سوره لقمان به شرح سرگذشت لقمان و سخنان حکیمانه و اخلاقی او، به مباحثی از جمله توحید، وصف حال نیکوکاران، خصوصیات منکران و مستکبران، دعوت به تقوا و توصیف اوضاع قیامت میپردازد. آیه ۱۹ از توصیههای لقمان به فرزندش و آیه ۲۲ به نام آیه عروه الوثقی از آیات مشهور این سوره است. فقها درباره آیه ششم این سوره، مباحثی درباره لهو الحدیث و غنا آوردهاند.
در فضیلت قرائت این سوره آمده است هر شخصی سوره لقمان را بخواند؛ در قیامت لقمان با او دوست بوده و ده برابر اجر فردی که به خوبیها عمل کرده و از بدیها دوری کرده، به او پاداش داده میشود همچنین نقل است کسی که سوره لقمان را در هر شب بخواند خداوند در آن شب، فرشتگانی را بر او میگمارد که تا صبح او را از شیطان و لشکریانش حفظ میکند و اگر در روز آن را تلاوت کند تا شب او از شیطان و لشکریانش حفظ میشود.
فایل صوتی تلاوت سوره لقمان آیات ۲۵ و ۲۶ با صدای حجاج رمضان هنداوی
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
به نام خدای بخشاینده مهربان
وَ لَئِن سَأَلْتَهُم مَّنْ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضَ لَیَقُولُنَّ اللَّـهُ ۚ قُلِ الْحَمْدُ لِلَّـهِ ۚ بَلْ أَکْثَرُهُمْ لَا یَعْلَمُونَ ﴿٢٥﴾
و اگر از آنها بپرسى چه کسى آسمانها و زمین را آفریده است؟ مسلما خواهند گفت:خدا بگو: ستایش از آن خداست ولى بیشترشان نمىدانند (۲۵)
لِلَّـهِ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ ۚ إِنَّ اللَّـهَ هُوَ الْغَنِیُّ الْحَمِیدُ ﴿٢٦﴾
آنچه در آسمانها و زمین است از آن خداست در حقیقت خدا همان بىنیاز ستوده صفات است (۲۶)
انتهای پیام/