سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۱۰ حقیقتی که تاکنون درباره دهان و دندان‌های خود نمی‌دانستید

امروزه شاید ویزیت و مراجعه به دندانپزشک یک پدیده نسبتا مدرن باشد، اما آیا می‌دانستید سابقه بهداشت و مراقبت از دندان به ۵۰۰ سال پیش از میلاد بازمی گردد؟ یونانیان باستان در آن دوره از نوعی خمیردندان برای پاکسازی دندان‌های خود استفاده می‌کردند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  یونان باستان از مخلوطی استفاده می‌کرد که حاوی زنگ آهن و پودر مرجان بود که برای تمیز کردن و ضدعفونی دهان خود استفاده می‌کردند. آن‌ها برای مسواک زدن از شاخه‌های درختان بهره میبردند.

خوشبختانه مراقبت از دندان‌ها و بهداشت دهان و دندان از آن زمان پیشرفت کرده است و اکنون ابزار‌های متعدد بهداشتی در اختیار بشر قرار گرفته است. در این مقاله قصد داریم که درباره چند واقعیت جالب دندان‌ها مطالبی ارائه دهیم. لطفا تا پایان این مقاله با وبسایت نسخه همراه باشید.


۱- دندان‌های هر کس منحصر به فرد هستند

دندان‌های شما مانند اثر انگشت شما هستند. دقیقا مشابه اثر انگشت، دندان‌ها نیز مختص هر شخص هستند. به همین دلیل است که از سوابق دندانپزشکی برای شناسایی بقایا و جسد انسان‌ها استفاده می‌شود. حتی دوقلو‌های یکسان دندان‌های متفاوت و منحصربفرد خود را دارند. جالبتر اینکه زبان انسان نیز منحصر به فرد است. یعنی علاوه بر اثر انگشت و دندان، زبان همه انسان‌ها منحصر به فرد است و با دیگران کاملا متفاوت است.


۲- دندان‌ها مثل کوه‌های یخی هستند

کوه‌های یخ پدیده‌هایی هستند که در دریا‌های شمالی و جنوبی قاره زمین مشاهده می‌شوند. نصف بیشتر این یخ‌ها زیر آب است؛ و ما تنها قادر به مشاهده ۱ سوم آن‌ها روی آب هستیم. حدود یک سوم از هر دندان نیز زیر لثه‌ها است. به همین دلیل است که مراقبت از لثه‌ها به نوعی به مراقبت از دندان و سلامت آن منجر میشود.


۳- هر فرد ۳۲ دندان دارد

از جلو به عقب دندان‌های شما روی لثه‌ها آرایش گرفته اند. شما دارای هشت دندان پیشین در جلو دهان، چهار دندان نیش، هشت آسیاب کوچک و ۱۲ آسیاب بزرگ می‌باشد.

۴- سخت‌ترین بخش بدن شما مینای دندان شما است

مینا لایه‌ای است که روی دندان‌های شما را می‌پوشاند. لایه مینا مانند یک پوسته سخت، هدفی جز حفاظت از بافت دندان ندارد. این روکش سفت و محکم مشابه استخوان‌ها عمدتا از کلسیم و فسفات ساخته شده است. با این تفاوت که مینا از استخوان نیز سفت‌تر است. مینا به دلیل داشتن پروتئین‌ها و بلور‌های خاصی که در تشکیل آن مشارکت دارند سفت و سخت است.


۵- شیرینی میتواند مینا را به فنا بدهد

با وجود اینکه مینا سخت‌ترین بخش بدن هر انسانی است، اما به مرور زمان توسط شیرینی، اسید و فعالیت باکتری‌ها دچار پوسیدگی می‌شود. اگر مسواک نزنید و از دندان خود مراقبت نکنید به مرور زمان ساده‌ترین خوراکی‌ها باعث نابودی این پوشش سخت می‌شود.


۶- زرد شدن مینا به معنی مرگ دندان‌ها است

زردی روی دندان‌ها فقط اثر موادی مثل قهوه نیست که از به راحتی از بین برود. دندان‌ها زمانی زرد می‌شوند که مینای دندان پوسیده و خراب شده باشد. مینا سفیدترین بخش دندان است و اگر متوجه می‌شوید که پس از هر بار مسواک زدن دوباره یک جرم زرد رنگ روی دندان‌ها است باید به یک دندانپزشک مراجعه کنید. زیرا زردی می‌تواند منجر به پوسیدگی کامل دندان شود.


۷- مینا رشد نمی‌کند، اما دنتین رشد می‌کند

دنتین لایه‌ای است که در زیر مینای دندان قرار دارد و از استخوان‌های شما سخت‌تر است. دنتین حاوی کانال‌های کوچی است که عصب و عروق تغذیه کننده دندان از آن‌ها عبور می‌کند. سه نوع دنتین وجود دارد: اولیه، ثانویه و ترمیمی. در حالی که مینای دندان اساسا استاتیک است و رشد نمی‌کند، دنتین همچنان رشد می‌کند و در طول زندگی شما تغییر می‌کند.


۸- در دهان شما حدود ۳۰۰ نوع باکتری وجود زندگی میکنند

پلاک دندان حاوی میلیون‌ها باکتری است که از ۲۰۰ تا ۳۰۰ گونه مختلف هستند. یکی از باکتری‌های فعال دهان ما که قند‌ها و کربوهیدرات‌های دیگر را به اسید تبدیل میکند استرپتوکوکوس موتانس (Streptococcus mutans) است.


۹- پلاک دشمن شماره یک دندان است

پلاک به دندان میچسپد و به طور مداوم در حال رشد است. اگر شما با مسواک و نخ دندان بصورت منظم و مرتب پاک نکنید، دندان‌های شما به مرور زمان پوسیده میشوند. بدون مسواک زدن و رعایت بهداشت دندان، پلاک‌ها سخت و سفت‌تر می‌شوند و حذف آن‌ها نیز مشکل‌تر خواهد شد. به طوری که باید هزینه زیادی بابت جرم گیری و پا کردن پلاک بپردازید.


۱۰- دهان شما حدود ۱۰ هزار گالون بزاق تولید می‌کند

بدن شما هر روز مقدار کمی بزاق تولید می‌کند که در مجموع چیزی حدود ۱۰ هزار گالون در تمام طول عمر یک انسان میشود. بزاق نقش مهمی در سلامت کلی بدن شما ایفا می‌کند. به عنوان مثال، بزاق کمک می‌کند که غذا را راحت‌تر از گلو فرو ببرید و حاوی آنزیم‌هایی است که روند گوارش و هضم غذا را از دهان و گلو شروع می‌کنند.

منبع: نسخه

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.