او با بیان اینکه معاونت سیاسی وزارت کشور متولی امر سیاست داخلی کشور است، بیان کرد: در همین راستا معاونت سیاسی در عین حال کمیسیون کارگری، دانشجوی و کمیسیون اقوام را راهبری میکند.
معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه یکی از کارهای ما در کمیسیون کارگری است، بیان داشت: در این کمیسیون موضوعات و مشکلات بخش کارگری مطرح و بررسی شده، اما با کندی امور در دستگاهها گرفتار شده است.
عرف با اشاره به اعتراض کارگران کارخانه هپکو و مسدود کردن راه آهن مسیر شمال – جنوب توسط این افراد، گفت: باید قبل از حادثه تصمیم گرفته میشد تا شاهد این اتفاقات در کشور نباشیم.
او با اشاره به اینکه نمیتوانیم حق دیگران را برای حق خودمان سلب کنیم، افزود: با مسدود کردن راه آهن توسط این افراد تعداد زیادی زن و کودک در قطار گرفتار شدند و با وجود چندبار تذکر دست از کار خود را برنداشتند به همین دلیل مسئول استان دستور باز کردن خط آهن را میدهند با وجود اینکه میدانند هم کارگر و هم مردم گرفتار در قطار حق دارند.
معاون سیاسی وزیر کشور با تأکید بر اینکه همه مسیرها از قبل رفته شده و بازگشایی ریل راه آهن آراک آخرین مسیر بود، تأکید کرد: اگر کندی در مسیر رسیدگی به امور کارگران نبود لازم به این اعتراضات هم نبود.
عرف با اشاره به اینکه کمیسیون ۱۰ احزاب که یک کمیسون فرا قوهای است، در مورد فعالیت احزاب و گروهها تصمیم گیری میکند، گفت: در حال حاضر به بیش از ۱۱۶ حزب در کشور مجوز داده ایم که از این تعداد ۸۲ مورد ملی و مابقی استانی هستند.
او با بیان اینکه مسئولیت تقویت احزاب بر عهده معاونت سیاسی است، عنوان داشت: جامعه شناسی احزاب در کشور، سوابق حزب و برخی مسائل مشخص میکند که کشوری با احزاب فراگیر و مستمر داشته باشیم یا احزاب ما موسمی و مقطعی باشند.
رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به ابلاغ منشور گفت و گوی سیاسی به همه استانها در اسفند سال ۹۶، بیان داشت: هدف این بخشنامه ایجاد زمینه و بستر گفتگوهای سیاسی و اجتماعی از طریق احزاب و خانه احزاب است.
عرف با تأکید بر اینکه خانه احزاب باید در استان شکل گرفته و فعال شود، افزود: باید هدف ما توسعه سیاسی اجتماعی کشور و استان باشد و بحثهای مخل توسعه را کنار بگذاریم.
او یادآور شد: تاکنون در ۱۷ استان خانه احزاب شکل گرفته و در سطح ملی نیز خانه احزاب شکل گرفته است.
معاون سیاسی وزیر کشور با تأکید بر اینکه آن چیزی که کشور را نجات میدهد وحدت و انسجام ملی است، افزود: باید تمرین کنیم تا کار حزبی را از جنس تعاملی با محوریت توسعه انجام دهیم نه در فضاهایی که مخل وحدت و همبستگی است.
عرف در ارتباط با شایعات تغییر استاندار خراسان جنوبی نیز گفت: در حال حاضر اغلب احزاب و اقشار از انتخاب دولت در این استان رضایت دارند و این امتیاز بزرگی است که به طور حتم به گوش وزیر کشور و رئیس جمهور خواهم رساند.
او با بیان اینکه برنامهای برای جابجایی استاندار نداریم، عنوان داشت: در زمان انتخاب استاندار یقین داشتیم ایشان با نگاه توسعهای و پشتکار و مدیریت جهادی زمینههای محرومیت را میشناسد و برای حل آن تلاش میکند به همین دلیل تا ۱۴۰۰ استاندار خراسان جنوبی مال شماست و هیچ برنامهای برای تغییر نداریم.
رئیس ستاد انتخابات کشور همچنین به برخی دغدغهها در مورد تقسیمات کشوری اشاره کرد و گفت: در این استان جز بعضی ارتقاهای جزئی هیچ برنامهای که چارچوب و تعادل استان را بهم بزند، نداریم.
عرف اضافه کرد: به دلیل همین شایعات پای پرواز به خراسان جنوبی مدیرکل تقسیمات وزارت کشور را برگرداندیدم تا شایعهای در این زمینه نباشد.
او تأکید کرد: با توجه به برخی شایعات در مورد تفکیک استانها اعلام میکنم هیچ برنامهای برای ایجاد استان جدید نداریم و هیچ اقدامی که استانی را تضعیف یا دامنه آن را کاهش دهد، نداریم و حداکثر در حد ارتقاء یک روستا تقسیمات کشوری را خواهیم داشت.
معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه سطح مشارکت مردم در انتخابات خراسان جنوبی بالاتر از میانگین کشوری است، بیان کرد: این یکی از شاخصهای استان بوده و انتظار داریم در انتخابات آینده نیز حضور حداکثری را داشته باشیم.
عرف با بیان اینکه انتخابات پیش رو جزء معدود انتخاباتی است که ترجمه بین المللی هم پیدا خواهد کرد، افزود: شاید در گذشته سابقه مشارکت ۵۰ درصدی و ۷۰ درصدی هم داشته ایم، اما با توجه به شرایط کشور هر رقمی در این انتخابات ترجمه بین المللی خواهد داشت.
او با بیان اینکه ما در وزارت کشور میانگین ۱۰ دوره مشارکت مردم در انتخابات را گرفته ایم که معادل ۶۰.۵ بود، افزود: به طور حتم مشارکت مردم خراسان جنوبی در انتخابات پیش رو بالاتر از این خواهد بود.
رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به اینکه سیاستهای کلی انتخابات ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و قانون انتخابات دو سند بالادستی در وزارت کشور برای برگزاری انتخابات است، افزود: تلاش خواهیم کرد در انتخابات قانون مدار و بی طرف باشیم.
عرف تأکید کرد: وزارت کشور به عنوان مجری به هیچ وجه نباید رفتار و گفتاری داشته باشد که شائبه طرفداری از کسی را داشته باشد.
او با بیان اینکه مهم افزایش مشارکت مردم در انتخابات است، عنوان داشت: در وزارت کشور احزاب را تشویق کردیم تا برنامه محور باشند و به سمت برنامه محور در انتخابات برویم.
رئیس ستاد انتخابات کشور با تأکید بر لزوم برگزاری انتخابات سالم، افزود: باید از ورود پولهای مشکوک به انتخابات و خرید آراء توسط برخی جلوگیری کنیم و اجازه ندهیم خدشهای در انتخابات وارد شود.
عرف با بیان اینکه باید فضای آرام و با امنیت در انتخابات فراهم شود، گفت: در استان نیز اطمینان دارم با تجارب استاندار و مجموعه مدیران استان انتخاباتی در طراز جمهوری اسلامی برگزار خواهیم کرد.
انتهای پیام/م