وی با بیان اینکه طی چند سال اخیر طرح توسعهی مقبرهالشعرا در شرایط بسیار نامساعد قرار گرفته است، گفت: با توجه به طولانی شدن اجرای عملیات توسعهی مقبرهالشعرا، طی سالیان گذشته با بارش برف و باران نیز آسیب به بنای اصلی مقبرهالشعرا وارد شده است، بنده نمیدانم چرا این طرح توسعه با ابعاد وسیعی آغاز شد و اکنون نیز نیمه تمام باقی مانده است؟
وی افزود: سال گذشته همزمان با رویداد «تبریز ۲۰۱۸»، مقرر شده بود گردشگران زیادی از مقبرهالشعرا به عنوان نماد اصلی تبریز ۲۰۱۸ بازدید کنند؛ به همین دلیل بنده روی این موضوع حساسیت زیادی داشتم و با مسئولان مختلف در این مورد صحبت کردم تا هر طور شده این پروژه به نتیجهای مطلوب برسد.
وی با بیان اینکه سال گذشته با کمال تاسف ردیف اعتباری مقبرهالشعرا حذف شد، گفت: بعد از حذف ردیف اعتباری مقبرهالشعرا، تلاش کردیم تا حداقل ردیف اعتباری آن احیا شود؛ البته مخالفتهای زیادی در کمیسیون تلفیق وجود داشت و رئیس کمیسیون تلفیق احیای مجدد ردیف بودجه را نمیپذیرفتند که در نتیجه با همکاری، فشار و اصرار نمایندگان تبریز، ردیف اعتباری مقبرهالشعرا در بودجهی سال ۹۸ احیا و مبلغی برای آن در نظر گرفته شد.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با اشاره به عدم تناسب بودجه در نظر گرفته شده در سال جاری با نیاز طرح توسعهی مقبره الشعرا، گفت: هزینههای کلانی در این پروژه به وجود آمده که نیاز به تامین اعتبار دارد که این امر بدون احیای ردیف اعتبار برای آن امکان پذیر نخواهد بود.
وی افزود: اگر طرح توسعهی مقبرهالشعرا فاز بندی شود، طی سه سال آتی این طرح به طور کامل به اتمام میرسد، البته شرط اتمام کامل آن نیز انجام تعهدات دولت و شهرداری به طور کامل است.
سعیدی یادآور شد: با توجه به اینکه مدت زمان زیادی از آغاز عملیات اجرایی طرح توسعهی مقبرهالشعرا سپری شده است، قطعا ارزش و میزان هزینههای گذشته نیز متفاوتتر از هزینههای فعلی خواهد شد، البته، اما تلاش میکنیم اعتبار مورد نیاز آن را در بودجهی سال ۹۹ تامین کنیم.
وی با اشاره به ساخت و سازهای غیر متعارف در اطراف مقبرهالشعرا، گفت: بناهای تاریخی جزو میراث فرهنگی بوده و دارای دستورالعمل و چارچوب خاصی هستند، کارشناسان میراث فرهنگی مجوزهای صادر شده برای این ساخت و سازها و قوانین آن را بررسی کنند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در شهری مانند اصفهان هتل پنج ستارهای که قوانین ساخت و ساز را در اطراف بناهای تاریخی رعایت نکرده و بنای خود را مرتفعتر از بنای تاریخی احداث کرده بود، حکم تخریب دریافت کرد.
وی افزود: ساختوسازهای غیر مجاز و آپارتمانهای چندین طبقه در اطراف مقبرهالشعرا باید پیگیری شود، چرا که ساخت و ساز در اطراف آثار و بناهای تاریخی محدودیتهایی دارد.
مقبرةالشعرا یکی از گورستانهای تاریخی شهر تبریز است که در محلهٔ سرخاب واقع شده است. این اثر در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۵۱۹۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. بیش از ۴۰۰ شاعر، عارف و رجال نامی ایران و کشورهای منطقه از ۸۰۰ سال پیش به ترتیب از حکیم اسدی طوسی تا استاد شهریار، یکی پس از دیگری در اینجا به خاک سپرده شدهاند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/