می‌دانم از جناب آقای پاشینیان، نخست‌ وزیر جمهوری ارمنستان برای برگزاری این نشست مهم و میهمان‌نوازی شایسته، صمیمانه سپاسگزاری کنم.

رئیس جمهور گفت: نشست سران کشور‌های عضو اتحادیه اقتصادی اورآسیا، فرصتی مغتنم برای‌تبادل‌نظر و چاره‌اندیشی درخصوص پاره‌ای از موضوعات و مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای است و امیدوارم نتایج ارزشمندی از گفت‌وگو‌های این نشست حاصل شود.


بیشتر بخوانید: برنامه کاری امروز رئیس جمهور در ارمنستان/ روحانی با پوتین دیدار می‌کند 


جامعه بین‌المللی باید با اتخاذ تصمیمی قاطع با رویکرد یکجانبه گرایانه آمریکا مقابله کند

حجت الاسلام روحانی تصریح کرد: نظام جهانی بر پایه چندجانبه‌گرایی و همکاری‌های مشترک تمام اعضای جامعه بین‌المللی استوار است و همه کشور‌ها به حکم تعهد و مسئولیت بین‌المللی خود و به منظور حفظ صلح، امنیت، ثبات و نظم بین‌المللی، موظف به مقابله با یک جانبه گرایی هستند.

رئیس جمهور گفت: مقاومت و تقابل برخی از کشور‌ها از جمله جمهوری اسلامی ایران با اقدامات خصمانه و یکجانبه‌گرایانه ایالات متحده آمریکا، باعث مواجه شدن این کشور با تحریم‌های شدید و غیر‌انسانی شده است.

او افزود: آمریکا در سال‌های اخیر با اعمال رویکرد یکجانبه و بی‌توجهی به تعهدات، و توافقات بین المللی و زیر پا گذاشتن موافقت‌نامه‌های دوجانبه، بسیاری از کشور‌های دیگر از جمله چین و روسیه، همچنین تعدادی از متحدین خود را هدف قرار داده است. به اعتقاد ما، جامعه بین‌المللی باید با اتخاذ تصمیمی قاطع و اقداماتی موثر با رویکرد خصمانه و یکجانبه گرایانه آمریکا مقابله کند.

رئیس جمهور گفت: اقدامات قهری آمریکا و استفاده از دلار به عنوان یک سلاح، به تروریسم اقتصادی منجر خواهد شد و زندگی مردم عادی را هدف قرار خواهد داد.

آقای روحانی تصریح کرد: اجرای برجام به عنوان الگوی کارآمدی از موفقیت دیپلماسی چندجانبه برای حل و فصل مسائل بین‌المللی، مستلزم اجرای کامل تعهدات متقابل از سوی همه امضاکنندگان آن است و تمام اعضای سازمان ملل، متعهد به رعایت و حمایت از اجرای مفاد آن هستند.

تأکید بر انتظارات ایران از امضاكنندگان توافق برجام

رئیس جمهور  گفت: جمهوری اسلامی از امضاکنندگان توافق برجام انتظار دارد در راستای اجرایی شدن آن اقدام کنند و در شرایط حساس کنونی علاوه بر نقش اعضای باقی‌مانده در برجام، حمایت سایر کشور‌ها از این دستاورد چندجانبه جهت حفظ و ارتقای همکاری‌ها، امنیت و ثبات منطقه‌ای و بین‌المللی ضروری است.

آقای روحانی بیان کرد: متأسفانه در نتیجه اقدامات مخرب آمریکا، امروزه شاهد ایجاد مشکلات فراوان در روابط اقتصادی کشورها، رشد روزافزون فقر، ناامنی، مهاجرت و کاهش رشد اقتصادی در جهان هستیم و استمرار این فضای تنش‌آلود، لطمات غیرقابل جبرانی را به‌دنبال خواهد داشت.

رئیس جمهور گفت: در چنین فضای توأم با بیم و ناامیدی در نظام بین‌الملل، لاجرم نیازمند همکاری‌های اقتصادی چندجانبه و منطقه‌ای به موازات چندجانبه‌گرایی در نظام بین‌الملل هستیم، بنابراین همکاری جمعی و منطقه‌ای در قالب اتحادیه‌های اقتصادی، تجاری و سیاسی مانند اتحادیه اقتصادی اورآسیا، سازمان همکاری‌های اقتصادی (اکو)، سازمان همکاری شانگ‌های و مجمع گفتگوی آسیایی (ACD) به عنوان مهم‌ترین ابزار‌ها در همگرایی اقتصادی ـ سیاسی منطقه‌ای مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران است.

سیاست ايران حفظ صلح و ثبات در منطقه و امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز است

آقای روحانی تأکید کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران حفظ صلح و ثبات در منطقه و از جمله خلیج‌فارس و تأمین آزادی و امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز است.

رئیس جمهور با بیان اینکه حوادث اخیر، این امنیت را به شکل جدی در معرض خطر قرار داده است، تصریح کرد: امنیت و صلح در خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز با مشارکت کشور‌های این منطقه تأمین می‌شود و همان‌گونه که در نشست سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد مطرح کردم، همه کشور‌هایی را که از تحولات خلیج‌فارس و تنگه هرمز متأثر می‌شوند به «ائتلاف امید» یعنی «ابتکار صلح هرمز» Hormoz Peace Endeavor دعوت می‌کنم.

آقای روحانی گفت: هدف این ائتلاف ارتقای صلح، ثبات، پیشرفت و رفاه تمام ساکنان تنگه هرمز و تفاهم متقابل و روابط صلح‌آمیز و دوستانه میان ایشان است. این ابتکار حوزه‌های مختلف همکاری مانند تأمین همگانی امنیت انرژی، آزادی کشتیرانی و انتقال آزادانه نفت و سایر منابع نسبت به کشور‌های حوزه تنگه هرمز و فراتر از آن را در برمی‌گیرد.

رئیس جمهور افزود: اراده جمهوری اسلامی ایران متنوع‌سازی روابط اقتصادی خود و تکیه بر اصول اقتصاد مقاومتی و همکاری‌های فعال‌تر منطقه‌ای- بین‌المللی است.

رئیس قوه مجریه بیان کرد: امضای موافقت نامه تجاری جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اورآسیا، بیانگر دیدگاه جامع و سازنده ایران، همراه با اراده سیاسی قوی در کمک به توسعه روابط اقتصادی - تجاری چندجانبه و منطقه‌ای است. اجرایی شدن موافقت‌نامه فی‌مابین قدمی در مسیر تقویت ساختار‌های تجاری چند جانبه تلقی می‌شود.

آقای روحانی تأکید کرد: موقعیت جغرافیایی ایران امکان اتصال ترانزیتی قاره‌های اروپا و آسیا و کشور‌های مختلف در غرب، شرق، شمال و جنوب را به همدیگر فراهم می‌سازد. ما علاقه‌مندیم از این موهبت برای کمک به توسعه پایدار و رشد کشورمان و همگرایی اقتصادی سایر کشور‌های منطقه به بهترین نحو استفاده کنیم.

او گفت: به همین منظور با سرمایه‌گذاری‌های عظیم، کریدور‌های مختلف جاده‌ای و ریلی برای تسهیل حمل و نقل ترانزیتی طراحی و اجرا شده‌اند که از آن جمله می‌توان به کریدور شمال – جنوب، کریدور خلیج فارس – دریای سیاه، کریدور پیش بینی شده در موافقت‌نامه عشق‌آباد، کریدور‌های جاده‌ای و ریلی اکو و همچنین کریدور‌های هوایی اشاره کرد.

پیشنهاد تشکیل کارگروه ویژه‌ برای اجرایی‌ کردن ایده فرصت‌های سرمایه‌گذاری مشترک در حوزه اورآسیایی

رئیس جمهور اظهار کرد: بنادر متعدد جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر، خلیج‌فارس و حاشیه اقیانوس هند (به ویژه چابهار)، شبکه‌های جاده‌ای و ریلی و آسمان امن ایران، امکان اتصال کشور‌های همسایه به همدیگر و به سایر قاره‌ها را فراهم می‌کند.

آقای روحانی تصریح کرد: اتحادیه گمرکی اورآسیا زمانی می‌تواند ظرفیت‌های خود را تحقق ببخشد که در حوزه راهبردی حمل و نقل به سمت همگرایی حرکت کند، بنابراین پیشنهاد می‌شود کشور‌های عضو این اتحادیه با تدوین راهبرد تسهیل ترانزیت اورآسیا، رویه‌ها و مقررات ترانزیت، تردد متصدیان حمل و نقل و وسایل نقلیه باری و مسافری به قلمرو‌های همدیگر را از طریق طراحی و اجرای راه‌کار‌های هوشمندانه تسهیل کرده و موانع را برای مبادلات بیشتر و روانتر به حداقل ممکن کاهش دهند.

رئیس قوه مجریه افزود: جمهوری اسلامی ایران ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های گسترده‌ای در مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی به ویژه در جنوب شامل منطقه آزاد چابهار و شمال کشور شامل امیرآباد در استان مازندران، انزلی در استان گیلان، منطقه آزاد تجاری ارس در آذربایجان شرقی ایجاد کرده و آماده ارائه تسهیلات و امکاناتی ارزشمند برای گسترش همکاری‌های تجاری با اتحادیه اقتصادی اورآسیا است. به همین مناسبت از سرمایه‌گذاران اتحادیه اقتصادی اورآسیا دعوت می‌کنم از توانمندی‌های مذکور برای توسعه مناسبات فی‌مابین استفاده کنند.

آقای روحانی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با تصویب و لازم الاجرا کردن یکی از جامع‌ترین قوانین تشویق و حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی، آمادگی دارد میزبان سرمایه‌گذاران و کارآفرینان اتحادیه اقتصادی اورآسیا و برگزاری نشست‌های فرصت‌های سرمایه‌گذاری درآینده نزدیک باشد.

رئیس جمهور اظهار کرد: به همین منظور از هرگونه همکاری با کشور‌های عضو اتحادیه اورآسیا در حوزه‌های مالی و بانکی و سرمایه‌گذاری به‌ویژه از طریق مکانیزم‌های جدید و موثر استقبال نموده و پیشنهاد می‌کنم کارگروه ویژه‌ای جهت اجرایی کردن ایده فرصت‌های سرمایه‌گذاری مشترک در حوزه اوراسیایی توسط نمایندگان محترم دولت‌های عضو اتحادیه و جمهوری اسلامی ایران تشکیل شود.

آقای روحانی تصریح کرد: امیدواریم جمهوری اسلامی ایران از مشارکت و همراهی کشور‌های دوست فدراسیون روسیه، ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان و بلاروس در گذشتن از مسیر ناهموار کنونی به خوبی بهره‌مند گردد و شاهد گسترش بیش از پیش مناسبات اقتصادی و تجاری فی‌مابین در کنار مناسبات خوب سیاسی باشیم. در اینجا بار دیگر، دست یاری و همکاری به سوی شما دراز می‌کنم و بر این باورم که با کمک یکدیگر خواهیم توانست تعاملات اقتصادی منطقه را در چارچوب اتحادیه اقتصادی اورآسیا، به عنوان یک مدل کارآمد به سایر مناطق جهان معرفی کنیم.

رئیس جمهور در پایان، ضمن تشکر مجدد از تمامی مسئولان عالی‌رتبه و دست‌اندرکاران این اجلاس گفت: امیدوارم حضور سران در این نشست، موجبات نقش‌آفرینی و ارتقای جایگاه اتحادیه اقتصادی اورآسیا را در منطقه و نظام بین‌الملل فراهم آورد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۱۲ ۰۹ مهر ۱۳۹۸
آقای روحانی :!! دولت شما وبانک مرکزب جلو پایین آمدن نرخ ارزراگرفته اید؟؟!! بداد مردم برسید
ناشناس
۱۷:۱۵ ۰۹ مهر ۱۳۹۸
خوب دلار رو کنار بزارین بابا