سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانستنی‌هایی درباره پوسیدگی دندان

باکتری ها، به طور عمده استرپتوکوک موتان، بیشتر مواقع مقصر اصلی پوسیدگی دندان هستند. این باکتری مواد معدنی مینای دندان را از بین می‌برد که می‌تواند موجب پوسیدگی آن شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حفره‌هایی که روی دندان‌ها شکل می‌گیرند، در واقع می‌توانند به پوسیدگی دندان اشاره دارند. عوامل مختلفی می‌توانند در شکل گیری پوسیدگی دندان نقش داشته باشند. با این وجود، رژیم غذایی، باکتری ها، و ترکیبات بزاق بیشترین سهم را در این زمینه دارند.

 پوسیدگی دندان ابتدا به مینای دندان، لایه سطحی دندان ها، آسیب می‌رساند. سپس، پوسیدگی به تدریج پیشرفت کرده تا زمانی که به پالپ دندان، درونی‌ترین بخش دندان، می‌رسند.

باکتری ها، به طور عمده استرپتوکوک موتان، بیشتر مواقع مقصر اصلی پوسیدگی دندان هستند. این باکتری مواد معدنی مینای دندان را از بین می‌برد که می‌تواند موجب پوسیدگی آن شود.

دلایل بروز پوسیدگی دندان

باکتری‌ها تنها دلیل بروز پوسیدگی دندان‌ها نیستند. عوامل خطرآفرین دیگری نیز وجود دارند که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- سطح پایین pH دهان به واسطه مصرف نوشیدنی‌های گازدار، مواد غذایی اسیدی و ...

- یک رژیم غذایی سرشار از غذا‌های شیرین و چسبنده

- بهداشت ضعیف دهان و دندان

- تولید بزاق کم

- شلوغ بودن دندان‌ها که پاکسازی آن‌ها را دشوار می‌سازد

- ناهنجاری‌های مینای دندان مانند هیپوپلازی (مینای دندان نازک و آسیب دیده)

- بیماری پریودنتال

در ابتدا، حفره‌های روی دندان‌ها به شکل لکه‌هایی سفید با بافتی گچ مانند ظاهر می‌شوند که به واسطه نازک و ضعیف شدن مینای دندان‌ها این اتفاق رخ می‌دهد. در صورت تداوم از دست رفتن مواد معدنی، شرایط تشدید شده و حفره‌های زرد مایل به سیاه و تیره ظاهر خواهند شد.

با تداوم وخیم شدن شرایط پوسیدگی، این شرایط می‌تواند حتی موجب تقسیم شدن دندان شود. زمانی که پوسیدگی به عاج دندان برسد، دندان نسبت به سرما، گرما، و خوراکی‌های شیرین حساس می‌شود. در این شرایط، فرد باید برای پر کردن دندان خود به دندانپزشک مراجعه کند.

در صورت عدم درمان به موقع، پوسیدگی دندان به پیشرفت خود ادامه می‌دهد. زمانی که پوسیدگی به پالپ دندان برسد، درد بسیار شدید خواهد شد. متاسفانه، امکان بروز عفونت یا آبسه دندانی در ریشه دندان نیز وجود دارد. زمانی که پوسیدگی به این مرحله می‌رسد، تنها گزینه درمان ریشه دندان یا عصب کشی است.

پیشگیری از پوسیدگی دندان

از جمله ساده‌ترین روش‌ها برای پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

رعایت بهداشت دهان و دندان و از بین بردن پلاک

مسواک زدن منظم دندان ها، حداقل دو بار در روز، موثرترین روش برای پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها است. این کار به از بین بردن پلاک و بقایای مواد غذایی که بین دندان‌ها گرفتار شده اند و می‌توانند محیطی ایده آل را برای رشد و تکثیر باکتری‌های ضمر فراهم کنند کمک می‌کند.

دندانپزشک می‌تواند درباره روش درست مسواک زدن دندان‌ها و همچنین انتخاب نوع مسواک و خمیردندان مناسب راهنمایی‌های لازم را ارائه کند.

استفاده از حمیردندان و دهانشویه‌های حاوی فلوراید

استفاده از خمیردندان‌ها و دهانشویه‌های حاوی فلوراید برای محافظت از دندان‌ها در برابر پوسیدگی اهمیت ویژه‌ای دارد. این محصولات به احیای مواد معدنی از دست رفته و تقویت مینای دندان‌ها کمک خواهند کرد.

همچنین، خمیردندان‌ها و دهانشویه‌های حاوی فلوراید مقاومت دندان‌ها در برابر باکتری‌هایی که مواد معدنی مینای دندان را از بین می‌برند افزایش خواهند داد.

افزون بر مسواک زدن و استفاده از نخ دندان به صورت منظم، شما می‌توانید اقدامات زیر را برای کمک به پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها مد نظر قرار دهید:

- تغییر در رژیم غذایی: شکر و خوراکی‌های شیرین کمتری مصرف کنید.

- دو بار در سال برای بررسی شرایط دهان و دندان‌های خود به دندانپزشک مراجعه کنید.

- در کودکان، استفاده از سیلانت‌های (شیاربند) دندانی.

اگر به بروز پوسیدگی در دندان خود مشکوک هستید، مراجعه به دندانپزشک برای بررسی دقیق شرایط و برطرف کردن مشکل و پیشگیری از تشدید هر چه بیشتر آن بهترین اقدام است.

مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و دهانشویه‌های حاوی فلوراید عاداتی ضروری و مفید برای پیشگیری از پوسیدگی دندان‌ها هستند و هیچ گاه نباید آن‌ها را نادیده گرفت.

منبع:عصرایران

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۰۱ ۲۹ شهريور ۱۳۹۸
سلام
میگن فلوراید برای سلامتی ضرر داره لطفا گزارشی در مورد این موضوع تهیه بفرمایید.