او با بیان اینکه کارهایی که در منطقه صورت گرفته هم استعداد منطقه در پرورش ماهیان خاویاری به خوبی نشان داده شده هم ظرفیت استان آذربایجانشرقی و منطقه در پرورش ماهیان سردابی و هم در بعضی از اقلیمهای استان پرورش ماهیهای گرمابی بهخوبی نمایان میباشد، افزود: با توجه به شرایطی که در استان وجود دارد در بعضی از مناطق استان همجوار آبهای شور و آبهای نامتعارف استان هم پرورش آرتمیا برای تامین نیاز کشور اجرا شده و میتواند توسعه بیشتری پیدا بکند.
معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان شیلات کشور با اشاره به اهداف سفر به آذربایجانشرقی بیان کرد: هدف این بود که خدمت تولیدکنندگان استان برسیم و خداقوتی بگوییم و مشکلاتشان را از نزدیک تجربه بکنیم و ببینیم.
خونمیرزایی با بیان اینکه تجربه پرورش ماهیان خاویاری در سراسر کشور تجربه موفقی از آب درآمده است، ادامه داد: در استانهایی که قبلا در اذهان نبوده اکنون فعالیت پرورش ماهیان خاویاری در جریان است و باید بگویم این فعالیت دارای مزایای چشمگیری است.
او با بیان اینکه پرورش ماهیان خاویاری جزو بهترین و سودآورترین فعالیتهای فصل کشاورزی در ایران است، تصریح کرد: فعالیتهای آبزی پروری شیلات تقریباً بهطور صد درصد توسط بخش خصوصی انجام میشود که باید این ظرفیت را در استانهایی همچون آذربایجانشرقی با جدیت بیشتری دنبال کرد.
خونمیرزایی روند پرورش ماهیان خاویاری را رو به پیشرفت و توسعه عنوان کرد و با بیان اینکه در طول سال گذشته ۲۸۰ هزار تن گوشت ماهیان خاویاری و ۵۹۰ کیلو خاویار تولید شده است، یادآور شد: برای سال ۹۸ تولید ۳ هزار و ۴۰۰ تن گوشت ماهیان خاویاری و ۸۰۰ کیلو خاویار پرورشی پیشبینی میشود.
او با اشاره به اینکه در حال حاضر مشکل چندانی در خصوص پرورش ماهیان خاویاری کشور وجود ندارد، گفت: برای برگزاری دورههای درمان و تغذیه مورد اشاره بهرهبرداران ماهیان خاویاری مشکلی نداریم.
خونمیرزایی با بیان اینکه در چهار دهه گذشته از حدود ۳۲ هزار تن کل تولیدات شیلاتی، هم اکنون به یک میلیون و ۲۶۲ هزار تن در سال ۹۷ رسیدهایم، افزود: باید بگوییم در این خصوص بیش از ۱۰ درصد از برنامه جلوتر هستیم.
اکبر فتحی رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجانشرقی نیز با بیان اینکه در بحث شیلات و امور آبزیان نباید کار هیچ سرمایهگذاری لنگ بماند،افزود: طرح پرورش ماهیان خاویاری با سرمایه ۲۰ میلیارد ریالی و با مجوز بهرهبرداری ۱۰ تن پرواری و ۴ تن خاویار بوده همچنین طرح ماهیان خاویاری شاهدی نیز در قالب پایلوت از سال ۱۳۹۳ با ۴۷۵ قطعه بچه ماهی فیل ماهی ۵۰ گرمی و در سال ۱۳۹۵ بهعلاوه ۱۵۰ قطعه ماهی ۱۲۰۰ گرمی فیل ماهی اجرا شده است که در حال حاضر با ۱۰۰ قطعه ماهی ماده در اوزان ۵۵ تا ۷۰ کیلو، طی سال آینده به تولید خاویار خواهد رسید.
انتهای پیام/ش