سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

غریب آبادی در کنفرانس عمومی آژانس مطرح کرد:

ضرورت اعمال فشار مداوم بر رژیم صهیونسیتی جهت الحاق بدون پیش شرط به معاهده عدم اشاعه

سفبر کشورمان نزد سازمان‌های بین المللی مستقر در وین بر ضرورت الحاق فوری رژیم صهیونیستی به معاهده عدم اشاعه تاکید کرد.

به گزارش  حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،‌ کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان ملل و سایر سازمان‌های بین المللی مستقر در وین، طی سخنرانی در شصت و سومین کنفرانس عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی در موضوع قابلیت‌های هسته‌ای رژیم صهیونیستی و منطقه خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای، با اشاره به حمایت کامل ایران از ایجاد منطقه خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته ای، رژیم صهیونیستی را مهم‌ترین مانع تحقق این هدف دانست و از جامعه بین المللی خواست فشار مداومی را بر این رژیم جهت پیوستن به معاهده عدم اشاعه تحمیل نمایند.

غریب آبادی در ابتدا ضمن استقبال از درج موضوع قابلیت‌های هسته‌ای رژیم صهیونیستی در دستورکار شصت و سومین کنفرانس عمومی آژانس و با اشاره به این که ایجاد منطقه خاورمیانه عاری از سلاح‌های هسته ای، خواسته طولانی مدت بسیاری از کشور‌های منطقه بوده و از سال ۱۹۸۰ تاکنون قطعنامه‌های زیادی در این خصوص و بدون رای گیری تصویب شده اند، افزود: جمهوری اسلامی ایران معتقد به ایجاد چنین نواحی به ویژه در یک منطقه بی ثبات مانند خاورمیانه می‌باشد؛ چرا که فعالیت‌های هسته‌ای لجام گسیخته رژیم صهیونیستی، کماکان تهدیدی برای منطقه و فراتر از آن می‌باشد.

نماینده دائم کشورمان با ابراز نگرانی از کوتاهی‌های صورت گرفته در گذشته و هشدار در مورد تبعات ادامه این قصور و کوتاهی ها، گفت: اگر ما به قصور در این خصوص ادامه دهیم، کماکان شاهد پیامد‌های وخیم علیه تمامیت، اعتبار و اهمیت معاهده عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای خواهیم بود. وی با تاکید بر اینکه ایران قویا معتقد است پایبندی جهانی به ان. پی. تی و نیز اعمال جهانی پادمان‌های آژانس، به ویژه در منطقه خاورمیانه، به طور موثری باعث ایجاد منطقه عاری از سلاح‌های هسته‌ای می‌گردد، ابراز امیدواری نمود که با پیوستن دولت فلسطین به عنوان یک دولت عضو به ان. پی. تی و اقدامات اولیه برای حصول به یک توافقنامه پادمان با آژانس، این توافقنامه بتواند به همه سرزمین‌های اشغالی فلسطین در موعد مقرر اعمال شود.

او با اشاره به اینکه واقعیت این است که همه کشور‌های خاورمیانه به غیر از رژیم صهیونیستی عضو ان. پی. تی بوده و در حال انجام تعهدات خود می‌باشند، افزود: با این حال، این حقیقت که قابلیت هسته‌ای پنهانی رژیم صهیونیستی یک تهدید جدی مداوم برای امنیت همسایگان و دیگر کشورهاست، از سوی برخی کشور‌های خاص نادیده گرفته می‌شود.

سفیر کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار داشت: مایه تاسف است که رژیم صهیونیستی که عضو ان. پی. تی نیست، به پشتوانه حمایت نظامی و سیاسی برخی کشور‌های خاص، با گستاخی به اجرای برنامه نظامی زیرزمینی هسته‌ای خود ادامه می‌دهد و حتی قصد خود برای الحاق به این معاهده را نیز اعلام ننموده است.

غریب آبادی با ابراز تاسف از اینکه کنفرانس بازنگری ان. پی. تی در سال ۲۰۱۵ به علت موضع گیری نامناسب برخی کشور‌ها در حمایت از یک عضو غیر ان. پی. تی ناکام ماند، اظهار داشت: این موضوع بایستی به عنوان یک عقب نشینی جدی دیده شود که عواقب وخیمی را برای امنیت بین المللی و منطقه‌ای در بر داشته است. وی همچنین با تاکید بر اینکه یکپارچگی پادمان‌های جامع آژانس در خاورمیانه بایستی در دستورکار همه دولت‌ها باشد، افزود: رویکرد‌های گزینشی در منطقه خاورمیانه در این خصوص، بقاء رژیم پادمان‌های آژانس را به خطر می‌اندازد. نماینده دائم کشورمان در پایان با اعلام اینکه حفظ وضعیت موجود در خاورمیانه دیگر به عنوان یک گزینه مطرح نیست، افزود: نادیده گرفتن حقایق میدانی در خاورمیانه نه به مصلحت منطقه و نه به مصلحت جامعه بین المللی می‌باشد. وی با اعلام اینکه ایران اعتقاد عمیق دارد که تنها راه حل این وضعیت، اعمال فشار دائم بر روی رژیم صهیونیستی برای الحاق فوری و بدون پیش شرط به ان. پی. تی به عنوان یک عضو بدون سلاح هسته ای، و قرار دادن همه فعالیت‌ها و تاسیسات هسته‌ای زیر زمینی خود تحت پادمان‌های جامع آژ انس می‌باشد، افزود: حضور خطرناک و مداوم تاسیسات هسته‌ای غیر ایمن رژیم صهیونیستی نبایستی دیگر تحمل گردد و اولین گام در این راستا، بایستی ممنوعیت کامل و جامع ارسال همه تجهیزات، اطلاعات، مواد و تاسیسات مرتبط هسته‌ای در این خصوص باشد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.