این خواسته بوریس جانسون از سوی مخالفانش به عنوان مانوری برای تحمیل برکسیت بدون توافق به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است.
بنا بر اعلام کارشناسان حقوقی، اگر در مرحله جدید از روند پر هرج و مرج برکسیت، دیوان عالی تعلیق پارلمان را غیرقانونی اعلام کند، پارلمان بلافاصله تشکیل جلسه خواهد داد.
در حالی که فقط ۴۴ روز به تاریخ پیشبینی شده برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا مانده است، جانسون آشکارا همچنان به دنبال سناریوی برکسیت بدون توافق است و این در حالیست که پیشبینیهای هشداردهندهای حتی از سوی اعضای دولت وی در مورد کمبود مواد غذایی و دارو و احتمال مشکلات عمومی مطرح شده است.
اکثر نمایندگان پارلمان انگلیس با خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا مخالف هستند و میخواهند تعلیق پارلمان تا ۱۴ اکتبر (بیست و سوم مهر) را لغو کنند تا زمان بیشتری برای مقابله با برکسیت بدون توافق داشته باشند. آنها پیشتر توانستند به قانونی رای دهند که بوریس جانسون را ملزم میکند از اتحادیه اروپا بخواهند برکسیت را که برای ۳۱ اکتبر (نهم آبان) پیشبینی شده است به مدت سه ماه به تاخیر بیندازد.
تعلیق پارلمان که به شدت مورد انتقاد جامعه سیاسی و مدنی انگلیس قرار گرفته تاکنون در چند دادگاه با احکام مخالف رو به رو شده است. ۱۱ سپتبامر دیوان عالی اسکاتلند تعلیق پارلمان را غیرقانونی دانست زیرا این کار با هدف مانعتراشی برای پارلمان صورت گرفته است.
در مقابل دیوان عالی لندن در پاسخ به شکایت جینا میلر، فعال مخالف برکسیت، اعلام کرد تعلیق پارلمان تصمیمی سیاسی است و به این دادگاه ارتباطی ندارد.
انتهای پیام/