سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زیر و بم سلاح مخوف یمن که رادار‌های پیشرفته سعودی در برابر آن عاجزند

عملیات بزرگ علیه تاسیسات نفتی عربستان علاوه بر آنکه ریاض را در شوک بزرگ فرو برد، از سلاح مخوف یمنی‌ها پرده برداشت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از عملیات بزرگ یگان پهپادی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در عمق خاک عربستان و وارد کردن ضربه مهلک به ریاض، ادعا‌هایی به ویژه از سوی آمریکایی‌ها مطرح شد مبنی بر اینکه منشاء حملات ایران یا عراق بوده است که این ادعا از نگاه تحلیلگران در واقع تلاشی برای سرپوش گذاشتن بر سامانه‌های ناکارآمد آمریکا که به عربستان داده است، قلمداد شد.

این حمله موفقیت بزرگی برای حوثی‌ها محسوب می‌شود که پهپاد‌های آن‌ها مسافت طولانی را پیموده و تاسیسات نفتی در بقیق و خریص هدف قرار دادند. در حالی که همه از موفقیت حوثی‌ها سخن گفتند، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا داستان عجیبی نقل کرده است و اینکه منشاء حملات عراق و ایران و با موشک بوده است! کارشناسان امور نظامی و تسلیحاتی حرف‌های پمپئو را به باد سخره گرفته اند. پمپئو داستان بدون مدرک و دلیل نقل کرده است و مایل به سرپوش گذاشتن بر شکست سامانه دفاعی آمریکایی که از آرامکو حفاظت می‌کند، است. آرامکو با پدافند و موشک‌های پیشرفته‌ای که آمریکایی بر آن نظارت دارند، حمایت می‌شود، زیرا آن شاهرگ اقتصادی عربستان و راهبردی اقتصاد جهانی است.

جنگ یمن ناکارآمدی موشک‌های آمریکایی در رهگیری موشک‌های بالستیک و بالدار حوثی‌ها و پهپاد‌های یمنی‌ها را نمایان ساخت. پنتاگون کارشناسانی برای نظارت بر رادار‌هایی که عربستان از آن‌ها استفاده می‌کند اعزام کرد و تاکنون موفق به رهگیری بیشتر پهپاد‌ها و موشک‌های یمنی‌ها نشده اند.

در واکنش به ادعا‌های مقامات آمریکایی به ویژه مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا، یحیی سریع سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن در گفتگو با رای الیوم گفت: «۱۰ فروند پهپادی، که به بقیق و خریص حمله کردند، ساخت یمن هستند و از یمن به پرواز درآمدند و مجهز به موتور‌های جت بودند و با موادی ساخته شده‌اند که رادار‌های سعودی ــ هر چقدر هم که پیشرفته باشند ــ قادر به شناسایی و رصد آن‌ها نیستند و دستگاه‌های کنترل کننده‌ای در جایی در یمن مستقر است که آن‌ها را مسیریابی می‌کند.

عملیات بزرگ بعدی که ۵۰۰ کیلومتر ار اراضی سعودی به کنترل یمنی‌ها در می‌آید

سرتیپ سریع تأکید کرد: «ما دروغ نمی‌گوییم، ما این شجاعت را داریم که حقیقت را کاملاً و بدون تحریف و دستکاری بگوییم. ما درصدد هستیم درباره عملیات نظامی بزرگ بعدی اعلام کنیم که طی آن بر ۵۰۰ کیلومترمربع از اراضی سعودی سیطره خواهیم یافت و نیروهای‌مان هزاران اسیر را به‌اسارت خواهند گرفت». وی افزود: «زمانی که در بیانیه‌های‌مان می‌گوییم که همکارانی داخل (عربستان) هستند؛ بدین معنا نیست که ما به برادران شیعی‌مان اشاره می‌کنیم. ما همپیمانانی همکار و باشرافت داخل عربستان سعودی و داخل همین نظام در برخی شرایط داریم».

سرتیپ سریع با اشاره به اینکه یمن روزانه ۶ فروند پهپاد، که مجهز به آخرین تجهیزات پیشرفته فن‌آوری هستند، تولید می‌کنند. افزود: «می‌خواهم به برخی که از عدم هدف قرار دادن امارات می‌پرسند بگویم که امارات مشارکتش در حملات در چارچوب حملات ائتلاف متجاوز (به یمن) را کمرنگ کرده است همان‌گونه که این کشور حضورش در یمن را کاهش داده است، ولی در صورتی که امارات به اقدامات تنشزا مبادرت کند پاسخ‌مان به آن به همان اندازه‌ای است که به عربستان سعودی پاسخ می‌دهیم و آن را هدف قرار می‌دهیم؛ برای این‌که عربستان سعودی است که ائتلاف در یمن را فرماندهی می‌کند».

واقعیت همانطور که اشاره شد، ضعف سامانه‌های دفاع هوایی عربستان است نه روایات عجیب و غریبی که مقامات آمریکایی و صهیونیست‌ها به دنبال ترویج آن هستند.

مشکل در سامانه‌های دفاع هوایی ساخت آمریکاست

عبدالباری عطوان تحلیلگر معروف جهان عرب در این باره اعلام کرد: «این حملات یمنی ها، شکنندگی سامانه‌های دفاع هوایی سعودی را در محافظت از این تأسیسات مهم نفتی در این کشور برملا کرد همان‌گونه همچنین «طفره رفتن» ایالات متحده در دفاع از همپیمانانش را فاش کرد به‌رغم این‌که از آن‌ها میلیارد‌ها دلار به‌عنوان بهای این دفاع باج می‌گیرد».

الجزیره در گزارشی با اشاره به ناکارآمدی و ضعف تسلیحاتی عربستان آورده است: «در واقع تحولات اخیر مربوط به حملات به تاسیسات نفتی شرکت آرامکو در عربستان، توان نظامی نیرو‌های مسلح سعودی را زیر سئوال برد. بسیاری از کارشناسان در واشنگتن از ضعف توان نظامی سعودی با وجود اینکه جدیدترین محصولات نظامی آمریکایی را در اختیار دارد و به ویژه با توجه به تکرار حملات پهپادی و موشکی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن و عبور موشک‌ها و پهپاد‌ها از سامانه‌های دفاع هوایی سعودی سخت در شگفت هستند.

این رسانه گزارش داد: با گذشت بیش از ۵ سال از جنگ در یمن، نیرو‌های ائتلاف تحت سرکردگی ریاض ناتوان از رقم زدن سرنوشت جنگ به شکل نظامی هستند. با وجود حمایت اطلاعاتی و لجستیکی آمریکایی‌ها از نیرو‌های سعودی، اما عربستان راه به جایی نبرده است و فقط غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهد. از سوی دیگر، حملات ارتش و کمیته‌های مردمی یمن به مناطق مختلف عربستان با پهپاد یا موشک‌های بالستیک متوقف نشده است.

الجزیره اعلام کرد: مرکز پژوهش‌های کنگره آمریکا اعلام کرده است که از زمان سفر ترامپ به ریاض در ماه مه ۲۰۱۷ قرارداد‌هایی به امضا رسیده که کنگره با برخی از آن‌ها موافقت کرده است که مهمترین آن‌ها عبارتند از؛

-هفت سکوی دفاع هوایی از نوع تاد به ارزش ۱۳.۵ میلیارد دلار

-تقویت سامانه‌های دفاع هوایی پاتریوت به ارزش ۶.۶۵

-۲۳ هواپیمای ترابری نظامی از نوع سی ۱۳۰جی به علاوه برنامه تعمیر و نگهداری

-هشت جنگنده اف ۱۵ به ارزش ۶.۳۶ میلیارد دلار

-بمب‌های هوشمند به ارزش هفت میلیارد دلار

-کشتی‌های جنگی ساخت شرکت لاکهید مارتین به ارزش شش میلیارد دلار

الجزیره در ادامه می‌نویسد: بسیاری از کارشناسان نظامی اینکه عربستان از واشنگتن دور شود و به تسلیحات روسی و چینی روی آورد را بعید می‌دانند، زیرا ارتش عربستان بر سلاح غربی استوار است. اگر به فرض عربستان تمایلی برای آن هم داشته باشد و بخواهد به سوی شرق برود این ظرف یک یا دو سال رخ نخواهد داد و عملیات منظومه‌های تسلیحاتی و هر آنچه از آموزش وغیره به آن مربوط است سال‌ها و چه بسا دهه به طول می‌انجامد».

هر چه که باشد واقعیت مسلم آن است که اینهمه خرید تسلیحاتی از غرب به ویژه آمریکا تاکنون نتوانسته است برای سعودی‌ها موثر واقع شود و آن‌ها روز به روز در برابر حملات ارتش و کمیته‌های مردمی یمن عاجزتر از قبل شده اند و حمله به تاسیسات نفتی آرامکو در شرق عربستان هم شوک بزرگی به سعودی‌ها وارده است که هنوز آن‌ها با گذشت چند روز این عملیات بزرگ یمنی‌ها نتوانسته اند از آن خارج شوند.

بهتر است که سعودی‌ها به جای ریختن پول به جیب آمریکایی‌ها و خرید‌های تسلیحاتی و باج دادن به ترامپ در محاسبات خود تجدید نظر کنند و به پایان جنگ یمن فکر کنند؛ جمله‌ای که محمد البخیتی عضو شورای سیاسی جنبش انصارالله یمن بر آن تاکید کرد و گفت: «به رژیم سعودی توصیه می‌کنم که در محاسبات خود تجدید نظر کند تا با کمترین تلفات و خسارات خارج شود».

محمد عبدالسلام سخنگوی جنبش انصارالله یمن هم با اشاره به وابستگی شدید عربستان سعودی به ایالات متحده آمریکا اعلام کرد: «وقت آن رسیده است که مقامات سعودی دریابند که حساب باز کردن روی حمایت‌های آمریکا گزینه‌ای محکوم به شکست است».

تکیه بر ترامپ و غرب جز بر باد دادن ثروت نفتی مردم عربستان نتیجه دیگری به دنبال ندارد.

منبع: مهر

انتهای پیام/

برچسب ها: یمن ، سلاح
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.