سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راهپیمایی میلیونی در سراسر جهان در اعتراض به تغییرات اقلیمی+ تصاویر

میلیون‌ها نفر از مردم سراسر جهان با برگزاری راهپیمایی اعتراضی خواستار اقدام فوری دولت‌ها برای به صفر رساندن انتشار کربن تا سال ۲۰۲۰ شدند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه گاردین، میلیون‌ها نفر از مردم سراسر جهان با فرهنگ‌ها و مناطق زمانی مختلف، روز گذشته با برگزاری راهپیمایی خواستار اقدام فوری دولت‌ها برای مقابله با تغییرات آب و هوایی و گرمایش جهانی شدند.

این تظاهرات که برای نخستین بار ۱۲ ماه قبل از سوی گرتا تونبرگ، دانش آموز نوجوان سوئدی (اینجا) آغاز شد، روز گذشته در پاسخ به فراخوان جنبش «تظاهرات جهانی برای آب و هوا» او و همزمان با برگزاری نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک شدت گرفته است و مردم در نقاط مختلف جهان همچون جزایر اقیانوس آرام، استرالیا، جنوب شرق آسیا، آفریقا، اروپا و آمریکا در اعتراض به تغییرات اقلیمی تظاهرات کردند. 

علاوه بر مردم عادی، اتحادیه‌های کارگری، اصناف، پزشکان و پرستاران، معلمان و کارمندان در این تظاهرات سراسری شرکت کردند. کارکنان شرکت‌های مایکروسافت، گوگل، آمازون، فیس بوک و توئیتر در شهر‌های مختلف آمریکا از جمله نیویورک، سن فرانسیسکو، سن خوزه و...، معترضان را همراهی کردند. بیش از ۱۸۰۰ کارمند گوگل با امضای تعهدنامه‌ای اعلام کردند این شرکت تولید گاز‌های گلخانه‌ای را تا سال ۲۰۳۰ به صفر می‌رساند و همه قرارداد‌های خود را با شرکت‌های نفت و گاز لغو می‌کند.

همچنین معترضان در ۱۸۵ کشور جهان به بی توجهی دولت‌ها به مسئله تغییرات آب و هوا تظاهرات کردند. آن‌ها خواستار بررسی علل بالا آمدن آب دریاها، دفن زباله‌های سمی در سواحل آفریقای جنوبی، رها شدن ضایعات پلاستیکی در هند و گسترش صادرات و استفاده از زغال سنگ در استرالیا هستند. با این حال، پیام کلی و یکپارچه آن‌ها کاهش تولید گاز‌های گلخانه‌ای و تثبیت شرایط آب و هوا است.

در آسیا و اقیانوسیه دانش آموزان از فیجی، ساموآ، جزایر مارشال، جزایر سلیمان و پاپوآ گینه نو در پاسخ به فراخوان دانش آموز سوئدی تظاهرات کردند. در استرالیا اعتراضات در ۱۱۰ شهر برگزار شد. وزیر بازرگانی این کشور ضمن انتقاد از اقدام دانش آموزان استرالیایی گفته بود «آن‌ها باید سر کلاس هایشان حاضر شوند».

در آفریقا، دانش آموزان از کشور‌های کنیا، آفریقای جنوبی، نیجریه، و لائوس در این تظاهرات شرکت کردند.

بیش از یک میلیون ۴۰۰ هزار نفر نیز در کشور‌های لهستان، آلمان، بلژیک، و ایرلند به خیابان‌ها رفته و خواستار اقدامات فوری دولت‌ها برای مقابله با گرمایش جهانی شدند.

در آمریکا، بیش از ۲۵۰ هزار شهروند از شهر‌های نیویورک، بوستون، میامی، مکزیکو سیتی و سان فرانسیسکو تظاهرات کردند.

این راهپیمایی اعتراضی در آستانه نشست مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شد تا طبق توافقنامه ۲۰۱۵ پاریس سران دولت‌ها همزمان با شرکت در این اجلاس به نتایجی برای مقابله با افزایش دمای ۱.۵ درجه دست یابند و به هدف به صفر رساندن انتشار کربن تا سال ۲۰۲۰ پایبند بمانند.

انتهای پیام/

برچسب ها: تظاهرات ، آلودگی هوا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.