رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار گفت: هم اکنون متوسط نرخ هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری ۵ هزار و ۶۰۰ تومان است که با نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار ۲ هزار و ۲۳۰ تومان فاصله دارد.
وی درباره آخرین وضعیت خرید توافقی تخم مرغ افزود: علی رغم آنکه پشتیبانی امور دام هر کیلو تخم مرغ را با نرخ ۶ هزار تومان به منظور تعادل قیمت از مرغداران خریداری میکند، اما تفاوتی در نرخهای بازار حاصل نشده به طوریکه مرغداران همچنان در حاشیه زیان هستند.
نبی پور ادامه داد: خرید توافقی تخم مرغ در ماههای اخیر تا حدودی بر کاهش زیان مرغداران در بازار اثر گذاشت که متاسفانه هم اکنون به سبب تولید بالا و کاهش قدرت خرید خانوار تغییری نداشته است.
این مقام مسئول قیمت تخم مرغ در بازار را پیش بینی کرد و گفت: با توجه به شرایط کنونی بازار پیش بینی میشود در صورتی که قیمت هر کیلو تخم مرغ به ۱۰ هزار تومان برسد، ۵۰ درصد زیان انباشته مرغداران در سال ۹۸ جبران نمیشود.
به گفته وی، همه ساله در شهریور قیمت تخم مرغ به سبب ازدیاد تقاضا کارخانههای کلوچه سازی همزمان با بازگشایی مدارس با نوساناتی در بازار روبرو بود که متاسفانه امسال به سبب مصادف شدن بازگشایی مدارس با ایام محرم، ازدیاد تولید و نبود صادرات امیدی به بهبود قیمت تخم مرغ و خروج مرغداران از حاشیه زیان نیست.
بیشتر بخوانید: تولید تخم مرغ به یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن میرسد/آغاز مجدد خرید توافقی تخم مرغ
نبی پور از کمیاب شدن نهاده ذرت در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون قیمت نهاده ذرت به سبب کمبود به نرخ یک هزار و ۷۰۰ تا یک هزار و ۸۰۰ تومان رسیده که با نرخ مصوب خود ۳۰ تا ۴۰ درصد اختلاف دارد.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار تولید روزانه تخم مرغ را بیش از ۱۸۰۰ تن اعلام کرد و افزود: با احتساب مصرف داخل روزانه بیش از ۲۵۰ تن محصول مازاد بر نیاز داخل است.
وی درباره آخرین وضعیت صادرات تخم مرغ بیان کرد: از ابتدای سال تاکنون ۱۱ تا ۱۲ هزار تن تخم مرغ به بازارهای هدف صادر شده، اما در شرایط فعلی صادرات به طور کامل به بازارهای هدف به سبب تصمیمات یک شبه مسئولان قطع شده است و تجار عراقی اذعان میکنند در صورت عدم تعهد مبنی بر پایداری صادرات، حاضر به خرید محصول از ما نیستند.
نبی پور در پایان با اشاره به اینکه مشکلی در تولید تخم مرغ نداریم، تصریح کرد: برآوردها حاکی از آن است که تا پایان سال مجموع تولید تخم مرغ به رقمی حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن برسد که با احتساب مصرف داخل ۲۵۰ تن از مازاد تولید باید از طریق صادرات یا خرید توافقی از چرخه خارج شود.
انتهای پیام/