او با بیان اینکه در پهنه ۱۸۷ هزار کیلومتری سیستان و بلوچستان تنها ۲ ایستگاه سنجش گردوغبار وجود دارد، افزود: این شرایط در حالی است که دادههای آماری بلند مدت نشان میدهد که سیستان و بلوچستان پرگردوغبارترین استان کشور است.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان افزود: این دو ایستگاه نیز گاهی به دلیل غلظت بالای ذرات غبار خراب میشود که تعمیر آنها در استان انجام نمیشود بلکه باید شرکت پشتیبان از تهران عازم منطقه شده و این کار را انجام دهد. این موضوع سبب میشود تا در بحرانیترین شرایط جوی که ثبت آمار از اهمیت بالایی برخوردار است، هیچ دادهای ثبت نشود.
او اضافه کرد: اگرچه توسعه هواشناسی هزینه بر است، اما نباید با دید هزینه به آن نگاه کرد چراکه این هزینه یک سرمایه گذاری بلند مدت برای رسیدن به توسعه پایدار است.
حیدری در بخش دیگری به مشکلات اعتباری هواشناسی استان اشاره کرد و افزود: برای هواشناسی که یکی از اعضای مهم شورای هماهنگی مدیریت بحران استان است باید اعتبارات خاص برای تعمیر تجهیزات هواشناسی مد نظر باشد تا در صورت بروز مشکل، روند پایش وضعیت جوی به مشکل برنخورد.
او افزود: در صورت ایجاد گپ آماری به دلیل خرابی تجهیزات یا نبود ادوات هواشناسی، هم تولید پیش بینیهای جوی با اختلال همراه میشود و هم دادههای اقلیمی که جزو با ارزشترین دادههای دنیا محسوب میشوند با چالش مواجه میشود.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان در بخش دیگری به تشریح وضعیت اقلیمی استان در سال ۱۳۹۷ پرداخت و افزود: سال گذشته بیش از ۴.۵ متر از آبهای سطحی زابل تبخیر شد، میزانی که بسیار قابل توجه است و تأثیر زیادی بر کیفیت آبهای سطحی و خشک شدن تالابهای هامون دارد.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان افزود: عمده دلایل تبخیر زیاد در زابل، دمای هوای بالا در تابستانها و بهار و وزش بادهای شدید ۱۲۰ روزه در این فصل است.
حیدری اضافه کرد: سال گذشته ۳۲۸ روز در زابل همراه با وزش باد با سرعت ۲۸ کیلومتر بر ساعت و بیشتر از آن بوده که ۲۲۰ روز آن سرعت باد ۵۴ کیلومتر بر ساعت و بیشتر بوده است.
حبیب الله دهمرده نماینده مردم زابل، زهک، هیرمند، هامون، نیمروز در مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار با استقبال از پیگیری مشکلات دستگاههای اجرای از طریق مجلس شورای اسلام، گفت: این آمادگی وجود دارد تا مشکلات دستگاههای اجرایی استان و منطقه سیستان در مجلس پیگیری شود.
او افزود: چرا سیستان در مسئله گردوغبار و تبخیر که در کشور شاگرد اول است نباید تجهیزات و امکانات مناسب پایش این شرایط را داشته باشد؟ یا اینکه برای حل این مشکلات برنامه قابل قبولی نداشته باشد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری با تأکید بر حمایت از هواشناسی ادامه داد: باید مشکلات هواشناسی برطرف شود تا اطلاعات با ارزش جوی تهیه و ثبت؛ و در مسیر توسعه پایدار از آن استفاده شود.
انتهای پیام/ع