سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نایب رئیس شورای ملی زعفران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان خبر داد:

اُفت ۲۰ درصدی قیمت طلای سرخ در بازار/ حداقل و حداکثر نرخ زعفران اعلام شد

میری از کاهش ۲۰ درصدی نرخ طلای سرخ طی یک ماه اخیر در بازار خبر داد و گفت:هم اکنون حداقل نرخ هر کیلو زعفران ۷ میلیون و حداکثر ۹ میلیون تومان است.

غلامرضا میری نایب رئیس شورای ملی زعفران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از کاهش ۲۰ درصدی قیمت طلای سرخ طی یک ماه اخیر خبر داد و گفت: هم اکنون حداقل نرخ هر یک کیلو زعفران ۷ میلیون و حداکثر ۹ میلیون تومان است.

او با اشاره به اینکه بازار زعفران در رکود به سرمی برد، افزود: با توجه به آنکه تا آغاز فصل برداشت زمان زیادی باقی نمانده است، از این رو تجار خارجی ترجیح می‌دهند که محصول نو خریداری کنند که این امر در کنار ازدیاد عرضه در برابر تقاضا ناشی از نیاز نقدینگی کشاورزان بر افت قیمت و رکود بازار دامن زده است.

میری ادامه داد: در آبان سال گذشته قیمت هر یک کیلو زعفران نگین ۱۶ تا ۱۷ میلیون تومان بود که امسال با اُفت ۴۰ تا ۴۵ درصدی به ۹ میلیون تومان رسیده است، در حالی که خریداری ندارد.


بیشتر بخوانید: صادرات طلای سرخ تعریفی ندارد/ افت ۳ میلیون تومانی قیمت زعفران در بازار


نایب رئیس شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه کمتر از ۲۰ روز به آغاز فصل برداشت زمان باقی است، بیان کرد: با توجه به شرایط مساعد اقلیمی و افزایش تولید حداقل ۲۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل بعید است که نوسان قیمتی در بازار رخ دهد.

او با بیان اینکه آمار جدیدی از صادرات در دسترس نداریم، افزود: بنابر آمار سه ماهه گمرک، صادرات زعفران نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵ درصد کاهش یافته و از آن زمان به بعد آماری اعلام نشده است، اما به سبب مشکلات پیش روی صادرات مبنی بر بازگشت ارز به کشور، صادرات تعریف چندانی ندارد. از این رو انتظار می‌رود که بانک مرکزی بانکی را در خارج از ایران به منظور تسهیل صادرات به ما معرفی کند یا دولت به واردکنندگان کالا ارز ندهد تا آن‌ها ارز مورد نیاز را از صادرکننده کننده دریافت کنند، در غیر این صورت صادرات به سبب دریافت تومان و پرداخت دلار به بانک مرکزی صرفه اقتصادی ندارد.

میری در پایان تصریح کرد: با توجه به آنکه صادرکنندگان در فروش هر کیلو زعفران رقمی حدود ۵۰۰ تا یک میلیون تومان به سبب تفاوت تومان با دلار متضرر می‌شوند، بنابراین پدیده قاچاق از طریق افغانستان به دیگر کشور‌های مختلف دنیا روبه رشد خواهد بود.

انتهای پیام/

آمار دقیقی از صادرات زعفران نداریم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ابوالفضل
۰۰:۱۸ ۱۳ آذر ۱۳۹۸
س چراقیمت زعفران پایین است.واقعا کاردرست نیست میدونی کشاورز چقدرزحمت میکشد.چقدرخرج مخارج میکندیه فکردرست حسابی درباره این کار بکنید