نجفی معاون پژوهشی دانشگاه بیرجند در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ، گفت: دو نیروگاه خورشیدی با هدف توسعه فناوری انرژیهای تجدید پذیر و کاربرد انرژی فتوولتائیک (خورشیدی) در دانشگاه بیرجند نصب و راه اندازی شد.
او افزود: ظرفیت کل این دو نیروگاه ۲۵ کیلو وات است که علاوه بر تأمین انرژی ساختمان مرکز بهداشت و درمان و ساختمان مرکز نوآوری بخشی از برق دانشگاه را نیز تأمین مینماید.
نجفی با اشاره به اینکه در این پروژه ۶۴ پنل خورشیدی با هزینهای بالغ بر ۱۷۰ میلیون تومان برروی پشت بام دو ساختمان مرکز بهداشت و درمان و ساختمان مرکز نوآوری نصب می شود ادامه داد: در مجموع میتواند ۲۵ کیلو وات ساعت برق تولید نماید.
معاون پژوهشی دانشگاه بیرجند در این نیروگاهها، نور تابیده شده به پنلهای خورشیدی به برق مستقیم تبدیل شده و توسط اینورتر به برق متناوب تبدیل میگردد و سپس برق تولید شده به شبکه سراسری تزریق شده و به مکان مورد نظر منتقل می شود.
او بیان کرد: دانشگاه بیرجند از دانشگاههای پیشرو در استفاده از انرژیهای تجدید پذیر میباشد که بدین منظور اولین نیروگاه خورشیدی دانشگاه بیرجند با ظرفیت ۲۵ کیلوات ساعت از سال های گذشته در مدار قرار گرفت و تاکنون توانسته است مقدار ۱۸۰ مگاوات ساعت برق تولید نماید.
نجفی گفت: با نصب و بهره برداری از این دو نیروگاه خورشیدی، دانشگاه بیرجند دارای سه نیروگاه خورشیدی است که ۵۰ کیلو وات ساعت از برق دانشگاه از این طریق تأمین میگردد.
معاون پژوهشی دانشگاه بیرجند ادامه داد: نیز با نصب سلولهای خورشیدی بر روی دیگر ساختمانهای دانشگاه بخش قابل توجهی از انرژی مورد نیاز این ساختمانها از این طریق تأمین خواهد شد.
او افزود: از توانایی و مزایای انرژیهای تجدیدپذیر میتوان به تولید برق با قیمت پایدار، منبع تولید برق پاک، منبع انرژی قابل اطمینان، تنوع بخشی به سبد انرژی، توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال اشاره کرد.
انتهای پیام / ط ا