سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وزیر نفت مطرح کرد؛

کیفیت بنزین از سوی استاندارد تائید شده است/ صدور تمام کارت‌های سوخت تا پایان مهر

زنگنه گفت: کیفیت بنزین در کشور هیچ مشکلی ندارد و از سوی استاندارد تائید شده است.

 

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت در مراسم امضای قرارداد تولید الکتروپمپ‌های بومی گفت: بسیاری از فعالان صنایع معتقدند، نفت پیشران تمام صنایع و کارخانجات است.

او ادامه داد: صنعت نفت با وجود پالایشگاه‌ها و پتروشیمی ها، عامل پیشرفت تمام صنایع کشور است.

زنگنه گفت: اهداف اصلی امضای این قرار داد‌ها ایجاد اشتغال و حمایت از تولید است. خوشبختانه در طرح‌های راهبردی صنعت نفت بدون مشکلی موفق هستیم.


بیشتر بخوانید: مهر تایید وزیران پیشین بر راهکار‌های فروش نفت/ عرضه سوخت تنها با ارائه کارت‌های هوشمند از اواخر مرداد 


وزیر نفت بیان کرد: طرح عظیم تولید ورق عظیم با همکاری فولاد اکسین و فولاد مبارکه، از جمله مواردی است که باید به عنوان رونق تولید نام برد، همچنین وزارت نفت سفارش ساخت ورق مقاوم به اسید نفت و نفت ترش را به این شرکت‌ها داده است.

زنگنه تاکید کرد: در تجهیزات مناطق مهم نفتی، پیشنهاد ساخت ۲ پالایشگاه در جاسک را داده ایم و معتقدیم برای ورود گاز به این منطقه باید هر چه سریع‌تر طرحی تهیه شود.

وزیر نفت بیان کرد: مهمترین تجهیزات مورد استفاده در صنعت نفت را ماشین ها و تجهیزات دوار است که باید برای تولید آن نیز برنامه ریزی های جدی صورت گیرد تا پمپ‌های درون‌چاهی به سرعت انجام شود؛ با توجه به این که بهره بردار این طرح خود سازندگان پمپ ها هستند بنابراین تولیدکنندگان به‌ازای هر بشکه نفت پمپ شده، درصدی را به عنوان دستمزد می توانند دریافت کنند، این امر به سرمایه در گردش شرکت ها و همچنین خودکفایی در سایر صنایع انگیزه ای قوی است.

او ادامه داد:  تولید ۱۰ قلم گروه کالایی صنعت نفت را در نظر گرفته ایم ضمن اینکه تولید لوله‌های CRA پروژه‌ای بودو مقرر شد تا در کشور به عنوان یکی از تنگناهای صنعت نفت اجرایی شود اما تحریم ها زمان اجرایی شدن این طرح را کند کرد.

کیفیت بنزین در کشور هیچ مشکلی ندارد

وزیر نفت در جمع خبرنگاران بیان کرد: امروز با امضای ۳ قرارداد با شرکت‌های داخلی ساخت پمپ‌هایی با ارزش ۱۴ میلیارد تومان که بر اساس اندازه به عنوان بزرگترین پمپ‌های در کشور است بسته شد.

او ادامه داد: این پروژه برای انتقال یک میلیون بشکه نفت از غرب گوره به جاسک طراحی شده است که مجموع سرمایه گذاری تعیین شده ۱.۸ میلیارد دلار است. مقرر شده است تا یک گوی بزرگ برای پهلوگیری شناور‌های عظیم در این منطقه تعبیه شود. این پروژه محوری‌ترین طرح برای توسعه جاسک خواهد بود.

وی تاکید کرد: در این طرح ساخت لوله‌های عریض و مقاوم به اسید نفت ترش برای اولین بار در کشور رقم خورده است. ۵۰ جبهه کاری در این طرح، شرکت دارند.

زنگنه در پاسخ به این سوال، که طرح ساخت الکتروپمپ برای توسعه منطقه جاسک چه زمانی آغاز می‌شود؟ گفت: قبل از پایان سال، این طرح نفتی در منطقه جاسک آغاز خواهد شد. تمام این تاسیسات قبل پایان دولت دوازدهم، نصب می‌شود.

این عضو کابینه دوازدهم  افزود: اینطور نیست که قطعات ساخته و تحویل داده شود؛ بلکه شرکت‌های سازنده پمپ‌ها، باید به عنوان بهره بردار در مناطق مورد قرارداد، حضور داشته باشند.

زنگنه بیان کرد: کیفیت بنزین در کشور هیچ مشکلی ندارد و از سوی استاندارد تائید شده است؛ نمیدانم چرا زمانی که مسائل نفت بهبود پیدا می‌کند مجدد جو روانی را در جامعه پمپاژ می‌کنند.

کشتی ها در صورت نیافتن سوخت کم سولفور از سوخت عادی استفاده کنند/ جمع آوری ۹۶ درصد گازهای فلر در ۲ سال آینده

وزیر نفت در پاسخ به این سوال که آخرین جزئیات طرح جامع کارت سوخت در کشور به کجا رسیده است؟ گفت: کمتر از یک میلیون کارت سوخت، در باجه های پستی منتظر تحویل هستند و تا پایان مهر تمام کارت‌های سوخت، صادر می‌شود. هدف و توصیه جدی به مردم این است که باید از کارت سوخت شخصی استفاده شود چرا که با استفاده افراد از کارت سوخت، ما را در پیشبرد مراحل بعدی مدیریت مصرف سوخت همراهی می‌کنند.

او گفت: با پایان یافتن صدور کارت های سوخت در کشور، به استفاده الزامی آن‌ها تاکید داریم تا اگر زمانی تصمیم بر سهمیه‌بندی صورت گرفت،  آماده باشیم؛ کاری که باید انجام دهیم این است که مقدار بنزین تحویلی از سوی کارت جایگاهداران را به ۱۵ تا ۲۰ لیتر کاهش داده شود.

زنگنه با اشاره به استفاده کشتی‌ها از سوخت کم سولفور بیان کرد: سوخت کم سولفور بخشی داخل کشور تولید و بخشی باید از بازار جهانی تهیه می شود. ملزم سختگیرانه‌ای برای استفاده سوخت کم سولفور وجود ندارد و اگر کشتی ای با تلاش‌های فراوان نتوانست سوخت کم سولفور تامین کند، می‌تواند سوخت دارای سولفور نیز استفاده کند.

این عضو کابینه در پاسخ به این سوال که سرانجام طرح های جمع آوری گازهای فلر به کجا رسید؟ بیان کرد: گازهای فلر ۲ بخش هستند، بخش اول این گازها، گازهای همراه نفت است و که  در ۶ منطقه اصلی از جمله ایلام، خوزستان، فلات غرب و شرق جمع آوری شده اند. برنامه وزارت نفت نیز  جمع آوری ۹۶ درصد گازهای فلر در ۲ سال آینده و تزریق آن ها به شبکه و مصرف سوخت داده می شد.

زنگنه گفت: طرح‌های بزرگی در این زمینه اجرایی می‌شود که یکی از این پروژه‌ها "بید بلند ۲" تا پایان سال راه اندازی خواهد شد که با ۳.۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری بیش از ۵۶ میلیون متر مکعب گاز را فرآورش کند.

او در پایان جزئیاتی از تاسیس پالایشگاه در جاسک اعلام کرد و گفت: ۲ پالایشگاه برای این مکان در نظر گرفته شده است که یکی از آن‌ها میزان تولید ۳۰۰ هزار بشکه به سفارش ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و دیگری با ظرفیت تولید ۱۵۰ هزار بشکه نفت آن هم به مدیریت شرکت تامین پتروشیمی راهور مقرر به ساخت شده است، وزارت نفت نیز خوراک ملزوم را با تخفیفات بالایی در اختیار آن‌ها قرار داده است.

این مقام مسئول زمان راه اندازی این پالایشگاه‌ها را در سال آینده اعلام کرد و گفت: سال آینده اولین محموله به صورت کاندیسنت صادر خواهد شد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.