سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سیاره زهره قبلا قابل سکونت بوده است

یافته‌های موسسه علوم فضایی گدارد وابسته به ناسا نشان می‌دهد که سیاره زهره بین دو تا سه میلیارد سال قبل از دمایی مناسب برخوردار بوده و لذا آب به شکل مایع در سطح آن موجود بوده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مدل‌های جدید رایانه‌ای ناسا نشان می‌دهد که سیاره زهره تا نزدیک به ۷۰۰ میلیون سال قبل سیاره‌ای قابل سکونت بوده و آب به شکل مایع در آن وجود داشته است.

 یافته‌های موسسه علوم فضایی گدارد وابسته به ناسا نشان می‌دهد که سیاره زهره بین دو تا سه میلیارد سال قبل از دمایی مناسب برخوردار بوده و لذا آب به شکل مایع در سطح آن موجود بوده است.

سیاره زهره امروزه یک جهنم واقعی است و ۹۶.۵ درصد از جو آن را دی اکسیدکربن تشکیل داده است. همچنین بارش اسید سولفوریک بر سطح این سیاره باعث شده تا دمای سیاره زهره به ۴۶۲ درجه سانتیگراد برسد که برای ذوب شدن سرب کافی است.

اما تحقیقاتی که به تازگی در مورد سیاره زهره به عمل آمده نشان می‌دهد طی دو تا سه میلیارد سال قبل اقیانوسی به عمق حداکثر ۳۱۰ متر در سطح آن وجود داشته است. البته در بیشتر مناطق عمق اقیانوس مذکور از ده متر فراتر نمی‌رفته است.

مدل سازی سه بعدی شرایط زهره از ۴.۲ میلیارد سال قبل تا ۷۱۵ میلیون سال قبل نشان می‌دهد دمای این سیاره در بازه زمانی سه تا دو میلیارد سال قبل بین ۲۰ تا ۵۰ درجه سانتیگراد بوده، ولی احتمالا با افزایش فعالیت آتشفشان‌های زهره، در بازه زمانی ۷۱۵ تا ۷۰۰ میلیون سال قبل مقدار زیادی گاز دی اکسیدکربن در جو زهره آزاد می‌شود که عدم امکان جذب آن باعث آغشته شدن جو زهره به مقدار زیادی گاز گلخانه‌ای و افزایش دمای زهره و در نهایت ناممکن شدن حیات بر روی سطح سیاره مذکور می‌شود.

البته هنوز در مورد ماهیت دقیق رویداد‌هایی که موجب افزایش شدید دی اکسیدکربن در جوه زهره شد، اطلاعی در دست نیست و مشخص نشده عامل اصلی این واقعه وقوع یک یا چند آتشفشان بوده یا رویداد‌های دیگر در سیاره مذکور رخ داده است.

منبع : مهر

انتهای پیام/

 

برچسب ها: ناسا ، سیاره زهره
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.