سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در جلسه امروز دادگاه مطرح شد؛

ردپای بابک زنجانی در پرونده ۸۹ میلیون دلاری دیواندری/ شعبده‌بازی ۸ نفره برای ناپدیدکردن چندین کشتی

دومین جلسه رسیدگی به پرونده اتهامات علی دیواندری و ۸ متهم دیگر مبنی بر اخلال در نظام اقتصادی کشور به ریاست قاضی موحد برگزار شد.


به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، دومین جلسه رسیدگی به پرونده اتهامات علی دیواندری و ۸ متهم دیگر مبنی بر اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق تشکیل و سردستگی شبکه کلاهبرداری و خیانت در امانت نسبت به وجوه بانک‌های ملت و پارسیان در شعبه اول دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی موحد برگزار شد.


بیشتر بخوانید: قاچاقچیان حرفه‌ای ارز پای میز محاکمه/ تحصیل ۸۹ میلیون دلار از مابه‌التفاوت فروش نفت توسط گروه دیواندری


علی دیواندری، مجید سعادتی، بهروز مختاری، رحمت الله باختری، مهدی فلاحتیان، اسماعیل احدی، سمانه حضرتی آشتیانی، وحید نمازی و حسین ابوالحسنی متهمان این پرونده هستند و  فساد رخ داده در خرید و فروش کشتی، پرداخت وجوه به مهدی فلاحتیان، واگذاری نفت خام به رحمت الله باختری، تحصیل مال نامشروع و موضوع سفر‌های محرمانه در کنار قاچاق حرفه‌ای ارز به ترکیه از جمله اتهامات این پرونده است.

۳ متهم پرونده دیواندری به خارج از کشور فرار کردند

در ابتدای جلسه قاضی موحد گفت: سه متهم این پرونده یعنی رحمت اله باختری، سمانه حضرتی آشتیانی و مجید سعادتی همچنان متواری هستند و حسب اطلاع، به خارج از کشور فرار کردند، ولی وکلای آن‌ها در دادگاه حضور دارند.

سپس وکیل شرکت طرح و اندیشه بهسازی ملت بیان کرد: در فاصله جلسه اول رسیدگی به این پرونده تاکنون این شرکت لایحه تکمیلی به دادگاه ارائه داده است که لازم می‌دانم وکیل این شرکت در دادگاه قرائت کند.

وکیل شرکت طرح و اندیشه بهساز ملت گفت: این متن توسط محمدحسین سبزواری مدیرعامل و عضو هیات مدیره تهیه شده است.

وی ادامه داد: باتوجه به اظهارات علی مهاجری وکیل علی دیواندری در جلسه قبل مبنی براینکه شکایت شرکت طرح و اندیشه بهساز ملت علیه آقای دیواندری نبوده است این درحالی است که با توجه به شبکه‌ای بودن فساد همه افراد این پرونده طرف شکایت هستند و اجمالا نام برخی از آن‌ها ذکر شده است.

نماینده شرکت طرح و اندیشه بهساز ملت گفت: این شرکت از همه متهمان از جمله آقای دیواندری شکایت کرده است و خواستار محکومیت تضامنی به رد مال به بانک ملت است.

او بیان کرد: همچنین وکیل آقای دیواندری طرف قرارداد با این شرکت بوده و حق مشاوره دریافت کرده است و اینکه اکنون وکیل ایشان است، تعارض منافع دارد.

در ادامه جلسه متهم فلاحتیان با اشاره به وجوه دریافت شده از بانک پارسیان گفت: مبلغ دریافت شده برای تسویه حساب بدهی‌های بانک ملت بوده است

او تصریح کرد: البته بانک پارسیان شکایتی نکرده است و اظهاراتی که مبنی بر در نظر نگرفتن مقررات در زمان تحریم بیان شده هیچ کدام درباره من صحت ندارند.

متهم فلاحتیان درباره اتهام اخلال در نظام ارزی از طریق عضویت در شبکه کلاهبرداری گفت من تنها مشتری بانک ملت بودم و فقط با مدیر این بانک آشنایی داشتم؛ رابطه من در بانک بدون هیچ مشکلی بوده و در زمان تحریم برای حفظ مصالح ارزی کشور و جلوگیری از مسدود سازی ارز توسط دولت امریکا کار می‌کردم و عضو هیچ شبکه‌ای نیستم.

او بیان کرد: بنده در دریافت تسهیلات تابع سیاست‌های بانک بودم و تضمین وجوه پرداختی قابل وصول است با گذشت ۵ سال از وقایع صورتحساب بانک امارات و صورت حساب امانی را به بازپرس تحویل داده‌ام.

متهم فلاحتیان بیان کرد: رعایت اصول کاری در شعب، وصول وجوه امانی، وجود قرارداد‌های سود آور که در بانکداری اسلامی تضمین شده، ارتباط بدون واسطه با بانک ملت بدون حتی وجود یک چک برگشتی، نبود هرگونه سوء استفاده با توجه به وثایق ارائه شده، پیگیری مکرر و متعدد برگزاری جلسات، پیشنهاد تسویه تسهیلات از محل مطالبات من از وزارت نیرو طبق قانون سال ٩٧، و تسلیم بودن در برابر تصمیمات بانک ملت در انتقال دین به شرکت‌های ثالث از جمله صحبت ها‌ی بنده است.

او با بیان اینکه امکان وجود هیچ خللی در نظام بانکی وجود نداشته است، گفت: اعتقاد ما کار حلال و خدمت به کشور بوده است اگر کوچکترین فکری درباره تخلف وجود داشت این کار‌ها را انجام نمی‌دادیم.

متهم فلاحتیان با اشاره به تحصیل مال نامشروع از بانک ملت گفت با احتساب خسارات و مبالغ پرداختی تا تاریخ ۱۰ دی ماه سال ٩٧ مبلغ ١٣۵ میلیون و ١٧٩ هزار و ۵۶٧ درهم است در دو بخش بصورت امانی پرداخت شده است.

او تصریح کرد تمامی قرارداد‌ها بانک ملت وجود دارد و صحبتی مبنی بر رعایت نکردن مفاد قرارداد توسط من و تحقق مال نامشروع صحت ندارد.

متهم فلاحتیان گفت: تمام تخلفات که در کیفرخواست ذکر شده به بانک اشاره دارد و حتی یک سطر آن هم مربوط به تخلفات من نیست بنده در زمان تحریم به دنبال راه غیر قانونی و دریافت تسهیلات نبوده‌ام.

او با بیان اینکه در کیفرخواست درباره مبالغ دریافت شده مغایرت‌های زیادی وجود دارد، اظهار کرد: اعداد مختلفی در کیفرخواست آمده اند باید به این نکته توجه داشت که بانک پارسیان شکایتی از بنده نکرده است.

توضیحات فلاحتیان درباره بدهی ۲۲۰ میلیون درهمی به بانک پارسیان

متهم فلاحتیان گفت: نمی‌دانم بدهی ۲۲۰ میلیون درهمی به بانک پارسیان از کجا آمده، زیرا تمام مطالبات من از بانک پارسیان بسیار کمتر از این مبلغ بوده به طور کلی مبلغ ۳۰ میلیون دلار که حدود ۱۰۰ میلیون درهم می‌شود از بانک پارسیان تسهیلات گرفته ام.

او ادامه داد: در تاریخ ۱۰ مرداد سال ۹۲ مبلغ ١٣۵ میلیون و ۴٣۶ هزار و ١٣۴ درهم که با سود محقق شده آن ۱۵۰ میلیون درهم می‌شود از بانک ملت گرفته هم و سپس درخواست تسهیلات ۴۰۰ میلیون درهمی را طی چندین فقره از بانک ملت داشتم البته با توجه به قرارداد و اصل پول و تسهیلات آن نهایتاً تسهیلات به مبلغ ٢۵٠ میلیون و ٢١۶هزار و ۶۵١ درهم رسید.

متهم فلاحتیان گفت: شرکت بهساز ملت با تقبل تعهد ارزی و ریالی بابت تسویه تسهیلات ۲۱۶ میلیونی از بنده چک دریافت کرد و البته مطابق با قرارداد عمل نکرد و مطالبات شرکت از وزارت نیرو را مسدود ساخت.

متهم افزود: من در جلسه قبلی دادگاه هیچ صحبتی مبنی بر تعطیلی کارخانجات و نیروگاه‌ها نداشتم و اگر به دلیل فشار‌ها مجبور به تعطیلی شدم دلیل بر تهدید کارخانجات و نیروگاه‌ها نیست هرچند برای جلوگیری از ایجاد خلل در کار‌ها نیروی جدید هم جذب کرده ام.

وی ادامه داد: من در بانک سمتی نداشتم و فقط در دوران تحریم برای خدمت به کشور با معرفی حساب سعی کردم خدمتی کنم و از امکاناتم در این جهت بهره بردم و نمی‌دانستم که باید تأییدیه شورای امنیت داشته باشم.

متهم فلاحتیان بیان کرد: زمان ساخت نیروگاه گفتند باید تأییدیه شورای امنیت و وزارت اطلاعات داشته باشم که تایید صلاحیت شدم.

او گفت: در متن کیفرخواست آمده است که سود محقق نشده، اما بدهی من ١۵٠ میلیون درهم است که از میزان ١٣۵ میلیون درهم اصل پول و ١۵ میلیون درهم سود است و اگر در صورت‌های مالی بانک درج نشده است مسئولان وقت بانک باید پاسخگو باشند.

متهم فلاحتیان گفت: در مورد لیست سیاهه بانکی، تسهیلات من چند روز با تاخیر دریافت می‌شد همچنین سامانه‌ها به روز نبود و این مسأله باعث استعلام نادرست می‌شد که اگر می‌دانستم از طریق پیگیری با نامه اثر سوء را اعلام می‌کردم تا استعلام‌ها منفی نباشد.

او ادامه داد: اموال من در زمان دریافت تسهیلات توقیف نبود و برای دریافت تسهیلات اعتبارسنجی می‌شد و اینکه گفته شده است که صلاحیت اعتباری نداشتم، کارشناسی نیست.

متهم فلاحتیان درباره دریافت ٣٠٠ هزار درهم توسط متهم مجید سعادتی گفت: این مبلغ از محل وجوه امانی به ایشان پرداخت شده و سوءنیت در کار نبوده است.

 ادامه داد: بنده ۲۵۰ میلیارد تومان گرفتم و به بانک ملت بردم دولت در سال ۹۶ اعلام کرد اشخاصی که به بانک‌ها بدهکار هستند می‌توانند تهاتر کنند، اما این کار در سال ۹۶ انجام نشد مبلغ ۲۵۰ میلیارد تومان تقاضا دادیم، اما نگرفتند و چرا باعث شدند که به دادگاه بیاییم. ما رفع طلب را گرفتیم.

قاضی گفت: رفع طلب را در چه تاریخی گرفتید؟

متهم فلاحتیان پاسخ داد: از سال ۹۲ تا ۹۵ بود که از وزارت نیرو گرفتیم از این وزارتخانه طلب داشتیم.

قاضی موحد گفت: شما بدهکار بانکی بودید ما اتهام شما را در وقت مقتضی بررسی می‌کنیم صورت جلسه‌ای از تاریخ ۴ خردادماه سال ۸۳ موجود است که شما در آن تاریخ اقرار کردید مبلغی ۳۵۱ میلیون و ۱۸۹ هزار و ۵۶۷ درهم به بانک ملت و شرکت طرح و اندیشه بهساز ملت بدهکار هستید. در این اقرارنامه گفته‌اید که متعهد هستیم مبلغ ذکر شده را طی دو ماه از تاریخ اقرارنامه پرداخت کنیم، اما الان چه مدت زمان از آن گذشته است.

متهم پاسخ داد: ما ابتدا باید طلب‌مان را بگیریم.

قاضی موحد گفت: شما در این اقرارنامه مقید نکردید به اینکه طلبمان را وصول کنیم و سپس بدهکاری خود را پرداخت کنید بلکه گفته‌اید ظرف دو ماه پرداخت خواهیم کرد.

متهم فلاحتیان گفت: ما ۱۰ بار به بانک ملت رفتیم، اما پول نگرفتند.

قاضی موحد بیان کرد: می‌توانستید آن مبلغ را به صندوق امانی دادگستری ببرید، اما این کار را نکردید. اگر می‌خواهید پول را پرداخت کنید آن مبلغ را پرداخت بیاورید تا من به حساب امانی دادگستری منتقل کنم. این اقرارنامه است اگر قبول دارید باید پرداخت کنید اگر قبول ندارید باید بگویید چرا؟ شما می‌گویید پول بردم و قبول نکردند حال پرداخت پول را بیاورید و من قبول می‌کنم. این اقرارنامه فرد بالغ و عاقل است.

او گفت: من باید تصمیم بگیرم شما وقتی این مبلغ را پرداخت کردید از این حیث مبرا می‌شوید.

قهرمانی نماینده دادستان خطاب به متهم فلاحتیان پرسید: چند درصد برای شما حساب کردند؟

متهم فلاحتیان گفت: ۱۲ درصد.

قاضی موحد اظهار کرد: ما درخواستی از مدیرعامل شرکت پارسیس کیش دریافت کردیم که مطالبی دارند و می‌توانند بیان کنند.

ارتباط شرکت پارسیس کیش با  بانک پارسیان و ردپای زنجانی در پرونده دیواندری

در ادامه جلسه مدیرعامل شرکت پارسیس کیش گفت: بنده علی عربی مدیر عامل این شرکت هستم که صد در صد آن متعلق به بانک پارسیان است.

عربی ادامه داد: ادعای آقای فلاحتیان که گفته طلب بانک را پرداخت کرده است را تکذیب می‌کنم بدهی ایشان بدون احتساب جریمه شش میلیون دلار و با احتساب جریمه از ۹ میلیون دلار هم بیشتر می‌شود.

مدیرعامل شرکت پارسیس کیش گفت: در سال ۹۳ متعاقب طرح خرید کشتی در راستای موضوع ماموریت شرکت جهت دور زدن تحریم مدیران شرکت را متقاعد به پرداخت ۳۶ میلیون دلار جهت خرید کشتی کردند که مشخص شد گزارشات صوری است و صرفا برای ربودن مال و اموال شرکت و بانک پارسیان متعلق به بیت المال صورت گرفته است.

عربی گفت: این شرکت با ارائه شکایت‌هایی در دادسرای جرائم پولی و بانکی تقاضای تعقیب کرد که منجر به صدور قرار جلب شد در نتیجه ضمن تاکید بر این شکایت از هر شخص یا اشخاصی اعم از حقیقی و حقوقی که تقصیر او محرز شده تقاضای تعقیب آن‌ها را هم داریم.

در ادامه جلسه قهرمانی، نماینده دادستان گفت: در کیفرخواست جرایم محور‌های گوناگون دارد که باید ابتدا بستر جرم ترسیم شود.

وی در تشریح بستر وقوع جرم افزود: بانک ملت با شرکت‌هایی که کالا‌های صادراتی دارند توافق می‌کند که کالا‌های آن‌ها را بگیرد و بفروشد و به جای آن تعهدنامه یا ضمانت نامه بدهد.

قهرمانی اضافه کرد: نوع دیگر روابط بین این شرکت‌ها با بانک این است که شرکت‌های صادراتی با مشتریان خارجی قرارداد می‌بندند و حساب‌های زیرمجموعه بانک را معرفی می‌کنند.

نماینده دادستان اظهار کرد: شرکت داریس زیرمجموعه بانک ملت که به صورت هیات امنایی اداره می‌شد دارای ٣٠ شرکت زیرمجموعه بود که سه عضو اصلی آن آقایان دبواندری، سعادتی و آرام بودند که همه جرایم و فساد در دو شرکت زیرمجموعه رخ داده است.

نماینده دادستان ادامه داد: در بررسی‌های شش ماهه حساب شرکت مینیون مشخص شد که مبلغ ٢۴٠ میلیون درهم در این حساب‌ها وجود ندارد.

وی افزود: آقای آرام وقتی این مسأله را با دیواندری و سعادتی مطرح می‌کند آن‌ها اول می‌گویند به شرکت مس داده آمد، اما بعد اعلام می‌کنند، چون پول‌ها متراکم شده بود به حساب آقای فلاحتیان واریز شده است و ابتدا رقم را ۴٠٠ میلیون درهم اعلام می‌کنند که آقای آرام نمی‌پذیرد.

نماینده دادستان اضافه کرد: آقای دیواندری هم می‌گوید که من تا ١۵٠ میلیون درهم در جریان بودم، اما سوال این جاست که چطور بدون مصوبه این پول واریز شده در حالی که فلاحتیان طبق اعلام بانک مرکزی و سازمان خصوصی جزو بدهکاران بزرگ بانکی بوده است.

وی اظهار کرد: بعد از ٨ ماه از انتقال و واریز وجوه به حساب شرکت ان جی کامرس متعلق به آقای فلاحتیان، قرارداد صوری منعقد می‌شود و اعلام می کنند این پول تسهیلات بوده است، اما این اقدام درحالی است که تشریفات دریافت تسهیلات رعایت نشده است.

قهرمانی گفت: بعد گفتند که آقای فلاحتیان قرارداد کارگزاری داشته که کذب محض است؛ این متهم بدون اخذ وثیقه و صلاحیت و اهلیت دریافت تسهیلات همچنین بدون مصوبه شرکت مینیون پول گرفته است.

نماینده دادستان گفت: در این روند فساد علی دیواندری و مجید سعادتی متهم به اخلالگری در نظام اقتصادی از طریق خیانت در امانت و آقای فلاحتیان متهم به تحصیل مال نامشروع است.

قهرمانی گفت: متهم مجید سعادتی از کشور فرار کرده و در انگلستان اقامت گرفته است و هر روز لوایح کذب می‌فرستد و اسناد و مدارک بانک را هم با خود برده است.

وی گفت: در مرحله دادسرا، بازپرس درباره ٢۴٠ میلیون درهم از شرکت ملی مس استعلام می‌کند، اما آن‌ها پاسخ می‌دهند که پول‌های شرکت در صرافی بانک ملت بوده و این میزان را شامل نمی‌شود بنابراین مشخص می‌شود که آقایان قصد فریب بازپرسی را داشتند.

قهرمانی نماینده دادستان اظهار کرد با ردیابی‌های صورت گرفته مشخص شد که پول از آقای بابک زنجانی دریافت و در حساب‌ها نگهداری شده است.

نماینده دادستان ادامه داد: آقایان به مدت ۸ ماه اول ارز دولتی را به صورت مخفیانه به آقای فلاحتیان می‌دادند و در این مدت فلاحتیان به سعادتی سود می‌داده مبلغ سود که به عنوان حق حساب سعادتی واریز داده می‌شده ۶ میلیون درهم بوده است.

وی افزود برای آن چه سعادتی و فلاحتیان بتوانند از مراجع قضایی فرار کنند اقدام به تصویب یک قرارداد و مصوب کردند که البته این قرارداد هم به صورت صوری از سوی تاریخی در آن ذکر نشده است.

قهرمانی با اشاره به قرارداد امضا شده بیان کرد: آقایان نظر آقای آرام رفتند و درباره قرارداد صحبت کردند که البته آقای آرام زیر بار مصوبه ۴۰۰ میلیون درهمی نمی‌رود و می‌گوید همان ۱۵۰ میلیون درهمی که آقای دیواندری در جریان است را باید به تصویب برسانیم مابقی تسهیلات باید از حساب شرکت داریس پرداخت شود

نماینده دادستان تصریح کرد: در اینجا باید وثیقه‌ای از آقای فلاحتیان دریافت می‌شد آقای فلاحتیان نیروگاه را به عنوان وثیقه اعلام کردند، اما تا به امروز هیچ وثیقه‌ای از نیروگاه تودیع نشده و چک‌های آقای فلاحتیان هم برگشت خورده اند.

او ادامه داد پس از آنکه وثیقه نیروگاه و چک‌های آقای فلاحتیان تودیع نشدند قرار شد که ٣ درصد از سهام بانک صادرات که متعلق به آقای فلاحتیان بود به عنوان وثیقه اعطا شود، اما پس از آن هم مشخص شد که این ٣ درصد سهام در وثیقه تسهیلات دیگر است.

قهرمانی درباره تسهیلات بیان کرد: پس از آنکه قرارداد ۱۵۰ میلیون درهمی به امضا رسید و از آنجایی که آقای فلاحتیان ۴۰۰ میلیون درهم تسهیلات دریافت کرده بود بود باید نسبت به باقی مانده میزان تسهیلات اعطا شده هم که میزان آن ۹۰ میلیون درهم بود فکری می کردند.

نماینده دادستان ادامه داد: در شرکت‌داری برای باقی مانده آن هم تسهیلاتی امضا شد که البته به جای ۹۰ میلیون درهم ۹۰ میلیون دلار تصویب کردند که بر این اساس میزان تسهیلات به ۳۳۰ میلیون درهم رسید و بعد از آن حتی تا مبلغ ۳۸۸ میلیون درهم هم پیش رفتند و تسهیلات به آقای فلاحتیان داده شد.

مجید سعادتی کیست؟

قهرمانی گفت یک روز قبل از دریافت تسهیلات فلاحتیان به حساب سعادتی پول واریز می‌کند تا به نوعی به او حق حساب داده باشد.

قاضی موحد بیان کرد: سعادتی کیست و چه میزان تسهیلات دریافت کرده است؟

قهرمانی گفت: دریافتی سعادتی بیش از مبالغ ذکر شده است.

نماینده دادستان گفت: دیواندری با آقای مجید سعادتی ارتباط داشته است اینکه آقای سعادتی چگونه وارد بانک ملت شده جای سوال است. دیواندری ایشان را وارد هیئت مدیره کرده است. اظهارات برخی آشنایان آقای دیواندری مشخص می‌کند که سعادتی با فشار ایشان وارد بانک شده است. اظهارات مادر خانم آقای دیواندری موجود است که می‌گوید ایشان شخصا سعادتی را انتخاب کرد. ارتباط این دو آنقدر وسیع بوده که مجید سعادتی در بانک ملت به مجید دلبندم معروف بوده است.

نماینده دادستان ادامه داد: آقای مجید سعادتی تخصصی داشته است؟ خیر، در سن ۲۱ سالگی دیپلم را با معدل ۱۰.۲۵ اخذ کرد.

قاضی موحد گفت: نمره قبولی گرفته است؟

قهرمانی گفت: ایشان لیسانس خود را در دانشگاه آزاد پس از طی شش سال با معدل ۱۱.۴۳ اخذ می‌کند و روزی که برای مصاحبه بانک می‌رود نمره ایشان ۱۴.۵ می‌شود بانک درباره مصاحبه ایشان می‌نویسد با توجه به اینکه سعادتی مربی کونگ‌فو است در قسمت ورزشی بانک ملت مفید خواهد بود و توصیه می‌شود در این قسمت به کار گرفته شود.

قهرمانی گفت: باید ببینید که ایشان سر از کجا‌ها درآورده است. اما متاسفانه گزارشات منفی متعدد از اقدامات ناصواب ایشان وجود دارد که باید رسیدگی شود. پلیس هم اعلام کرده در بانک به جای این با سعادتی برخورد شود، آقای دیواندری با گزارش دهندگان برخورد می‌کرده است و به عبارتی سعادتی مصون بوده است.

او گفت ما در بررسی پرونده هایش در بانک دیدیم در امتیازات ایشان این چنین آمده که از خانواده شهید است، اما وقتی بررسی کردیم دیدیم ایشان جزء خانواده شهدا نیست همچنین متوجه شدیم ایشان با ۱۹ سال سابقه بازنشسته شده است. آقای سعادتی ظرف سه سال که سابقه مدیر شعبه‌ای درجه ۳ داشته در شعبه مستقل مرکزی بانک ملت رئیس می‌شود.

قهرمانی گفت: مدیرانی در این سطح بیش از ۲۰ یا ۲۵ سال سابقه دارند، اما آقای سعادتی وقتی به این حد مدیریتی رسید این سوابق را نداشته است مدیرانی در این سطح حدود هفت یا هشت سال سابقه مدیریت شعبات ممتاز را دارند، اما ایشان این سابقه را نداشته است. آقای سعادتی در جهشی ناصواب در شعبه مستقل مرکزی می‌نشیند و معوقات بسیاری هم ایجاد می‌کند.

نماینده دادستان گفت: یکی از این معوقات متعلق به شرکت امید داروسلامت است که در این شعبه اخذ تسهیلات کرده، اما ۴۹ میلیارد تومان بدهی دارد و دیده شده که یکی از سهامداران این شرکت همسر آقای سعادتی است ایشان حتی به پدر و مادر خودش هم تسهیلات داده است.

او بیان کرد: سعادتی بعد از اینکه بازنشسته می‌شود، آقای دیواندری از ایشان کمک می‌خواهد و ایشان را به عنوان مدیرمعرفی می‌کند و ماهیانه ۱۲ هزار یورو به ایشان حقوق می‌داده است و این حقوق را از اردیبهشت ۹۱ تا آبان ۹۲ دریافت کرده است.

قهرمانی گفت: ایشان در امارات ملکی را با اجاره ۱۲ هزار درهم تدارک می‌بیند و این همان مبالغی است که باید آن‌ها را نگهداری می‌کرد و با آن خدمت انجام می‌داد. آقای سعادتی حتی بعد از اینکه مدیرعامل می‌شود خانه‌شان از خیابان پیروزی به نیاوران منتقل می‌شود.

نماینده دادستان اظهار کرد: ایشان بعد از اینکه به انگلیس می‌رود و برای اقامت اقدام می‌کند محل اقامت خود را یک هتل معرفی می‌کند که ماهیانه حدود ۳۵ تا ۴۰ هزار پوند هزینه آن بوده است و خانه‌ای که بعدا در انگلیس می‌گیرد به مبلغ ۶ میلیون و ۶۵۰ هزار پوند بوده است. ایشان متاسفانه اسناد بانک را هم با خود می‌برد.

قاضی موحد گفت: سعادتی چگونه اسناد بانک را برده است؟

نماینده دادستان گفت: اسناد بانک یک سرور است و این را آقای دیواندری باید توضیح دهد.

قاضی موحد پرسید: آیا اصل اسناد را برده یا اینکه بک‌آپ گرفته است. نماینده بانک بررسی کند و اگر اصول مدارک و اسناد موجود است آن را ارائه کند، ولی گزارشی که ما داریم این است که اصول مدارک برده شده و مدارکی که برای ما فرستاده شده موثق نیست.

قاضی موحد خطاب به وکیل سعادتی گفت: ایشان نمی‌توانسته وکالت کند چرا که اطلاعات را از دادگاه جمع‌آوری و با ایشان هماهنگ می‌کند درست است که دادگاه علنی است، اما برای تماشاچی نه برای کسی که بخواهد اطلاعات را جمع‌آوری کند. شما باید از جلسه دادگاه بیرون بروید و می‌گوییم که شما را در جلسات بعدی راه ندهند.

در ادامه جلسه دادگاه قاضی موحد خطاب به نماینده دادستان گفت: آیا مبالغی که او در انگلیس برای خود خانه گرفته را به ریال تبدیل کرده‌اید؟

نماینده دادستان پاسخ داد: با قیمت ارز امروز حدود ۹۵ میلیارد تومان می‌شود.

قاضی از نماینده دادستان پرسید: آیا آقای سعادتی اقامت گرفته یا اینکه برای پناهندگی اقدام کرده است؟

نماینده دادستان گفت: شکل آن را نمی‌دانم، اما از طریق اینترپل وضعیت قرمز ایشان را اعلام کرده‌ایم.

قاضی گفت: اگر به عنوان سرمایه‌گذار رفته باشد باید حد مشخصی را سرمایه با خود برده باشد تا بتواند از این طریق اقدام کند.

قهرمانی نماینده دادستان با اشاره به پرونده شخصیتی متهم فلاحتیان گفت: ایشان از بدهکاران کلان بانکی است و معوقات کلان بانکی در بانک‌های پارسیان و صادرات و ... دارد. ایشان از مشتریان آقای سعادتی هم بوده‌اند.

وی افزود: آقای فلاحتیان گفته ما به بانک ملت سود داده‌ایم، اما شما این سود را به چه کسی داده‌آید ایشان گفته‌اند ما وثایق نقد شونده داده‌ایم، اما آن وثایق نقد شونده چیست که ما آن را نقد کنیم و بخشی از مشکلات بانک‌ها را حل کنیم شما چرا بدون قرارداد پول گرفتید؟

قهرمامی گفت: بنده این موضوع را به آقای فلاحتیان و سایر متهمان می‌گویم که شما حتی اگر تمام بدهی خود را هم تسویه کنید این امر نافی جرم شما نیست این طور نیست که هر کس بخواهد بدون تشریفات قانونی پول بگیرد و کارهایش را انجام دهد و بعد از شش سال بگوید تسویه می‌کنم.

قهرمانی گفت: ایشان در بانک ملت بدون توجه به شرایط ۳۸۸ میلیون درهم اخذ می‌کند و این پرونده به این شکل ادامه پیدا می‌کند و این اخذ تسهیلات مقارن می‌شود با زمانی که آقای دیواندری از بانک ملت به بانک پارسیان منتقل شده و آنجا مدیرعامل می‌شود.

نماینده دادستان گفت: در بانک پارسیان هم همین وضعیت بوده است در این بانک نیز شرکت‌های زیرمجموعه تاسیس می‌شود، اما در اینجا بر خلاف بانک ملت آقای دیواندری در شرکت‌های زیرمجموعه رسما عضو نمی‌شود بلکه فقط مدیرعامل بانک پارسیان می‌ماند.

او تصریح کرد: آقای احدی هم یکی دیگر از متهمان این پرونده قبلا با آقای سعادتی عضو هیئت مدیره شرکت‌های مختلفی بوده‌اند زمانی که فساد بانک ملت برملا می‌شود دیواندری تصمیم می‌گیرد آن مبلغ را از بانک پارسیان به آقای فلاحتیان بدهد تا پرونده بانک ملت تسویه و بسته شود و آقای ابوالحسنی دیگر متهم این پرونده دستور می‌دهد این مبلغ به حساب یکی از شرکت‌ه‌ای آقای فلاحتیان واریز شود، اما شما این پول را به دستور چه کسی واریز کردید؟

قهرمانی گفت: دستوری که آقای ابوالحسنی داده فقط امضای خودش را داشته و بدون مصوبه و بدون تشریفات و وثیقه این مبلغ را به فلاحتیان می‌دهد.

نماینده دادستان گفت: فلاحتیان می‌گوید که ٢٢٠ میلیون درهم نگرفته است، اما اسناد بانکی موجود است که دو مرتبه مبلغ ٣٠ میلیون دلار معادل ١١٠ میلیون درهم دریافت کرده است.

در این لحظه متهم فلاحتیان گفت: من استادم را ارایه دادم.

نماینده دادستان گفت: مهم اسناد بانک است؛ برادر شما در دادسرا حرف درستی زد گفت خورشتی جلوی ما گذاشتند و ما گوشت‌های آن را برداشتیم.

قهرمانی در ادامه با اشاره به استعلام دادسرا از بانک پارسیان مبنی بر اینکه چرا به افراد تسهیلات داده شده است، گفت: بانک می‌گوید این تسهیلات با مصوبه هیات مدیرعامل نبوده بلکه به دستور مدیرعامل وقت بوده است.

وی ادامه داد: همچنین آقای ابوالحسنی مدیرعامل شرکت مادر پارسیس اعلام کرد که آقای دیواندری به ایشان گفته که آقای فلاحتیان از مشتریان خوشنام است و به او ٣٠ میلیون دلار وام بدهید.

قهرمانی بیان کرد: دیگر اعضای هیات مدیرعامل پارسیان از جمله علایی، حاتمی، خسروانی، شمس عالم وخسروانی گفتند بدون مصوبه هیات مدیره به فلاحتیان تسهیلات داده شده و اگر آقای دیواندری می‌گوید اعضای هیات مدیرعامل در جریان بودند اسامی آن‌ها را اعلام کنند.

نماینده دادستان گفت: آقای دیواندری در پاسخ به این سوال که چرا با علم بر اینکه آقای فلاحتیان بدهکار بانکی بوده به او تسهیلات داده آید گفت: او را یکی از مشتریان معتبر می‌دانستیم و وی دارایی زیادی برای تضمین وام داشت.

وی ادامه داد: از مجموع ٣٠ میلیون دلار دریافتی از بانک پارسیان، آقای فلاحتیان ٢۵ میلیون دلار را بابت بدهی خود به بانک ملت پرداخته و ۵ میلیون دلار را برای مشکلات مالی خود هزینه کرده است در حالی که بدهکاران بانکی برای تسویه بدهی خود نباید از بانک دیگر وام بگیرند و بدهی خود را پرداخت کنند.

نماینده دادستان گفت: اظهارات آقای فلاحتیان هم حاکی از آن است که ٢۵ میلیون دلار از بانک پارسیان را بابت بدهی به بانک ملت دادم تا بدهی هایم ۵۵ میلیون دلار شود.

نماینده دادستان گفت: آقای فلاحتیان ٣٠ میلیون دلار درخواست داشته، اما ۶٠ میلیون دلار به تو داده شده است و البته درخواستی هم وجود ندارد و این روند فساد مصداق حیاط خلوت و لانه فساد است.

قاضی موحد با اعلام ختم جلسه دادگاه گفت: جلسه بعدی متعاقبا اعلام خواهد شد.

انتهای پیام/

مشروح دومین جلسه رسیدگی به پرونده اتهامات علی دیواندری و ۸ متهم دیگر

برچسب ها: دادگاه ، قوه قضائیه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
خداوردی
۰۸:۵۶ ۱۰ مهر ۱۳۹۸
سلام کسی از شرکت کیمیا تجارت توانا بمدیریت عاملی آقای مرتضی برجیس حکیمی خبر دارد
انها هم 28/8 میلیارد پول مردم را هدر دادند
حسن
۱۲:۲۲ ۰۷ مهر ۱۳۹۸
امید روزی که دست تمام دزدان کوتاه شود
ناشناس
۲۰:۵۶ ۰۲ مهر ۱۳۹۸
الان در آمریکا چلسی هر روز 500 دلار باید هزینه زندان بدهد .ایکاش در وطن هم قانونی وصع شود تا داعشی های اقتصادی هزینه زندان بعهده خودشون باشد .هم از بیت المال دزدی کرده اند و هم هزینه نگه داری شون در زندان بعهده دولت و از بیت المال باشد که نشد.
جنایت رییسی .این قانون هزینه زندان بعده زندانی را وصع کنید
جعفری
۱۷:۰۴ ۰۲ مهر ۱۳۹۸
چرا بعد ازینکه فاسدان پولهای ملت و کشور را چپاول میکنند از کشور خارج میشوند شما خبردار میشوید؟؟؟!!!
دادگاه نسیه به چی دردی میخورد؟ اول دادگاه آنهایی که هنوز فرار نکرده پروندشو بکار بندازید فرار نکنند برای ما معما شده این نکند کاسه ای زیر نیم کاسه است؟
چرا فرار نکرده بودند همشون با به به چه چه کارآفرین و تحریم دور بزن معرفی میشدند حالا دزد از آب در آمدند؟
ناشناس
۱۵:۰۶ ۰۲ مهر ۱۳۹۸
اگه فرار کرده دیکه وکیل گرفتنش چیه؟
پیمان اشراقی
۱۳:۴۵ ۰۲ مهر ۱۳۹۸
سلام علیکم ،

زنجانی ، صراحتا ، درستی حکم اعدام را قبول کرده است و گفته راهی برای حل پرونده وجود ندارد ،
حکم اعدام را اجرا کنید .
سید
۱۲:۴۱ ۰۲ مهر ۱۳۹۸
اقا چرا بابک زنجانی اعدام.نمیشه؟ سه سال ونیمه حکم اعدامش اومده چرا اجرا نمیشه؟؟؟ این حرفمو به گوش مسئولین برسونین.
ناشناس
۱۴:۰۷ ۰۲ مهر ۱۳۹۸
اعدامش که کاری ندارد. اول باد تکلیف پولهای دزدی او معلوم شود.
محمد
۱۹:۳۵ ۰۲ مهر ۱۳۹۸
درود بر شرفت سید .حرف حق جواب نداره.
ناشناس
۱۲:۲۶ ۰۲ مهر ۱۳۹۸
تو رو به پیر ، تو رو به پیغمبر،پس کی قراره بعد از گذشت ۴ سال پرونده شبکه فساد سازمان یافته پولشویی ، کلاهبرداری و اعمال نفوذ در دستگاههای مختلف مدیران و سهامداران کاسپین-فرشتگان از دادسرا به دادگاه ارسال بشه ؟ما که جوانی و زندگی مون از بین رفت و هدر شد.