حجت از ثبات نرخ مرغ نسبت به ابتدای هفته خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده ۸ هزار و ۷۰۰ و مرغ گرم ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان است.
وی افزود: با توجه به شرایط کنونی عرضه و تقاضا پیش بینی میشود که قیمت مرغ زنده تا پایان هفته در دامنه ۸ هزار و ۸۰۰ تا ۸ هزار و ۹۰۰ و مرغ گرم ۱۲ هزار و ۵۰۰ تا ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان در نوسان باشد.
حجت ادامه داد: با توجه به متوسط هزینه تمام شده تولید، مرغداران در فروش هر کیلو مرغ زنده ۶۰۰ تومان و مرغ گرم یک هزار تومان متضرر هستند.
این مقام مسئول قیمت مرغ در ایام اربعین را پیش بینی کرد و گفت: با توجه به خروج ۲.۵ تا ۳ میلیون نفر زائر به عراق از کشور و عدم صادرات مرغ بعید است که در ایام اربعین نوسان خاصی در حوزه مرغ داشته باشیم.
بیشتر بخوانید: افزایش ۲۰۰ تومانی نرخ مرغ در بازار/تولیدکنندگان جوجه یکروزه ۶۰۰ میلیارد تومان متضرر شدند
وی با اشاره به دلایل صادرات غیر رسمی مرغ به بازارهای هدف بیان کرد: با توجه به اخذ عوارض بالای صادرات مرغ و اتخاذ تصمیمات یک شبه مسئولان مبنی بر ممنوعیت، تجار بازارهای هدف اعتمادی به صادرکنندگان ندارند و همین امر موجب شده تا مقدار محدودی مرغ به استانهای شمال غرب و کردستان عراق صادر شود که این امر تاثیری در بازار مرغ ندارد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: صادرات مرغ تنها در صورت عرضه مرغ با نرخ پایینتر از سایر رقبا به بازارهای هدف شدنی است که با وجود عوارض بالای صادرات این امر توجیه اقتصادی برای صادرکننده ندارد و تجار عراقی تنها در صورت تداوم صادرات و دادن تعهد در این خصوص حاضر به خرید مرغ از ما هستند، در حالیکه صادرکنندگان هیچ اطمینان خاطری از تصمیمات مسئولان امر ندارند چرا که ممکن است همانند سالهای گذشته، صادرات مجدد از بهمن ممنوع اعلام شود.
به گفته وی، با کاهش تعرفه و رفع مشکلات صادراتی مبنی بر اتخاذ تصمیمات یک شبه این امکان وجود دارد که سالانه حداقل ۵۰۰ هزار تن مرغ به بازارهای هدف صادر شود.
این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت نهادههای دامی گفت: هم اکنون قیمت هر کیلو کنجاله سویا ۲ هزار و ۴۰۰ تا ۲ هزار و ۷۰۰ و ذرت یک هزار و ۷۰۰ تومان است که این امر نشان میدهد تلورانس خاصی در این زمینه نداریم.
حجت با اشاره به اینکه تولیدکنندگان جوجه یکروزه همچنان در حاشیه زیان هستند، اظهار کرد: با توجه به تنش قیمت جوجه و اختلاف با نرخ مصوب، تولیدکنندگان همچنان با زیان معناداری در این بخش روبرو هستند.
وی نرخ کنونی هر قطعه جوجه یکروزه را یک هزار و ۲۰۰ تا یک هزار و ۶۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به نرخ مصوب، مرغداران با زیان ۷۰۰ تا ۸۰۰ تومانی در فروش هر قطعه روبرو هستند.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه میزان جوجه ریزی واحدهای مرغداری در شهریور نسبت به مرداد تا حدودی افت داشته است، تصریح کرد: با توجه به آنکه فارمهای مرغ مادر جوجه ریزی خود را به منظور کنترل نسبی قیمت تا حدودی کاهش دادند، از این رو این امر بر جوجه ریزی واحدهای مرغداری تا حدی تاثیر گذاشته است، اما به طور کلی این امر مشکلی در عرضه ایجاد نخواهد کرد.
وی با اشاره به دلایل صادرات غیر رسمی مرغ به بازارهای هدف بیان کرد: با توجه به اخذ عوارض بالای صادرات مرغ و اتخاذ تصمیمات یک شبه مسئولان مبنی بر ممنوعیت، تجار بازارهای هدف اعتمادی به صادرکنندگان ندارند و همین امر موجب شده تا مقدار محدودی مرغ به استانهای شمال غرب و کردستان عراق صادر شود که این امر تاثیری در بازار مرغ ندارد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: صادرات مرغ، تنها در صورت عرضه مرغ با نرخ پایینتر از سایر رقبا به بازارهای هدف شدنی است که با وجود عوارض بالای صادرات این امر توجیه اقتصادی برای صادرکننده ندارد و تجار عراقی تنها در صورت تداوم صادرات و دادن تعهد در این خصوص حاضر به خرید مرغ از ما هستند، در حالیکه صادرکنندگان هیچ اطمینان خاطری از تصمیمات مسئولان امر ندارند چرا که ممکن است همانند سالهای گذشته، صادرات مجدد از بهمن ممنوع اعلام شود.
حجت در پایان درباره آینده صادرات مرغ تصریح کرد: با کاهش تعرفه و رفع مشکلات صادراتی مبنی بر اتخاذ تصمیمات یک شبه این امکان وجود دارد که سالانه حداقل ۵۰۰ هزار تن مرغ به بازارهای هدف صادر شود.
انتهای پیام/