سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چرایی ثبت نام در سامانه سماح و تشریح ابهامات

دبیر کمیته ثبت نام و اعزام سازمان حج و زیارت گفت: از رقم ۲۲ هزار تومانی که موقع ثبت نام از افراد دریافت می‌شود ۱۵ هزار تومان برای بیمه و ۷ هزار تومان برای خدمات درمانی گرفته می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چند سالی هست که برای شرکت در مراسم اربعین در کنار تمامی کار‌هایی که یک زائر برای خروج از کشور باید انجام دهد، موضوع ثبت نام در سامانه سماح هم مطرح می‌شود.

سامانه سماح که مخفف عبارت «ساماندهی مشتاقان ایام حضور در اعتاب مقدسه» است توسط سازمان حج و زیارت با هدف دریافت روادید عراق جهت زائران مراسم اربعین شیعیان در شهر کربلا راه اندازی شده است.

حذف ویزای سفر به عراق در ایام محرم و صفر خبر خوشی برای عاشقان اباعبدالله خبر خوبی بود و البته که بنا به اعلام مسئولان پیش بینی می‌شود امسال در ایام اربعین نسبت به سال گذشته تعداد بیشتری زائر از ایران به سمت عراق حرکت کنند.

چند روزی هست که کاربران فضای مجازی ثبت نام در سامانه سماح را مورد نقد قرار داده و مبلغی که زائر باید هنگام ثبت نام در این سامانه پرداخت کنند اعتراض دارند، کاربران می‌گویند کشور عراق برای حضور حداکثری ایرانی‌ها و باشکوه‌تر برگزار شدن مراسم اربعین از حق خود (ویزا) گذشته است، اما مسئولان خودمان در ایران از ریالی نمی‌گذرند!

ماجرا از این قرار است که به هنگام ثبت نام در سامانه سماح باید مبلغ ۲۲ هزار تومان به ازای هر نفر پرداخت شود، اما در پاسخ به اینکه به چه عنوان ۲۲ هزار تومان از زائران گرفته می‌شود تنها جوابی که داده شده این است که این هزینه برای بیمه زائران است.

بنا به گفته مسئولان پیش بینی می‌شود که امسال حدود ۳ میلیون نفر برای اربعین از کشور خارج شوند، اگر مبنا را بر این بگذاریم که تمامی این ۳ میلیون نفر در سامانه سماح ثبت نام کنند، مبلغی در حدود ۶۰ میلیارد تومان از سوی سامانه سماح جمع آوری می‌شود، سوال اصلی این است که این هزینه‌ها به دست چه نهادی می‌رسد و چگونه خرج می‌شود؟

حجت الاسلام صحبت الله رحمانی رئیس سامانه سماح در تشریح چرایی ثبت نام در سامانه سماح برای افرادی که قصد سفر به کشور عراق را دارند اظهار کرد: درکنار تمامی مواردی که برای راه اندازی سامانه سماح در نظر گرفته شده بود موضوع بیمه زائران ایرانی هم مورد اهمیت بوده و هست و هدف هم از این کار این است که اگر در این مسیر خدایی نکرده مشکلی برای فردی پیش بیاید فرد تحت پوشش بیمه باشد و بتواند از خدمات بیمه‌ای برای درمان استفاده کند.

وی افزود: همانطور که گفتم یکی از کارکرد‌های این سامانه بیمه است و بحث دیگر مبحث پزشکی، هلال احمر و مباحث دارویی و درمان‌های سرپایی است که تمامی البته تمامی این‌ها به صورت رایگان برای زائران انجام می‌شود.

شرکت بیمه ایران، شرکت طرف قرار داد با سامانه سماح است و از رقم ۲۲ هزار تومانی که موقع ثبت نام از افراد دریافت می‌شود ۱۵ هزار تومان برای بیمه و ۷ هزار تومان برای خدمات درمانی گرفته می‌شود

دبیر کمیته ثبت نام و اعزام سازمان حج و زیارت خاطرنشان کرد: امسال نسبت به سال گذشته سطح پوشش را بیشتر کردیم و البته قیمت را نسبت به سال گذشته بالاتر نبردیم و همچنین شرکت بیمه ایران، شرکت طرف قرار داد با سامانه سماح است.

حجت الاسلام رحمانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه مقدار از ۲۲ هزار تومان مربوط به خدمات بیمه‌ای و چه مقدار مربوط به خدمات درمانی می‌شود اظهار کرد: از رقم ۲۲ هزار تومانی که موقع ثبت نام از افراد دریافت می‌شود ۱۵ هزار تومان برای بیمه و ۷ هزار تومان برای خدمات درمانی گرفته می‌شود.

مدیرکل برنامه ریزی و نظارت بر سازمان حج و زیارت تصریح کرد: دوره اربعین امسال از یک محرم شروع شده است و در این بازه زمانی زائرانی که بر اثر سکته یا مسائل دیگر در این سفر فوت کرده و در سامانه سماح هم ثبت نام کرده بودند، بیمه خسارتشان را پرداخت کرده است.

سال گذشته یک میلیون و ۸۶۰ هزار نفر در سامانه سماح ثبت نام کردند

رئیس سامانه سماح با اشاره به آمار ثبت نامی در این سامانه در سال گذشته گفت: در سال گذشته تقریبا یک میلیون و ۸۶۰ هزار نفر در سامانه سماح ثبت نام کردند که البته این را هم بگویم که در سال قبل هزینه بیمه همان مبلغ ۱۵ هزار تومان بوده است.

وی ادامه داد: اینکه چقدر از هزینه‌ای که سال گذشته جمع شده است برای زائران هزینه شده را شرکت بیمه باید پاسخگو باشد البته الزاما این نیست که اگر برای بیمه مبلغی پرداخت شود باید آن مبلغ به نحوی به شما بازگردانده شود، مثل بیمه‌ای که برای ماشین در داخل کشور داریم ممکن یک سال بیمه به درد شما بخورد و یک سال به کارتان نیاید.

دبیر کمیته ثبت نام و اعزام سازمان حج و زیارت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه هزینه که افراد در سامانه پرداخت می‌کنند به چه حسابی واریز می‌شود، گفت: پولی که مردم روی سامانه پرداخت می‌کند مستقیم به حساب بیمه واریز می‌شود و یک ریال هم به حساب ستاد اربعین و یا هر ارگان دیگری واریز نمی‌شود، در واقع ۱۵ هزار تومان از این پول مستقیم به حساب بیمه ایران واریز می‌شود و ۷ هزار تومان به حساب هلال احمر برای بحث درمانی و دارویی که به عراق ارسال می‌کنند.

ثبت نام ۷۱۰ هزار نفر در سامانه سماح تا به امروز/ خدمات هلال احمر رایگان نیست

حجت الاسلام رحمانی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه خدمات هلال احمر رایگان است و دلیلی ندارد که مبلغ ۷ هزار تومان از افراد برای ارائه خدمات دریافت کند، گفت: این چنین نیست، خدمات درمانی هلال احمر در عراق رایگان نیست.

وی گفت: تا به امروز ۷۱۰ هزار نفر در سامانه سماح ثبت نام کردند که در طول این چند روزی که هنوز اربعین هم آغاز نشده بیمه برای حدود ۴ الی ۵ زائر که در این مسیر فوت کردند خسارت پرداخت کرده است.

مدیرکل برنامه ریزی و نظارت بر سازمان حج و زیارت ادامه داد: افراد از ۵۰ کیلومتری مرز‌های کشور بیمه هستند و از محدوده است که هر اتفاقی رخ دهد اگر حادثه باشد تا ۲۴۰ میلیون تومان و اگر فوت طبیعی باشد مبلغ ۴۰ میلیون خسارت را بیمه پرداخت می‌کند.

رئیس سامانه سماح در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر زائری تا قبل از رسیدن به این ۵۰ کیلومتر اتفاقی برایش رخ دهد و یا جان خود را از دست بدهد، آن موقع تکلیف چه می‌شود گفت: این بیمه فقط برای خارج از مرز‌های کشور بوده است و ستاد اربعین رایزنی‌هایی را انجام داده و ۵۰ کیلومتر در داخل کشور را هم به آن اضافه کرده است. اگر برای فردی که هنوز به ۵۰ کیلومتری مرز‌ها نرسیده است اتفاقی رخ دهد آن فرد می‌تواند از بیمه‌ای که داخل کشور تحت پوشش است استفاده کند.

این بیمه فقط برای خارج از مرز‌های کشور به دلیل زیرساخت‌های نامناسب عراق بوده است و ستاد اربعین رایزنی‌هایی را انجام داده و ۵۰ کیلومتر در داخل کشور را هم به آن اضافه کرده است

وی یادآور شد: این بیمه به دلیل زیرساخت‌های نامناسب کشور عراق و برای راحتی کار درمانی زائران ایرانی در نظر گرفته شده است.

مدیرکل برنامه ریزی و نظارت بر سازمان حج و زیارت بیان کرد: در سال گذشته اکثریت افرادی که به کربلا رفتند در سامانه سماح ثبت کردند، یعنی از دو میلیون و ۱۰۰ هزار نفر حدود یک میلیون و ۸۶۰ هزار نفر در سامانه ثبت نام کردند چیزی حدود ۸۰ الی ۹۰ درصد.

حجت الاسلام رحمانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر فردی در سامانه سماح ثبت نام نکند، آیا می‌تواند از کشور خارج شود یا خیر گفت: خیر نمی‌تواند، ستاد اربعین در حال تدوین برنامه‌ای است که در مرز‌ها از خروج زائرانی که در سامانه سماح ثبت نام کردند جلوگیری شود و اگر فردی می‌خواهد از کشور خارج شود حتما هزینه بیمه از او گرفته شود، یعنی فرد لب مرز حق بیمه را پرداخت کند و بعد از کشور خارج شود، ولی مجدد توصیه میکنم که افراد در برای خروج از کشور در سامانه سماح ثبت نام کنند.

کاپوتاژ فقط از مرز چذابه

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه امسال هم بحث کاپوتاژ کردن اتوبوس‌ها در دستور کار است یا خیر گفت: اطلاع زیادی از این موضوع ندارم، ولی تا به این لحظه قرار بوده است که امسال فقط از مرز چذابه ماشین‌ها اجازه کاپوتاژ داشته باشند.

منبع: مهر

انتهای پیام/

برچسب ها: حج ، عراق
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.