سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برکناری ترامپ از قدرت چقدر محتمل است؟

طرح و آغاز تحقیقات استیضاح دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا سبب بروز تحولاتی در عرصه سیاسی این کشور شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، طرح مجدد استیضاح «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا، در روزها و هفته‌های اخیر و همزمان با گرم شدن کارزارهای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ برخلاف دفعات پیشین پیامدهای گسترده‌ای را در عرصه سیاسی این کشور ایجاد کرده است.

پیشینه استیضاح روسای جمهور در آمریکا
 
موضوع استیضاح رئیس جمهور در آمریکا پیشتر نیز مطرح و فرآیند آن در مورد سه رئیس جمهور طی شده بود. «اندرو جانسون» نخستین رئیس جمهوری آمریکا بود که با بحران استیضاح مواجه شد. وی که در سال‌های ۱۸۶۵ تا ۱۸۶۹ ریاست جمهوری این کشور را برعهده داشت، به دلیل سوءاستفاده از قدرت زیر تیغ استیضاح رفت. اما به دلیل مخالفت سنا با استیضاح، وی به کار خود ادامه داد.

«ریچارد نیکسون»، در پی رسوایی «واتر گیت» در نیمه دوره دوم ریاست جمهوری خود برای فرار از تبعات سوءاستفاده از قدرت در انتخابات ریاست جمهوری استعفا داده و معاونش جانشین وی شد.
 
«بیل کلینتون»، رئیس جمهور دموکرات آمریکا، در پی رسوایی جنسی با کمک سنا از عزل نجات یافت؛ چرا که موفقیت آمیز بودن استیضاح منوط به عبور از ۲ مرحله موافقت مجلس نمایندگان و مجلس سنا است.
 
 
علت طرح مجدد موضوع استیضاح ترامپ
 
انتشار مکالمه تلفنی ترامپ با همتای اوکراینی‎اش در تاریخ ۲۵ جولای (۳ مرداد) مبنی بر درخواست رئیس جمهور آمریکا از وی در مورد پرونده «جو بایدن»، معاون رئیس جمهور پیشین آمریکا و رقیب ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ بار دیگر موضوع استیضاح ترامپ را به مسئله روز سیاست داخلی این کشور تبدیل کرد.
این سند سبب شد تا دموکرات‌ها اعلام کنند برای استیضاح رئیس جمهور متحد هستند. دو سوم نمایندگان دموکرات حامی همیشگی استیضاح ترامپ هستند. آنان دلایل متعددی برای این حمایت دارند که می‌توان به موضوعاتی مانند تبانی ترامپ با روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا، ممانعت در مسیر اجرای عدالت و تماس تلفنی مشکوک با «ولادیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین که مصداق سوءاستفاده از قدرت است، اشاره کرد.
موضوع اخیر به حدی برای آنها جدی محسوب می‌شود که «نانسی پلوسی»، رئیس مجلس نمایندگان که در سال‌های ریاست جمهوری ترامپ در برابر درخواست‌های متعدد همکاران خود برای استیضاح مقاومت می‌کرد، سرانجام خواستار استیضاح وی شده و اعلام کرد اکنون افکار عمومی نیز با این فرآیند همراه و همدل هستند.
 
 
پیامدهای طرح استیضاح ترامپ

طرح موضوع استیضاح ترامپ از سوی دموکرات‌ها تاکنون به بروز شکاف در حزب جمهوری خواه، احتمال تجدیدنظر مجدد در سیاست‌های آمریکا و بی ثباتی در عرصه سیاسی این کشور شد. از ۱۲ کاندیدا اصلی و واجد شرایط ریاست جمهوری آمریکا ۱۱ نفر با این فرآیند موافق هستند.

از ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان آمریکا ۲۱۹ کرسی در اختیار دموکرات‌ها است. این برتری موقعیت ویژه‌ای برای دموکرات‌ها برای پیش بردن طرح استیضاح فراهم کرده است. تنها ۱۵ نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا با استیضاح ترامپ مخالف هستند.

در حالی که نمایندگان جمهوری خواه پیشین خواهان استیضاح ترامپ هستند، از ۱۹۳ نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان یک نماینده موافقت خود را با این طرح اعلام کرده است.

البته نباید از فرمانداران و سایر مقامات جمهوریخواه مانند فرماندار «ورمونت» و «ماساچوست» موافق با استیضاح نیز غافل بود. واقعیت سیاست در آمریکا در حال حاضر نارضایتی و عدم همراهی برخی از مقامات جمهوریخواه با ترامپ است.

در نهایت ۵۲ سناتور جمهوریخواه هستند که پایان این بازی را رقم می‌زنند. ۴۸ سناتور دموکرات برای رسیدن به حد نصاب ۶۷ کرسی یعنی دو سوم کرسی‌های سنا برای تصویب استیضاح به حمایت ۲۰ جمهوریخواه نیاز دارند. امری که تاکنون غیرممکن به نظر می‌رسد.
 
 
روند تحولات در روزهای آتی

تعداد تاییدیه‌های استیضاح ترامپ در هفته گذشته بالاتر از حد متوسط قرار گرفت. نظرسنجی NPR-Marist در روز چهارشنبه و چند روز پس از انتشار مکالمات ترامپ با زلنسکی نشان داد که نیمی از مشارکت کنندگان در این نظرسنجی با تحقیقات درباره استیضاح موافق هستند. براساس این نظرسنجی ۸۸ درصد دموکرات‎ها، ۶ درصد جمهوریخواهان و ۴۴ درصد افراد مستقل از تحقیقات در راستای استیضاح حمایت کردند.

با گذشت زمان این میزان در حال افزایش است. نظرسنجی «یو گاو» در هفته اخیر از موافقت ۵۵ درصدی مردم با استیضاح ترامپ خبر داد. ۷۶ درصد دموکرات‎ها، ۵۱ درصد مستقل‌ها و ۳۲ درصد جمهوریخواهان اعلام کردند با استیضاح موافق هستند.
 
منبع: میزان
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۰۷ ۰۹ مهر ۱۳۹۸
مرگ بر امریکا چه با ترامپ چه بدون ترامپ
ناشناس
۰۲:۰۳ ۰۹ مهر ۱۳۹۸
ترامپ رکورد دروغ گفتش از اوباما بیشتر شده ...طبق آمارهاشون
ناشناس
۲۳:۴۰ ۰۸ مهر ۱۳۹۸
ترامپ هم استیضاح بشه یه جنایتکاره دیگه میاد جاش
ایران فقط باید طرح مقاومت روبره جلو انشاالله چهره همه دشمنان رو زمین زده وبازهم خواهدزد ایران امپراطور منطقه تومشت ایرانه
خداقوت به مردان بی ادعا مدافعان حرم وووو وووووووووووووووو
مرتضی حیدری
۲۲:۴۱ ۰۸ مهر ۱۳۹۸
به نام خدا : سلام ، بابا چی با هم دعوا می کنید ؟!! ترامپ بره یه دیونه دیگه میاد جاش !!
اسد
۲۲:۱۰ ۰۸ مهر ۱۳۹۸
ان شا الله کلکشان کنده است
حسین
۱۸:۲۹ ۰۸ مهر ۱۳۹۸
هیچ ریس جمهوری ۴ ساله نیست
ناشناس
۱۵:۲۲ ۰۸ مهر ۱۳۹۸
عمرا . ترامپ 4 سال بعد هم ریس جمهور است .
عمار
۱۵:۲۰ ۰۸ مهر ۱۳۹۸
بنام خداوند جان و خرد :
برکناری ترامپ از قدرت چقدر محتمل است؟ !!! محتمل نیست حتمی است . والسلام و صلوات التماس دعا .
بهزاد
۱۳:۳۵ ۰۸ مهر ۱۳۹۸
آفرین برو و همه رو خلاص کن
ناشناس
۱۳:۳۵ ۰۸ مهر ۱۳۹۸
کاش بره
ناشناس
۱۳:۳۴ ۰۸ مهر ۱۳۹۸
خدایا ظالمین را به ظالمین مشغول کن
ناشناس
۱۳:۲۱ ۰۸ مهر ۱۳۹۸
#ترامپ کیلو چنده
ناشناس
۱۳:۰۲ ۰۸ مهر ۱۳۹۸
خدا کنه بره کشورمان نفسی بکشه
ترامپ
۱۲:۳۰ ۰۸ مهر ۱۳۹۸
0 درصد
ناشناس
۱۱:۵۹ ۰۸ مهر ۱۳۹۸
چون هزینه بر هست صفر
ناشناس
۱۱:۳۳ ۰۸ مهر ۱۳۹۸
ترامپ دیگه کیه؟
بزرگتر از ترامپش هم اومدن و رفتن و حالا دیگه اسمی هم ازشون نیست
طاهري
۱۱:۱۶ ۰۸ مهر ۱۳۹۸
خداكنه استيضاح نشه .چون هيچ كس مثل ترامپ اينقدر احمق نيست كه آمريكارو به اين اندازه به لجن بكشه.
ناشناس
۱۳:۰۴ ۰۸ مهر ۱۳۹۸
چی مصرف کردی
ناشناس
۱۳:۴۸ ۰۸ مهر ۱۳۹۸
ای نادان.
ناشناس
۱۰:۲۵ ۰۸ مهر ۱۳۹۸
بسیار کم