او بیان کرد: سلطه عام نظام غرب، سلطه دلار و یورو است و سلطه خام به اشکال مختلف کالای فیزیکی در بازار گفته می شود. هم اکنون تنها خریدار سلطه، بازار انگلیس است که با سیاست های خود توانسته در این عرصه موفق شود اما اگر مردم و دولت تلاش کنند می توانیم از زیر سلطه دلار و یورو خارج شویم.
این اقتصاددان سیاست های ارزی را از دلایل عمده عدم رشد اقتصاد کشور دانست و گفت: ما حاضر به پرداخت یارانه به کالاهای وارداتی هستیم و پرداخت یارانه در کنار نبود صنعت مشکلات عدیدهای را به وجود میآورد که امروز شاهد آن هستیم.
بیشتر بخوانید: چالش های پیمانسپاری ارزی برای صادرکنندگان کوچک/ چرا ارز نفتیها به سامانه نیما واریز نمیشود؟
شیخی با اشاره به اینکه قیمت ارز باید توسط بازار تعیین شود، بیان کرد: زمانی که ارز توسط بازار تعیین شود از تعرفه کالاهای وارداتی کاسته می شود. در صورت وقوع این هدف، نظام حمایت از اقشار ضعیف عادلانه تر خواهد شد.
او با بیان اینکه عرضه و تقاضای ارز باید بصورت مبادلاتی باشد، گفت: مبادله عرضه و تقاضای ارز می تواند از سوی بخش خصوصی و دولتی صورت بگیرد که در کشور ما دولت نقش بسیار پر رنگ تری در این زمینه دارد.
این اقتصاددان با اشاره به نقش تحریم در مشکلات اقتصادی کشور، گفت: تحریمها نقش بسزایی در بروز مشکلات اقتصادی کشور دارند اما با این حال، نیمی از نارساییهای اقتصاد کشور را نمیتوان به تحریمها ارتباط داد، چرا که علت اصلی آن را باید در بی برنامگی و عملکرد نا مطلوب دستگاه ها دانست.
انتهای پیام/