رئیس جمهور گفت: امیدواریم با بیان طرح ابتکار صلح هرمز بتوانیم به دنیا اعلام کنیم که ایران به دنبال صلح بلند مدت در منطقه است.
رئیس جمهور اظهار کرد: چنین احساس میشود که آمریکاییها تمایل زیادی ندارند که هیئت ایرانی در ردههای مختلف در مقر سازمان ملل متحد حضور و سخنرانی داشته باشد که این موضوع میتواند دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله اینکه از بیان سخن حق هراس دارند و یا نمیخواهند در افکار عمومی مردم خودشان تأثیر داشته باشیم.
آقای روحانی تصریح کرد: وقتی آمریکاییها تمایل به حضور هیئت ایرانی ندارند، اتفاقاً ما باید برای این حضور اصرار داشته باشیم و برخلاف تمایل آنها باید به سازمان ملل رفته و دیدگاهها و سخنان خود را به صراحت در آن بیان کنیم، چرا که دارای منطق و استدلال هستیم و این دشمنان ما هستند که دلایل کافی در اختیار ندارند.
رئیس جمهور گفت: امسال در شرایطی به سازمان ملل سفر میکنیم که تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران به حدی رسیده است که خودشان اعتراف دارند که چیزی برای تحریم نمانده و هر اقدامی بوده انجام داده اند و اخیراً تحریمهایی که قبلاً اعمال شده را مجدد آغاز کردهاند و این به معنای استیصال کامل آمریکاییها است.
آقای روحانی با تأکید بر اینکه تحریمهای حداکثری آمریکا نتوانسته دستاوردی برای دشمنان داشته باشد، اظهار کرد: ملت ایران در مقابل این تحریمها به خوبی استقامت و ایستادگی کرده است و به فضل الهی روند حرکت اقتصادی کشورمان در ماههای اخیر نسبت به گذشته رشد داشته و این نشان میدهد که توان مقابله کافی با تحریمها را داریم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در هفتههای اخیر مسایل منطقهای هم شرایط حادی پیدا کرده است، گفت: در این راستا برخوردها و نگرانیهایی وجود دارد که ریشه آن کاملاً مشخص است، اما با اتهاماتی که آمریکاییها میزنند، مشخص است که به دنبال اهداف دیگری هستند.
آقای روحانی اضافه کرد: وزیر خارجه آمریکا در این راستا مدام حرفهای بیربطی میزند و از عجایب تاریخی است که یک وزیر خارجه به طور مستمر حرفهای ناصحیح و نادرستی را بیان میکند، آنها در مسایل منطقه بیش از آنچه در آرامکو خسارت وارد شده، تبلیغ میکنند و نسبت به خسارتهای آن بزرگنمایی دارند.
رئیس جمهور تصریح کرد: دلیل اینگونه اقدامات این است که آمریکا میخواهد به طور کامل منطقه را تحت سلطه خود در آورد و همه نفت منطقه شرقی منطقه عربستان را در اختیار داشته باشد و البته این دعوای آمریکا عمدتاً با چین و دیگران است.
آقای روحانی افزود: آمریکاییها میخواهند از این فرصت نهایت استفاده را ببرند و اینکه به دنبال انعقاد قراردادهای میلیارد دلاری برای سیستمهای پدافند با کشورهای منطقه هستند، نشان میدهد که آنان اهداف دیگری را برای حضور مستمر در منطقه دارند.
رئیس جمهور با اشاره به طرح صلح هرمز که قرار است در مجمع عمومی سازمان ملل آن را تشریح کند، گفت: در این طرح به دنبال همکاری دستهجمعی درون منطقه خلیج فارس برای امنیت منطقه هستیم و میخواهیم همه کشورهای منطقه در این مسیر مشارکت و همکاری داشته باشند و ابعاد مختلف آن را در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح خواهیم کرد.
آقای روحانی تصریح کرد: این طرح تنها جنبه امنیتی ندارد و مسایل دیگری را هم در بر میگیرد و اسم آن ابتکار صلح هرمز است.
رئیس جمهور با اشاره به نام ابتکار صلح هرمز به نام «امید» که بر گرفته از حرف اول کلمات تشکیل دهنده ابتکار صلح هرمز است (HOPE)، گفت: همه کشورهای ساحلی خلیج فارس و منطقه هرمز در آن دعوت میشوند و سازمان ملل نیز برای حضور در این طرح دعوت شده و برای تأمین و تضمین امنیت منطقه فعال خواهد شد.
آقای روحانی افزود: امیدواریم بتوانیم با این طرح به دنیا اعلام کنیم که ایران به دنبال صلح بلند مدت در منطقه است.
رئیس جمهور افزود: هنوز عکسالعملها نسبت به این طرح ابتکاری مشخص نیست، ضمن اینکه آمریکاییها هم دیروز اعلام کردند که منتظر روشن شدن ابعاد این طرح هستند.
آقای روحانی با تأکید بر اینکه راهحل منطقه از درون منطقه خواهد بود و کسانی که از بیرون بیایند نمیتوانند برای منطقه ما صلح و آرامش بیاورند، گفت: آمریکاییها از سال ۲۰۰۱ در منطقه هستند، اما هیچ وقت نتوانستند در منطقه امنیت ایجاد کنند.
رئیس جمهور مسأله ۱+۴ و موضوع هستهای و همچنین موضوع کاهش تعهدات ایران در برجام را از دیگر موضوعات مطرح در این سفر عنوان کرد و گفت: در اجلاسی که در سطح وزیران برگزار میشود، منطق کاهش تعهدات ایران تشریح و بررسی خواهد شد.
آقای روحانی در ادامه با اشاره به اینکه خوشحالم برای اولین بار در تاریخ تخاصم ایران و آمریکا در ۱.۵ سال اخیر به نقطهای رسیدیم که آمریکا از نظر سیاسی منزوی شده است، گفت: به جز یک الی دو کشور کوچک از اذناب آمریکا، اکثر قاطع کشورها اقدامات آمریکا را محکوم میکنند.
رئیس جمهور به موضوع تأسیسات نفتی آرامکو عربستان اشاره کرد و گفت: در موضوع آرامکو که محصول تجاوز آمریکا، عربستان، امارات، صهیونیسم و اذنابش به یمن است، همه افکار آزاد جهان آن را محکوم میکند. آمریکاییها ظاهراً ظلم و ستم به کشورها را برای خودشان توجیه میکنند. اما پاسخ یمن به تجاوز را نمیتوانند ببینند و برایشان سنگین است و ظلم به مردم یمن را نمیبینند.
آقای روحانی با بیان اینکه در نشست ۱+۴ در سطح وزرای خارجه در نیویورک به دنبال تبیین کاهش تعهدات خود هستیم، تأکید کرد: خوشبختانه آمریکا در این موضوع نیز از نظر سیاسی موفق نشده و یک بار که به شورای حکام در مورد این موضوع مراجعه کردند پاسخی که شنیدند این بود که این موضوع ربطی به شورای حکام ندارد و باید در نشست ۱+۵ مطرح شود.
رئیس جمهور ملاقات با سران کشورها در نیویورک را از دیگر برنامههای خود در این سفر اعلام کرد و گفت: ملاقاتهایی با ۱۵ نفر از سران کشورهای مختلف در مدت ۳ روز اقامت در نیویورک پیشبینی شده علاوه بر آن چند مصاحبه مطبوعاتی و نشست با مدیران رسانهها و فرهیختگان و صاحبنظران آمریکا خواهیم داشت.
آقای روحانی افزود: در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل نیز مواضع اصولی ایران اسلامی را برای دنیا تبیین خواهیم کرد.
رئیس جمهور در پایان ابراز امیدواری کرد در این روزها که عید علم و دانش است، مصادف با هفته دفاع مقدس بوده و در ماه عزای سالار شهیدان ابا عبدالله الحسین (ع) است، این سفر با خیر و برکت برای ملت ایران همراه باشد.
بیشتر بخوانید: آقای روحانی تهران را به مقصد نیویورک ترک کرد + عکس
انتهای پیام/