مراسم رونمایی از مستند «این رمز بی نهایت» به تهیهکنندگی و کارگردانی احمد جان میرزایی برگزار شد.
در این مراسم پورحسین قائم مقام سیما، سید سلیم غفوری مدیر شبکه مستند، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری و جمعی از مدیران و اهالی هنر حضور داشتند.
پور حسین قائم مقام سیما گفت:موضوع زبان و ادبیات فارسی به دلایل مختلف یکی از موضوعات مهم فرهنگی ایران است .
وی عنوان کرد: زبان فارسی به قدری مهم است که رهبر انقلاب در درس خارج از فقه و یکی از دیدارهایشان با شاعران موضوع زبان فارسی را مطرح کردند.
پورحسین گفت: در دیدارهای خصوصی و عمومی با مدیران درباره زبان فارسی مطالبی را مطرح کردند حتی در اواخر هم گله کردند و احساس خطر داشتند که زبان فارسی در مرحله تهدید است .
قائم مقام سیما تصریح کرد: اگر موضوع زبان فارسی را رها کنیم شاید در آینده شاهد باشیم که کتابهای امروز را بچههای ۵۰ سال دیگر نمی توانند بخوانند و ترکیب بندی ها تغییر کند.
پورحسین بیان کرد:این موضوع را از لحاظ رسانهای نگاه می کنم و احساس می کنم باید از این خطر جلوگیری کنیم چراکه زبان فارسی را به عنوان زبان علم می شناسند و تاکید می کنم زبان فارسی دومین مولفه هویت ایران اسلامی است. اگر دین را اولین مولفه در نظر بگیریم زبان فارسی دومین مولفه خواهد بود.
وی ادامه داد: زبان فارسی موضوع فرهنگی و هویتی به شمار می آید؛ زمانی که هویت از بین برود چیزی به عنوان وابستگی و عدم وجود ندارد و استقلال سیاسی مطرح نیست.
پورحسین گفت:زبان فارسی باید زبان علم شود البته ایران در گذشته زبان علم بود اما متاسفانه در آخرین آمار وزارت علوم، زبان فارسی چهاردهمین زبان علم در رده بندی است البته قبل از انقلاب رده پنجاهم بودیم.
وی افزود: رده چهاردهم برای ما قابل قبول نیست چراکه یکی از توانایی های زبان فارسی واژه سازی و ترکیب بندی است ویژگی تمدنی این زبان در حدی است که چهاردهم برای آن قابل قبول نیست؛ اگر ۷۰ درصد تولیدات علمی انگلیسی باشد سهم ما زیر یک درصد علم به زبان فارسی است.
پور حسین توضیح داد: این مستند از جمله کارهایی است که اهمیت و گسترش زبان فارسی را به لحاظ تفکر و فرهنگی نشان میدهد و پخش این سه قسمت، تلنگری است که میتوانیم توانایی و ریشه زبان فارسی را به رخ بکشیم.
وی ادامه داد: باید تلاش کنیم مولفه بزرگ هویتی خود را از دست ندهیم تا جایی که برخی بزرگان، زبان فارسی را زبان عرفان اسلامی نامیده اند.
پورحسین گفت:زبان اول عرفان اسلامی زبان عربی نیست بلکه زبان فارسی است چراکه متون عرفانی ابتدا به زبان فارسی نوشته شده و بعد به زبان های دیگر ترجمه شده است.
وی خاطر نشان کرد: بعد از صحبت های رهبر انقلاب، رسانه در این موضوع شتاب گرفت و کارهای خوبی را انجام داد و اگر شما به گزارشهای ورزشی توجه کنید دیگر کسی نمی گوید ست بلکه دست می گویند.
مومنی شریف گفت:پیشینه زبان فارسی دو کشور هند و ایران بسیار گسترده و غنی است؛ هند و ایران از یک ریشه هستند و سابقه همکاری فرهنگی آنها به ۳ هزار و ۵۰۰ سال قبل برمیگردد.هر دو ملت آریایی بودند و از نخستین کارها می توان به کلیله و دمنه اشاره کرد.
وی ادامه داد: زبان فارسی جایگاه ویژه ای در هند داشت زمانی هند مانند نمایشگاهی بود و کسی که کار هنری انجام میداد در آنجا حضور پیدا میکرد. همچنین معماران و طبیبان در حوزه عرفان و اندیشه ایرانیان در هند حضور پیدا کردند.
مومنی شریف گفت:همان سال ها زبان فارسی نیز مورد توجه مردم هند قرار گرفت و بیشتر در قالب محتوا با ذوق هندی ها سازگار بود و به جایگاه بالایی رسید و تقریباً زبان رسمی هند شد حدود ۸۰۰سال زبان فارسی در هند جایگاه والایی داشت اما با حضور استعمارگران زبان فارسی نادیده گرفته شد.
جان میرزایی کارگردان این مستند گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها از گذشته پر افتخار زبان فارسی و علل خاموشی آن در هند، به عنوان یکی از عبرتهای تاریخ یاد کرده اند. ایشان با استناد به تهاجم فرهنگی غرب و شواهد موجود، از کم توجهی به زبان فارسی مکرر ابراز نگرانی کرده اند و خواستار پاسداشت و گسترش زبان فارسی به عنوان زبان فرهنگ، دین، اخلاق و علم، نه فقط در ایران بلکه در همه جهان شده اند. مجموعه مستند «این رمز بی نهایت» تولید جدید شبکه مستند جستجویی در امتداد نگرانیها و تاکیدهای رهبر فرزانه انقلاب است.
انتهای پیام/