سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کدام ضدآفتاب‌ها مناسب برای پوست نیستند؟

در مطلب زی به شما خواهیم گفت که چه ضد آفتاب هایی با پوست شما سازگاری ندارند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خیلی از افراد وقتی از ضدآفتاب‌ها به میزان زیاد استفاده می‌کنند، بر این باورند که حتما در برابر آفتاب‌سوختگی و سرطان پوست محافظت می‌شوند. در حالی که گاهی به علت سهل‌انگاری در خواندن دستورالعمل‌های این ضدآفتاب‌ها یا حتی مقررات لازم در تولید ضدآفتاب‌ها، این محصولات گاهی ضعیف‌ترین ابزار مبارزه در برابر ابتلا به ملانوما (یکی از جدی‌ترین انواع سرطان پوست) هستند تا جایی که موسسه مستقل زیست‌محیطی آمریکا آن‌ها را تایید نمی‌کند. این موسسه طی تحقیقی، ایمنی و اثربخشی ۱۴۰۰ کرم ضدآفتاب، رژلب ترمیمی ضد ترک و خشکی لب، لوازم آرایش و لوسیون‌های SPF دار (مقاوم در برابر اشعه مضر خورشید) را بررسی کرده و نتیجه تحقیقاتش نشان داده فقط ۲۵ درصد از این محصولات در مقابل اشعه‌های خورشید محافظت کافی ایجاد می‌کنند.

۱. ضدآفتاب‌های حاوی رتینول

رتینول یا ویتامین A می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را در افرادی که در معرض آفتاب هستند، افزایش دهد، اما هنوز آن را به ضدآفتاب‌ها و لوسیون‌ها به علت آثار ضدپیری‌اش اضافه می‌کنند. این ماده ممکن‌است حساسیت پوست شما را در برابر نورآفتاب افزایش دهد. «لطفا در طول استفاده از این محصول و به مدت یک هفته پس از آن، کمتر در معرض آفتاب قرار گیرید.» این جمله باید روی جعبه این ضدآفتاب‌ها نوشته شود.

۲. ضدآفتاب‌هایی با SPF بالاتر از ۵۰

SPF فقط میزان محافظت در برابر اشعه‌های UVB که باعث آفتاب‌سوختگی می‌شود را نشان می‌دهد و کاربردی در مقابل اشعه‌های UVA که باعث سرطان می‌شوند ندارد یا بسیار ضعیف است، اما این باور غلط وجود دارد که محصولات با SPF، محافظت بیشتری دارند. سازمان غذا و داروی آمریکا تبلیغ محصولات با SPF بالای ۵۰ را «فریبنده» می‌داند و این نوع تبلیغ را برای شرکت‌ها ممنوع کرده است.

۳. ضدآفتاب‌های حاوی اکسی‌بنزن

اکسی بنزن یک عامل ضدآفتاب شیمیایی است که به‌وسیله پوست جذب می‌شود، اما مشکل اینجاست که این ماده به راحتی پس از جذب وارد جریان خون هم می‌شود و مانند هورمون استروژن عمل می‌کند و در طولانی‌مدت می‌تواند باعث بروز مشکلات در باروری و تیرویید شود. محققان در حوزه روان‌پزشکی بر این باورند که این ماده شیمیایی برای سیستم عصبی سمی است. برای دچار نشدن به عوارض محصولات حاوی این ماده، برچسب محصولات را با دقت بخوانید. این عنصر ممکن است همچنین با عناوینی، چون بنزوفنون یا بنزوفنون-۳ نامبرده شود.

۴. ضدآفتاب‌های پودری یا افشانه‌ای

زمانی که ضدآفتاب را روی بدن خود اسپری می‌کنید، سخت است که بفهمید آیا همه نقاط را پوشش داده است یا نه. این مشکل در مورد ضدآفتاب‌های پودری و مواد آرایشی هم وجود دارد. در واقع، این آخرین تابستانی است که چنین محصولاتی را در قفسه‌های فروشگاه‌های اروپایی می‌بینید، زیرا سازمان غذا و داروی آمریکا فروش محصولات ضدآفتاب پودری یا موجود در مواد آرایشی را بعد از پایان سال ۲۰۱۳ ممنوع کرده است.

۵. ضدآفتاب‌های حاوی مواد دفع‌کننده حشرات

افزودن این مواد به ضدآفتاب‌ها غیرضروری است و حتی احتمال آسیب پوست با استفاده از آن‌ها وجود دارد. مواد دافع حشرات می‌توانند حاوی موادشیمیایی موثری باشند، اما به این محصولات فقط یک بار در روز احتیاج دارید، در حالی که ضدآفتاب باید هر ۲ ساعت یک بار تمدید شود. طبق بررسی موسسه مستقل زیست محیطی آمریکا هر فرد بیشتر از یک بار در روز، به استفاده از مواد دافع حشرات نیاز ندارد مگر زمانی که قصد پیاده‌روی طولانی در بیابان یا طبیعت داشته باشد که البته در این حالت نیز حشرات فقط صبح زود و شب می‌توانند باعث آزار شوند که در این زمان‌ها هم اشعه‌های مضر آفتاب وجود ندارند و نیازی به ضدآفتاب‌ها پیدا نمی‌کنید!

۶. مرطوب‌کننده‌ها، رژلب‌های ترمیمی و مواد آرایشی SPF دار

کمتر از ۱۰ درصد این محصولات معیار‌های موسسه مستقل زیست‌محیطی آمریکا را برای محافظت در برابر اشعه‌های UVA و UVB و... دارند و بیشتر محصولات موجود در بازار چنین کارایی‌ای ندارند. هرگونه ادعا در این‌باره که این قبیل لوازم آرایش می‌توانند از آسیب نور خورشید بر پوست جلوگیری کنند، اغراق‌آمیز است. به علاوه، بیشتر خانم‌ها، از این محصولات فقط یک بار در روز استفاده می‌کنند بنابراین اثر حفاظتی احتمالی آن‌ها فقط برای یک مدت کوتاه (چند ساعت) است.

توصیه آخر اینکه باید در زمان‌های بین ساعت

۱۰ صبح تا ۴ بعدازظهر در سایه یا جایی دور از نور مستقیم خورشید قرار گیرید، چون در طول این زمان اشعه ماورای بنفش بسیار قوی است. همچنین بهتر است در این زمان کلاه، شلوار و لباس آستین بلند بپوشید. زمانی که در این حد خود را از اشعه‌های مضر دور نگه داشتید، قسمت‌هایی از پوستتان که هنوز در معرض آفتاب قرار دارند، با ضدآفتاب بپوشانید.

منبع: سلامت

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.