اداره کل امور ایثارگران شهرداری تهران باید هرساله تعدادی از غرف میادین میوه و تره بار را به ایثارگران واگذار کند، اما پشت پرده واگذاری این غرف به نورچشمیها چیست؟
حال با گذشت چند ماه از تصویب آن طرح شاهد هستیم که واگذاری غرف میدان میوه و ترهبار به ایثارگران از شکل قانونی خود خارج شده و به اصطلاح نورچشمیها در صف اول دریافت این غرف قرار گرفتند.
سعید راد مدیر عامل سازمان میوه و ترهبار شهرداری تهران در آن زمان در گفتوگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، متولی واگذاری غرف میدان میوه و ترهبار را اداره کل امور ایثارگران معرفی کرد و گفت: ما تنها لیست غرف موجود را در اختیار امور ایثارگران قرار میدهیم و برگزاری مزایده و واگذاری آنها از سوی اداره کل امور ایثارگران شهرداری تهران انجام میشود و سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری نقشی در واگذاری آن به اشخاص ندارد.
اما رضا جلالی مدیر کل امور ایثارگران شهرداری تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مدعی شد؛ از زمان مسئولیت او ۳ هزار پرونده در این باب (واگذاری غرف میدان میوه و ترهبار ایثارگران) در اداره کل امور ایثارگران شهرداری تهران تشکیل شده است و واگذاری غرف پس از روی کار آمدن او شکلی ضابطهمند به خود گرفته و در طول این زمان (یک و نیم سال گذشته) نزدیک به ۳ هزار پرونده برای واگذاری غرف تشکیل شده است.
جلالی ادامه داد: ما در واگذاری غرف به ایثارگران شاخصهایی را در نظر گرفتیم که آن شاخص ها امتیازاتی را برای ایثارگران ذخیره میکند و ایثارگران با کسب ۲۰۰ امتیاز میتوانند در مزایده واگذاری غرف میدان میوه و ترهبار شرکت کنند.
نکته قابل تأمل این است که در انتهای گفتوگو مدیر کل امور ایثارگران اعلام کرد: "در واگذاری غرف میدان میوه و ترهبار به ایثارگران شما دیر از خواب بیدار شدید" .
بنا به پیشنهاد جلالی مدیر کل امور ایثارگران شهرداری تهران از خواب بیدار و به عملکرد این نهاد و دستور العمل واگذاری غرف میدان میوه و ترهبار به ایثارگران نگاهی دقیقتر میکنیم.
دستور العمل واگذاری غرف میدان میوه و ترهبار به ایثارگران
در ماده دوم دستورالعمل واگذاری غرف میدان میوه و تره بار به ایثارگران (سال ۹۷) آمده است؛
ایثارگران واجد شرایط جهت دریافت کاربریهای مندرج در دستور به شرح ذیل است:
الف) پدر یا همسر شهید و یا صرفاً یکی از فرزندان ذکور شهید دارای کارت ایثارگری و تأییدیه از بنیاد شهید و امور ایثارگران شهر تهران است. (در صورت واگذاری غرفهها به هر یکی از وابستگان شهید مندرج در این بند واگذاری غرفه به سایر وابستگان منتفی میباشد)
ب) جانبازان بالای ۲۵ درصد دارای کارت ایثارگری و تأییدیه از بنیاد شهید و امور ایثارگران شهر تهران (واگذاری صرفاً به جانبازان معزز میباشد.)
ج) آزادگان ساکن در شهر تهران (واگذاری صرفاً به آزاده صورت میپذیرد)
د) ایثارگران با سابقه جبهه ۳۶ ماه به بالا ساکن در شهر تهران (واگذاری صرفاً به ایثارگر صورت میپذیرد.)
اداره کل امور ایثارگران در تبصرهای در این دستورالعمل مکلف است گواهیهای لازم مبنی بر معرفی اشخاص مشمول را از مراجع ذیصلاح قانونی قبل از واگذاری غرف دریافت و عندالزوم استعلام کند.
در نگاه دیگر به ماده سوم این دستورالعمل کلیه واگذاریهای غرف (میدان میوه وترهبار) به ایثارگران میبایست صرفا بر اساس این دستورالعمل انجام شود.
در تبصره ۴ دستورالعمل آمده است؛ پس از تصویب و ابلاغ دستور العمل در هیئت مدیره سازمان و متعاقب آن شورای محترم اسلامی شهر تهران و ابلاغ دستورالعمل هرگونه واگذاری غرفه در هر کاربری به ایثارگران خارج از روال مرسوم واگذاری (فراخوان/ مزایده) منتفی است.
در ماده چهارم دستورالعمل آمده است؛ سازمان به ایثارگران واجدالشرایط صرفاً برای یک دوره و باتوجه به مدت قرارداد تعیین شده برای کاربری در دستورالعمل واگذاری (حداکثر یکسال) و برای یکبار حق بهرهبرداری از غرف را در صورت عدم استفاده از این سهمیه در دورههای گذشته واگذار میکند.
این بدین معناست که ایثارگران تنها یکبار به صورت یکساله میتوانند از حق بهرهبرداری غرف استفاده کنند، اما شنیدهها و شواهد نشان میدهد، در اداره کل امور ایثارگران افرادی که دارای ارجعیت هستند بعد از پایان مدت مذکور هر ساله غرفه را به نام اطرافیان خود (خواهر شهید، برادر شهید، برادرزاده شهید و یا ایثارگر) دریافت میکنند و این در حالی است که در تبصره یک ماده ۴ دستورالعمل آمده است امکان تمدید مهلت قرارداد تحت هیچ عنوان میسر نیست.
اما با نگاهی به جدول واگذاری غرف در سال ۹۶ و مقایسه آن با سال ۹۷ اسامی به چشم میخورد که برخلاف ماده چهارم دستورالعمل اداره کل امور ایثارگران شهرداری تهران، واگذاری غرف به شکل تمدیدی به برخی از اسخاص انجام شده است.
در جدول واگذاری غرف در سال ۹۶ رضا علیپور لویه جانباز ۶۰ درصد حق بهرهبرداری غرفهای را از اداره کل امور ایثارگران در محله اختیاریه دریافت میکند و در سال ۹۷ نیز حق بهرهبرداری غرفهای در محله جلال آل احمد به همسر او لقاء پورعلی داستانی واگذار میشود.
در باب حق بهرهبرداری ماهانه (اجاره) در ماده ششم این دستورالعمل آمده است؛ بنای تعیین و دریافت حق بهرهبرداری ماهیانه مبلغ تعیین شده از سوی کارشناس رسمی دادگستری منتخب سازمان و با لحاظ مبلغ حق بهرهبرداری پرداختی آخرین برنده مزایده همان مکان میباشد.
بدیهی است نرخ ابلاغی مقطوع بوده و طول بهرهبرداری قابل تعدیل و تغییر نخواهد بود.
جلالی مدیر کل امور ایثارگران شهرداری تهران صحبت از امتیازدهی به ایثارگران به میان آورد که طی آن فرد ایثارگر با کسب امتیاز ۲۰۰ میتواند وارد مزایده جهت دریافت حق بهرهبرداری غرف میدان میوه و تره بار به ایثارگران شود.
اداره کل امور ایثارگران برای فرزند شهید بودن، سال اسارت، فرزند بیکار ایثارگر، ایثارگر مستأجر، ایثارگر دارای بیماریهای خاص و ... امتیازاتی را در نظر میگیرد که شواهد نشان میدهد این امتیاز دهی هیچ مبنایی ندارد و مورد راستی آزمایی نیز قرار نمیگیرد.
اسفندیار آزاده مدیر کل اسبق امور ایثارگران شهرداری تهران و پایهگذار امتیازدهی به ایثارگران در گفتوگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ملاک امتیازدهی و مرجع راستی آزمایی ایثارگران گفت: نزدیک به دو سال است که من در اداره کل امور ایثارگران شهرداری تهران مسئولیتی ندارم و حضور ذهن نیز ندارم که ملاک امتیازدهی به جانباران و ایثارگران برای واگذاری غرف میدان میوه و تره بار به ایثارگران به چه شکل بوده است.
مدیر کل اسبق امور ایثارگران شهرداری تهران در پاسخ به این سوال که دستورالعمل نحوه امتیازدهی به ایثارگران برای واگذاری غرف میدان میوه و تره بار به ایثارگران بر چه اساسی است و به تأیید کدام نهاد رسیده است، گفت: اطلاع و حضور ذهنی در این باره ندارم.
در کنار امتیازدهی به ایثارگران و وارد کردن آنها به مزایده جهت واگذاری غرف میدان میوه و تره بار به ایثارگران شواهد نشان میدهد از ۶۵ غرفه در نظر گرفته شده تنها ۴۰ عدد آن خواهان دارد و ۲۰ تا ۲۵ غرفه به دلیل نامناسب بودن جا و مکان و تأمین نشدن هزینههای آن از سوی ایثارگران عودت داده شده است.
آمارها نشان میدهد در سال ۹۶ از غرفه اختصاص داده شده به ایثارگران ۱۷ غرفه به دلیل نامناسب بودن محل غرفه و همچنین عدم توجیح اقتصادی از سوی ایثارگران علیرغم مشکلات فراوان و انتظار چند ساله که در نوبت واگذاری کشیدهاند عودت داده شده است.
یکی از ایثارگران که چندسالی را جهت اخذ غرف میدان میوه و ترهبار در نوبت بوده است، در گفتوگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با تأکید بر این نکته که باید شهرداری تهران کرامت ایثارگران را حفظ کند، گفت: شهرداری تهران باید بداند اگر ایثارگری جهت دریافت غرف میدان میوه و ترهبار مراجعه میکند به طور حتم به این کار احتیاج دارد و در این مراجعات من در اداره کل امور ایثارگران بارها مشاهده کردم افرادی که نابینا و یا قطع نخاع هستند مراجعه میکنند و غرف خود را دریافت میکنند و همواره برای من جای سوال بود که این افراد توانایی کار کردن ندارند، چگونه به آنها غرفه واگذار میشود؟
ایثارگر ادامه داد: در ادامه بررسیهای من نشان داد این افراد پس از دریافت غرف آن را به افراد غیر اجاره میدهند و این مصداقی بود که نشان میداد در واگذاری غرف به ایثارگران اعمال نظرهایی انجام میشود.
او در ادامه با اشاره به تمدید غرفه از سوی برخی از ایثارگران گفت: تمدید غرفه ممنوع است، اما در حالی که من نیاز مبرم مالی به منبع درآمد آن غرفهها داشتم مشاهده کردم تعدادی از غرفهها به شکل تمدیدی در اختیار ایثارگران قرار میگیرد و مسئولان اداره کل امور ایثارگران در پاسخ به من تنها وعده امروز و فردا داده میشد که از آن هم خبری نشد.
ایثارگر گفت: پس از رفتوآمدهای بسیار و واسطه قراردادن افرادی در اداره کل امور ایثارگران که از زندگی من شناخت داشتند در سال ۹۷ غرفهای را برای من در نظر گرفتند و به من اعلام کردند که ۴۸ ساعت زمان داری غرفه را تحویل بگیری و اگر در این زمان اقدام نکنی پس از آن دیگر غرفه به تو واگذار نمیشود و من در آن زمان آرزو کردم که کاش شهرداری تهران اینگونه جایگاه و منزلت ایثارگران را پایین نمیآورد.
او ادامه داد: غرفهای در میدان ابوذر به من تعلق گرفت و زمانی که برای بازدید از میدان میوه و ترهبار آنجا رفتم مدیر ترهبار فردی را که پیش از من در آن غرفه فعالیت میکرد را فراخواند و آن فرد اعلام کرد که این غرفه حتی اجاره خود را در نمیآورد.
ایثارگر در پاسخ به این سوال که میزان اجاره ماهانه آن غرفه چه مبلغی است، گفت: در آن زمان اجاره آن غرفه مبلغی بالغ بر ۲ تا ۳ میلیون تومان بود که به من اعلام کردند به دلیل آنکه فردی پای آن غرفه نیست میخواهند آن را به شما بدهند و من نیز بلافاصله با ارسال نامهای دلایل خودم را برای انصراف از دریافت غرفه اعلام کردم.
او افزود: پس از آن به آقای جلالی (مدیر کل امور ایثارگران شهرداری تهران) پیامک زدم و از مشکلات مالی خودم برای او گفتم و او قول مساعدت داد و زمانی که مجدد مراجعه کردم دیدم برای واگذاری غرف مزایده گذاشتند و من برای حفظ و جایگاه ایثارگران راضی به شرکت در مزایده نشدم.
او در پاسخ به این سوال که آیا غرفهها با موقعیت مکانی و درآمد خوب به برخی از افراد مورد نظر واگذار میشود، یا خیر، گفت: این موضوع واقعیت دارد که غرفهها با درآمدهای خوب و مکانهای مناسب به برخی از افراد بر اساس رابطه واگذار میشود و در آن زمان نیز به من اعلام کردند که اگر غرفهای پایینتر از میدان آزادی به تو پیشنهاد کردند آن را قبول نکن.
در پاسخ به این سوال که آیا در اداره کل امور ایثارگران هستند کسانی که در ازای دریافت پول با ایجاد رابطه غرفه به ایثارگران واگذار میکنند، گفت: بله در اداره کل امور ایثارگران هستند کسانی که با دریافت مبالغی مساعدتهایی را برای واگذاری غرف انجام میدهند.
با نگاهی دیگر به لیست افرادی که در سال ۹۷ غرفه دریافت کرده اند به اسم رضا رحیمی نسب بر می خوریم که در سمت های مختلفی مشغول به فعالیت است و در روز دیدار پیروز حناچی شهردار تهران با ایثارگران و مدافعان حرم لوحی را به شهردار تهران تقدیم و به موجب آن شهرداری تهران را برترین نهاد سازمان در ارائه خدمات به جانبازان و ایثارگران معرفی کرد.
به گفته یک منبع آگاه در اداره کل امور ایثارگران شهرداری تهران اگرچه در مقابل نام رضا رحیمی نسب عدم حضور او برای دریافت غرفه درج شده است ولی در ادامه نامبرده مراجعه و پس از دریافت غرفه مذکور آن را اجاره داده است.
در کارنامه رحیمی نسب سمت هایی چون نایب رئیس هیات مدیره شرکت حمل و نقل ریلی ناجا، ریاست هیئت مدیره صندوق مالی و اعتباری مهر، ریاست هیئت مدیره باشگاه فرهنگی و ورزشی مقاومت ، ریاست هیئت ورزشی جانبازان و معلولان و... به چشم می خورد و در حال حاضر رضا رحیمی نسب در سمت دبیر شورای مشاوران ایثارگران وزراء مشغول به فعالیت است.
با نگاهی به کارنامه رحیمی نسب می توان به این نتیجه رسید که نیاز مالی برای واگذاری غرفه شماره ۵ بازار قلمستان به شخص رحیمی نسب مطرح نبوده و شاید یکی از مواردی که موجب می شود واگذاری غرف میدان میوه تره به افراد غیر واگذار انجام شود را باید در رابطه داخلی این نهاد جستجو کرد.
این واگذاری در حالی است که بسیاری از ایثارگرانی که در شرایط بد اقتصادی و فشار قرار دارند در لیست 3 هزار نفری جلالی مدیر کل امور ایثارگران منتظر دریافت غرفه سالیانی به سر می برند.
انتهای پیام/
جمعیت ایثارگر بیشتر از ۱۰ درصد از کل جمعیت کشور هست
دراین مورد میادین میوه و تره بار هم ۸ درصد به نفع شما کمتر از حق خودشون استفاده میکنن
تونستی بروبگیر نوش جونت...