حجتالاسلام و المسلمین سید مصطفی حسینی در این نشست خبری گفت: در این دوره از مسابقات قرآنی به طور جدی استعدادیابی نشد؛ اما در تلاشیم با استفاده از روشهای نوین در سطح بین المللی و بومی و در تمام حوزهها بخصوص حوزه پژوهشی و هنری، استعدادیابی نخبگان قرآنی صورت گیرد.
وی افزود: یکی از مهمترین نقاط ضعف در مسابقات قرآنی حذف قهرمانان و نخبگان از عرصههای رشد و پیشرفت است. نفر برتر در این دوره ها، نمیتواند در دورههای بعدی شانس خود را دوباره برای کسب قهرمانی امتحان کند؛ در صورتی که در رشتههای فرهنگی و ورزشی و رشتههای دیگر این شانس دوباره به قهرمانان داده میشود.
حجت الاسلام و المسلمین سید مصطفی حسینی افزود: نکته حائز اهمیتی که باید به آن توجه شود، این است که سبکهای اختصاصی قرآنی هر کشوری در کشورهای دیگر کاربرد ندارد. امروز شاهدیم کشور عراق برای همه سلایق سبکی برای ارائه دادن دارد و ما نیز برنامههایی را در آیندهای نزدیک برای ارائه سبکهای اختصاصی برای همه سلایق خواهیم داشت.
وی بیان کرد: بارها مقام معظم رهبری اشاره فرمودند علی رغم ارتقا و پیشرفت در حوزههای قرآنی، امروز ما از دو حوزه مهم غافلیم: یکی حوزه جلسات خانگی قرآن کریم است و دیگری جلسات قرآنی مساجد که باید به طور جدی بررسی شود. سازمان اوقاف و امور خیریه کشور این فرمایش مقام معظم رهبری را پیگیری خواهد کرد.
رئیس مرکز امور قرآنی اوقاف و امور خیریه کشور گفت: بارها از ما انتقاد شده که چرا مردم در جلسات مسابقات قرآنی کشور حضور ندارند؛ ما درتلاشیم تا عموم مردم در این جلسات حضور پیدا کنند.
در ادامه حجتالاسلام و المسلمین مقنی رئیس بنیاد مسابقات قرآنی گفت: مسابقات قرآن کریم صبح و عصر از شبکه قرآن سیما و صبح٬ عصر و شب در رادیو قرآن به طور مستقیم پخش خواهد شد.
وی افزود: چهل و دومین مسابقات سراسری قرآن کریم در دو مرحله مقدماتی در شهر قم و مرحله نهایی در اصفهان از (هفته اول ویژه آقایان و هفته دوم ویژه بانوان) برگزار می شود.
مقنی اظهار کرد: چابک سازی از مهمترین اقدامات چهل و دومین دوره مسایقات سراسری قرآن کریم بوده است. برگزاری مسابقات در دانشگاه اصفهان و اسکان همه شرکت کنندگان آقا و بانو در میهمانخانه دانشگاه و اسکان داوران در جایگاه ویژه استادان در دانشگاه و تجمیع کل برنامههای اجرایی از اقدامات شاخص ماست. به طوری که تمام مدت زمان اسکان و برگزاری مسابقات شرکت کنندگان در دانشگاه اصفهان حضور دارند و نیازی به ایاب و ذهاب و انتقال آنها نیست.
رئیس بنیاد مسابقات قرآنی عنوان کرد: در چهل و دومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در مرحله مقدماتی ۵۳۵ نفر از آقایان و ۴۰۵ نفر از بانوان شرکت کردند. ۱۳۶ آقا و ۲۱۰ بانو در رشتههای قرآنی و ۱۲۰ بانو در رشتههای معارفی به مرحله نهایی راه پیدا کردند. مرحله نهایی از ۶ مهر از ساعت ۱۰ صبح در اصفهان آغاز میشود و مسابقات در روز ۱۹ مهرماه با اختتامیه ویژه بانوان به پایان میرسد.
وی افزود: در حاشیه چهل و دومین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، نمایشگاه مفید و کاربردی قرآن کریم در قالب هنر برگزار میشود. از اول مهرماه هم محافل قرآنی در دانشگاهها تا پایان سال برگزار میشود.
حجت الاسلام و المسلمین مقنی در پایان گفت: انتخاب برگزیدگان، نخبگان و قهرمانان قرآنی در این دوره نسبت به دورههای کذشته متفاوت است. ممکن است در یک رشته یک یا چند ممتاز داشته باشیم؛ زیرا ارزیابیها متفاوت است و راه یافتگان به دورههای بین المللی قرآن کریم ایران و مالزی در همین دوره از مسابقات معرفی میشوند؛ ولی در سالهای گذشته داوران بین المللی راه یافتگان را انتخاب میکردند. جوایز نیز نسبت به سالهای گذشته رشد دو برابری داشته است. سال ۹۷ نفر برتر ۶ میلیون تومان دریافت میکرد، ولی در سال ۹۸، ۱۲ میلیون تومان دریافت میکند.
انتهای پیام/