دانشور افزود: اصطلاح خام فروشی اکنون به ابزاری تبدیل شده که یک صنف تنها به فکر منافع خود است. خام فروشی نه تنها نیاز داخل را تامین نمی کند بلکه باعث عقب افتادن چرخه تولید می شود.
او تشریح کرد: اگر تولیدکنندگان نیاز داخل را تأمین کنند، میتوانند مازاد بر نیازشان را در چهارچوب قوانین صادر کنند اما عملا همان توقف صادرات حالا به شکل غیر مستقیم با پرداخت عوارض خود را نشان داده است.
بیشتر بخوانید: تحریمها چقدر بر صنایع فلزی ایران تأثیرگذارند؟/ بینیازی فولاد کشور از سرمایهگذاری خارجی
این کارشناس معدن تصریح کرد: اگر در بخش معدن نیاز داخل تامین شد، باید مازاد آن را صادر کرد که این گونه بسیاری از مشکلات حل می شود، متأسفانه یکی از مشکلاتی که هم اکنون گریبان گیر بخش معدن در کشور شده، تصمیمگیریها و سیاستگذاریهای بدون مطالعه و بدون گرفتن مشورت از بخش خصوصی واقعی است؛ که منجر به بروز تصاویر ناشایست در نظام اقتصادی شده است.
او افزود: بی توجهی به بخش خصوصی باعث بروز تصمیماتی علیه این بخش از فعالان اقتصادی می شود، مخصوصاً معادنی را که بخش خصوصی اداره میکند در این مرحله بیشترین صدمه و آسیب به آنها وارد میشود.
به گفته این کارشناس معدن، معادن دولتی ما بیشترین حجم تولید مواد معدنی و همچنین بیشترین صادرات را دارند که اگر در مطالبهگری قرار بگیرند، سهم مورد نیاز تولید داخل را تأمین می کنند.
او تشریح کرد: معادن بزرگ مقیاسی که دست دولت است، مانند صنایع بزرگ فولاد و ذوبآهن اصفهان، به نوعی در این نوع مطالبات از یکدیگر به بخش خصوصی صدمه میزنند.
دانشور با اشاره به قانون بهبود فضای کسب و کار، افزود: با وجود اینکه ما قانون بهبود فضای کسب و کار را داریم و در آن اشاره شده که دولتیها برای هرگونه تصمیمگیریشان باید از نظر متخصصان بخش خصوصی ایده بگیرند و با بخش خصوصی مشورت کنند، متاسفانه این اتفاق در کشور ما نیفتاده و بخش خصوصی توانش را از دست داده است.
این کارشناس معدن بحث خام فروشی را یک نوع هوچیگری و داد و بیداد دانست و گفت: اگر مردم به بحث خام فروشی اطلاع پیدا کنند اینگونه جامعه ضرر نخواهد کرد. دست اندر کاران در حوزه خام فروشی، موضوع را طوری عنوان میکنند که به نفع یک صنف خاص مثل فولادیها یا ذوبآهنیها باشد.
او افزود: بازار صادرات را در عرصه مواد معدنی باید فعال نگه داشت اما بدین معنا نیست که تمام تولیدشان را اختصاص به صادرات بدهند. آنها باید بتوانند بعد از تأمین نیاز داخلی، مازاد بر نیازشان را برای کنترل قیمتها و معادلات عرضه و تقاضا در داخل کشور به جهت تامین نقدینگی ارزی کشور صادر کنند.
دانشور یکی از مشکلات معدن را نبود تجهیزات دانست و گفت: تجهیزات مواد معدنی در داخل تأمین و ساخته نمیشود و ما باید برای این موضوع، خرید خارجی داشته باشیم و نقدینگی ارزی باید تأمین شود؛ اینکه بخواهیم بازار صادرات را تنها در مواد معدنی خلاصه کنیم یک سیاست غلط است.
انتهای پیام/