وی با بیان اینکه امروز برنامه ایران روشن است و سرگردان نیست و مردم معتقد و اعتقاد جوانها راسخ و گوش به فرمان رهبر هستند، افزود: امروز دشمن باور کرده در تمام جبههها شکست خورده است.
محسنی اژهای گفت: دشمن سرمایههای بزرگ انسانی را از ما گرفت و تک تک شهدای ما از همه طبقات جامعه از سرمایههای کشور بودند. اما آیا ما در این جنگ بردیم با دشمن؟
وی افزود: بلوکه کردن پولهای ایران و تحریمها برای امروز نیست و دشمن پول ما را سالها بلوکه کرده است و حتی اجناس خریداری شده را هم تحویل نداد.
معاون اول قوه قضاییه گفت: آنها علاوه بر تحریم ها، در سراسر جهان علیه ایران تریبون و صدها شبکه رادیویی و تلویزیونی دارند.
وی افزود: دشمن قصد دارد فشار اقتصادی را آن قدر زیاد کند که صبر مردم تمام شود و مردم را به وسیله فشار اقتصادی خسته کند تا دست از نظام و کشور خود بردارند؛ آیا در این مسیر موفق میشوند؟
محسنی اژهای گفت با بیان اینکه در سالهای جنگ که چیزی نداشتیم و موفق نشدند و امروز با پیشرفت امکانات حتما موفق نخواهند شد، گفت: تمام این موفقیتها به برکت امام حسین (ع) است.
معاون اول قوه قضاییه با طرح این سوال که آیا ما میتوانیم به راحتی خودمان را به کارهای سطحی مشغول کنیم و از رسیدن به کار مردم باز بمانیم؟ گفت: آیا با کم کاری پیش وجدان خود راحت هستیم؟
محسنی اژهای بیان کرد: سازمان بازرسی کل کشور با اختیاراتی که دارد، استقلال تام دارد تا بر روی دستگاهها به منظور حسن اجرای جریان امور نظارت داشته باشد.
معاون اول قوه قضاییه گفت: سازمان بازرسی کل کشور علاوه بر ماموریتهای که در ماده ۲ قانون به آن سپرده شده است باید بر روی حسن اجرای جریان امور نظارت کند، اما کلمه امور در قانون تعریف نشده است و کلمهای مطلق است.
وی افزود: قانون سازمان بازرسی کل کشور در سال ۶۰ برای اولین بار تدوین شد و در طول این سالها سه بار قانون آن اصلاح و ارتقا پیدا کرد. در هیچ سازمانی اجازه به کارگیری بازنشستهها وجود ندارد، اما سازمان بازرسی این اجازه را دارد.
محسنی اژهای افزود: در شرایطی که فشار اقتصادی زیاد شده و هر روز یک بانک و فرد تحریم میشود و آمریکا به کشورهای مختلف مامور مستقیم میفرستد و قراردادهای آنها را با ایران چک میکند، در این شرایط سازمان بازرسی کل کشور چه برنامهای دارد.
معاون اول قوه قضاییه اظهار کرد: امروز شرایط جنگی است و برنامه متناسب با زمان جنگ باید نوشته شود و اقدامات شرایط جنگی باید اجرا شود و سازمان بازرسی کل کشور باید اقداماتی انجام دهد که توان تولیدی کشور بالا رود و از فروش نفت فاصله بگیریم و صادرات را افزایش دهیم.
محسنی اژهای افزود: امروز چگونه به مدیرانمان یاد دهیم که اگر قانونی ایرادی دارد آن را اصلاح کنیم و یا اگر مدیری راه را بلد نیست چگونه او را راهنمایی کنیم که بهتر کار کند تا اجناس ارزانتر و با کیفیت بیشتر به دست مردم برسد اگر این کارها را انجام دهیم در این جنگ هم پیروز خواهیم شد.
وی بیان کرد: اگر کسانی هستند که آگاهانه و یا نا آگاهانه به دشمن کمک میکنند باید به سرعت با آنها مقابله کنیم و اگر کاری نکنیم دشمن موفق خواهد شد.
محسنی اژهای گفت: کافی نیست که فقط فساد را کشف کنیم بعد از کشف فساد مهم این است که چگونه با آن برخورد کنیم؛ ممکن است رفتار ما به گونهای باشد که ضرر مقابله با فساد بیشتر از خود فساد باشد وچه بسا به فعالان اقتصادی صدمه بزنیم پس باید چگونگی برخورد را هم پیش بینی و به سرعت عمل کنیم، زیرا اگر به سرعت کار نکنیم دیگر اثر گذار نخواهد بود.
وی افزود: از یک سال گذشته دو اقدام انجام شد، ابتدا دولت متوجه شد که به تنهایی نمیتواند کار را جلو ببرد و به همین دلیل از ساز و کار قانونی اساسی استفاده کردند و در شورای عالی سران سه قوه تصمیمهایی گرفته شد.
معاون اول قوه قضاییه اظهار کرد: اگر بخواهیم امروز که در شرایط جنگی هستیم قوانین را در مجلس تصویب کنیم طولانی میشود، به همین دلیل تصمیمها برای انجام سریع کارها در شورای عالی سران سه قوه گرفته میشوند که موقت هستند.
محسنی اژه ای گفت: یک کار مشترک هم قوه قضاییه با مجلس و دولت در خصوص تعاونیهای اعتبار داشت. یک مرتبه با حجم زیاد شکایات از تعاونیهای اعتبار روبه رو شدیم و امروز بیش از ۹۸ درصد مشکلات را پشت سر گذاشتیم و اگر تصمیم گیری در شورای عالی سران سه قوه نبود نمیتوانستیم کار را جلو ببریم. بیش از دو میلیون نفر از تعاونیهای اعتبار شکایت داشتند.
وی افزود: آیت الله آملی لاریجانی رئیس سابق قوه قضاییه با اقتصاددانها و افراد زیادی مشورت کردند و سپس از مقام معظم رهبری برای رسیدگی به پروندههای اقتصادی استجازه گرفتند و اگر آن تمهیدات نبود امروز ما دچار سردگمی بودیم.
معاول اول قوه قضائیه با اشاره به اینکه خیلی از پروندهها امروز محاکمه میشوند و از سال ۹۷ باز شده اند، بیان کرد: سازمان بازرسی کل کشور در اجرای این سازوکارها نقش موثری دارد.
محسنی اژه ای گفت: ما قوانین زیادی داریم که همه آنها به درستی اجرا نمیشوند و سازمان بازرسی کل کشور باید اولویت بندی کند که ابتدا به کدام قوانین ورود پیدا کند.
وی با بیان اینکه سازمان بازرسی کل کشور میتواند از ظرفیتهای مردمی و فن آوریهای جدید استفاده کند، تصریح کرد: قوانینی که نوشته میشود، ذی نفعانی دارد اگر قوانین درست اجرا نشدند همان ذی نفعان سریع اطلاع دهند.
وی افزود: ما باید مدیران خود را آگاه کنیم که تصور نکنند که میخواهیم جلوی کار آنها را بگیریم برای این کار هم لازم است به صورت متوالی قوانین را به مدیران گوشزد کنیم.
محسنی اژهای بیان کرد: امروز آقای سراج در مراسم تودیع و معارفه حضور ندارد که برای آن هم دلیلی وجود دارد.
معاون اول قوه قضاییه بیان کرد: آقای سراج را از سال ۵۸ میشناسم و ایشان با دلسوزی، تدبیر و قاطعیت با مسائل برخورد کردند. ایشان در سال ۹۶ آمدند و اصرار کردند که از سازمان بازرسی کل کشور جدا شوند و در سال ۹۷ نیز دو بار این پیشنهاد را تکرار کردند و سال ۹۸ هم اصرار به رفتن داشتند، بنده هم دو بار پیشنهاد رفتن را به رئیس قوه قضاییه داده ام.
وی گفت: علت عدم حضور آقای سراج در این مراسم هم برای من روشن نیست و هر کجا که هستند سلامت باشند و در حال حاضر سمت مشاور رئیس قوه قضاییه به ایشان داده شده است و چندین سمت هم به آقای سراج پیشنهاد شده است که هر کدام را خواستند بپذیرند و رئیس قوه قضاییه هم اصرار به حضور ایشان در قوه قضاییه را دارند.
وی با بیان اینکه بهتر است مدیران از خود قوه قضاییه انتخاب شوند، تاکید کرد: آقای درویشیان ۱۹ سال در قوه قضاییه و مدتها در شهرهای بزرگ و پرمسئله کار کرده است.
انتهای پیام/