او بیان کرد: این مرزها به لحاظ نحوه اجرایی بازارچه مرزی بودند و محدودیتهایی در بازارچهها وجود دارد و تنها عملیات گمرکی فقط صادرات انجام میشود، اما با رسمی شدن مرز تمام فرآیندهای گمرکی انواع روشهای صادرات تردد مسافر واردات و ترانزیت نیز صورت می گیرد.
حیدری گفت: در مرز رسمی چند نهاد شامل نهاد ریاست جمهوری وزارت اطلاعات گذرنامه سازمان پایانهها مستقر هستند و گمرک اصلیترین سازمان در حوزه انجام فرآیند گمرکی مرز به عنوان بهره بردار است.
او افزود: این بازارچهها با دستور دولت به سطح مرز رسمی ارتقا پیدا کردند و تامین زیر ساختهای پایانه ها گذرنامه شرایط شروع این مرزها را فراهم میکند گمرک نیز در گذشته در این مناطق حضور داشته، اما سطح فعالیتهای آن کم بود و با رسمی شدن مرزها نیز فعالیتها افزایش مییابد.
حیدری با بیان اینکه با رسمی شدن مرز سومار میتوانیم کالاهای ترانزیت و حمل یکسره به خاک عراق داشته باشیم گفت: مرز رسمی هیچگاه بسته نمیشود و به صورت شبانه روز فعالیت می کند، اما بازارچه در ساعات شب فعالیتی ندارد و کامیونهای به دلیل نداشتن گذرنامه در عمق گمرک کشور عراق نمیتوانند بروند، اما در مرز رسمی به دلیل ایجاد زیر ساختهای گذر نامه این مشکل نیز برطرف میشود.
او افزود: سال 97 در مرز سومار ۹۵۳ میلیون دلار، در مرز شوشمی ۵۴ میلیون دلار و در مرز شیخ صله ۲۳۴ میلین دلار صادرات داشتیم و هم چنینی ۳۸ میلیون دلار نیز در مرز شوشمی واردات مبادلات مرزی موسوم به کوله بری انجام شده است.
انتهای پیام/ز