به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علی محمودی رئیس کمیسیون بازرگانان اتحادیه اوپک امروز در حاشیه سیزدهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست با بیان اینکه صنعت اول کشور ایران نفت، گاز و پتروشیمی است، گفت: باید بتوانیم با استفاده از شرکتهای استارت آپ به تولیدکنندگان داخلی بها بدهیم و بتوانیم موانع پیش روی برای تأمین تجهیزات را از بین ببریم.
او افزود: با ایجاد شرکتهای استارت آپ در این بخش علاوه بر اشتغالزایی بسیار زیاد در این حوزه شاهد تقویت تولید کنندگان داخلی و افزایش صادرات در این بخش خواهیم بود.
محمودی با بیان اینکه با وجود آن که نفت، گاز، پتروشیمی، قیر و تمامی محصولات این حوزه در ایران تولید میشود، گفت: متأسفانه با وجود تولیدات بسیار قوی و همچنین تأمین مواد اولیه در این بخش شاهد آن هستیم که سایر کشورها و سایر انجمنهای بین المللی برای این محصولات قیمت گذاری میکنند این در حالی است که ما میتوانیم با استفاده از استارت آپها و بها دادن به تولید کنندگان داخلی خودمان بر روی محصولاتمان قیمت گذاری کنیم.
رئیس کمیسیون بازرگانان اتحادیه اوپک تأکید کرد: ما به عنوان یک کشور بزرگ در تهیه و تولید محصولات نفتی به شمار میرویم بنابراین هیچ نیازی نداریم که سایر دستگاهها و یا سایر بخشها بر روی محصولات ما قیمت گذاری کنند.
بیشتر بخوانید: جهش سوم پروژههای پتروشیمی آغاز شد / سرمایهگذاری ۴۰ میلیارد دلاری در صنعت پتروشیمی
او گفت: با اعتماد کردن به تولیدکنندگان داخلی شرکتهای دانش بنیان و استارت آپها میتوانیم تمامی اطلاعات را جمع آوری و با قیمت گذاری بر روی آنها از ارائه قیمتهای گزاف جلوگیری کنیم.
محمودی بیان کرد: در بخش پتروشیمی ۲ تا ۱۰ میلیارد تومان هزینه میشود و این قیمتی است که از سوی شرکتهای خارجی به ما داده میشود در حالی که با اعتماد کردن به شرکتهای داخلی میتوانیم شاهد کاهش هزینههای چشمگیر در این بخش شویم.
رئیس کمیسیون بازرگانان اتحادیه اوپک اظهار کرد: هدف اصلی از ایجاد پتروکالا معرفی واحدهای توانمند داخلی و حمایت دائمی از این شرکتها و واحدهای تولیدی است که به شکل یک زنجیره به یکدیگر وابسته هستند.
او گفت: بسیاری از افراد با وجود آن که توانمندیهای بسیار گسترده در صنعت نفت و گاز دارند، ولی نمیدانند که برای ارائه توانمندیهای خود به کجا مراجعه کنند بنابراین با ایجاد چنین سامانهای میتوانند تمامی اطلاعات و همچنین محصولات خود را ارائه کنند.
محمودی با اشاره به اینکه باید اجازه خطا به شرکتهای تولید کننده داخلی در این بخش دهیم، اظهار کرد: اعتماد و بها دادن به این شرکتها نقش موثری در کاهش ارزآوری دارد به طور مثال با اعتماد کردن به شرکتهای خارجی برای تهیه یک قطعه باید ۵۰۰ هزار دلار هزینه کرد در حالی که با اعتماد کردن به شرکتهای داخلی میتوانیم قطعات را با ۵۰ هزار دلار تهیه کنیم.
رئیس کمیسیون بازرگانان اتحادیه اوپک با بیان اینکه نباید تنها نگاهمان محدود و در زمان تحریم باشد، افزود: باید برنامه ریزیهای ما برای آینده گستردهتر باشد و ما باید برای تولید قطعات تمامی استانداردهای جهانی را رعایت کنیم.
او تصریح کرد: با ایجاد سامانهای در بخش نفت، گاز و پتروشیمی تأمین کننده میتواند با معرفی توانایی خود به پالایشگاه مراجعه کند و محصولات خود را در کوتاهترین زمان ارائه کند؛ در طی بازدیدی که از پتروشیمیها داشتم بسیاری از این بخشها به دلیل نبودن قطعات روند تولیدشان کند شده بود در حالی که بسیاری از این تولید کنندگان بخش عمدهای از قطعات پتروشیمیها را دارند، اما نمیدانند برای ارائه آنها به کجا مراجعه کنند.
محمودی با بیان اینکه سایت پتروکالا با هزار و ۵۰۰ نفر عضو میتواند تمامی اطلاعات تولید کنندگان و همچنین شرکتهای پتروشیمی را جمع آوری و در اختیار متقاضیان دهد، ادامه داد: ما با ایجاد این سامانه از اولین قدم تا آخرین قدم میتوانیم به تولید کنندگان داخلی در این بخش کمک کنیم.
رئیس کمیسیون بازرگانان اتحادیه اوپک افزود: ایران توانایی تولید محصولات شیمیایی و پتروشیمی را دارد بنابراین اولویت ما در ایجاد چنین سامانه بها دادن به تولید کنندگان داخلی با برند ایران است.
او با بیان اینکه متأسفانه در بخش نفت، گاز و پتروشیمی با وجود آن که یکی از بزرگترین صنعتهای ایران به شمار میرود، اما هنوز یک سامانه کامل برای معرفی بخشهای خود ندارد، اظهار کرد: بنابراین ما با تعریف این جایگاه و سامانه سعی کردهایم این خلأ را در بین تولید کنندگان مواد اولیه و تأمین کنندگان تجهیزات پر کنیم.
محمودی با بیان اینکه متأسفانه در ایران رویه ارائه خدمات به تولید کنندگان بسیار دشوار است، گفت: در این زمینه اولین حرکتی که یک تولید کننده و کارفرما با آن مواجه میشود آن است که دارایی و یا سایر دستگاهها از جمله تأمین اجتماعی به عنوان یک مطالبه گر وارد میشود و چنین فشارهای حاشیهای باعث ایجاد مشکلات و سردرگمی تأمین کنندگان و تولید کنندگان میشود بنابراین باید سعی کنیم تمامی بروکراسیهای موجود در این حوزه را برداریم.
رئیس کمیسیون بازرگانان اتحادیه اوپک با بیان اینکه متأسفانه در این صنعت برخی شرکتها با عنوان وارد کننده و رقیب شناخته میشوند، گفت: با وجود آن که هنوز چنین سامانههایی کامل و زنجیره تولید آن تکمیل نشده برخی از شرکتها به عنوان وارد کننده و در نقطه مقابل ما قرار میگیرند که همین موضوع به عنوان چالش بزرگ ما به شمار میرود.
او تصریح کرد: بسیاری از پتروشیمیها و شرکتهای نفت و گاز با وجود آن که با مشکل شدید کاتالیست روبرو هستند، اما به شرکتهای تولید کننده کاتالیست اعتماد نمیکنند و حتی آنها را قبول ندارند بنابراین باید حمایت از این شرکتها و حمایت از بخش خصوصی را در این بخش در دستور کار خود قرار دهیم.
محمودی بیان کرد: قطعه سازان و تولید کنندگان داخلی در این بخش میتوانند با کمترین هزینه و بالاترین کیفیتها تمامی موانع پیش روی حوزه نفت و گاز و پتروشیمی را بردارند.
انتهای پیام/