او در ادامه افزود: از نظر ما تحریم بانک مرکزی جنگ روانی واشنگتن در حوزه اقتصادی علیه تهران است، با توجه به اشراف کامل جمهوری اسلامی ایران بر اقدامات آمریکاییها در حوزه سیاست داخلی و خارجی این کشور، این موضوع تبدیل به یک رفتار ناشی از استیصال کاخ سفید در مواجهه اقتصادی با ایران شده است.
پورابراهیمی در ادامه اظهار کرد: تقریبا از سال ۹۰ تا ۹۱ که پروژه تحریمهای هوشمندانه از سوی دولت اوباما علیه ایران طراحی شد، بانک مرکزی کشورمان تحت تحریمهای آمریکا قرار گرفت و علارغم اینکه ایران به تعهدات برجامی خود عمل کرد، ایالات متحده نه تنها به تعهدات خود عمل نکرد، بلکه به اعضای دیگر برنامه جامع اقدام مشترک نیز اجازه اجرای تعهداتشان را نداد.
عضو کمیسیون اقتصادی ادامه داد: پس از خروج آمریکا از برجام در سال گذشته، موضوع تبدیل به تهدید آمریکا برای کسانی شد که با بانک مرکزی ایران همکار ی میکنند؛ بنابراین تهدید جدیدی وجود نداشت و حتی «ریچارد نفیو» طراح تحریم های هوشمندانه علیه ایران در دولت اوباما که در آن زمان مشاور ارشد کاخ سفید بود، این اقدام ترامپ را نوعی سردرگمی و رفتار مضحک دانست.
بیشتر بخوانید: وزیر اقتصاد به موضوع به هم ریختگی بازار بورس ورود کند
او ادامه داد: به نظر میرسد این تحریم نوعی جنگ روانی علیه ایران است زیرا آمریکایی ها تحریم جدیدی برای رو کردن ندارند و هر چه در توان داشتند، پیش تر اعمال کرده اند. در حال حاضر به نوعی آثار آغاز افول تحریم های اقتصادی آمریکا از ماه پیش دیده شده و پیش بینی میشود که در ماه های آینده کاهش اثر تحریم ها محسوس تر باشد؛ این تحریم ها نه تنها موجب تغییر رفتار تهران نشد، بلکه موجب افزایش ضریب مقاومت ایران نیز شد.
پور ابراهیمی در پایان تاکید کرد: البته اقداماتی که بانک مرکزی در نیمه دوم سال ۱۳۹۷ و ابتدای سال ۱۳۹۸ انجام داد، در کاهش تاثیرات تحریمها بسیار موثر بود. ارزش پول ملی کشورمان نیز در حال بالا رفتن است؛ بنابراین به نظر می رسد که استراتژی کشورمان در حوزه بانک مرکزی باید کاملا متفاوت باشد و به همین شیوه که هیچ گونه اتکا به مجموعه تصمیم گیری حال حاضر کشور ندارد، کشور را اداره کند.
انتهای پیام/