وی در دهمین سالگرد شهادت شهیدان عباس گودرزی و محمد فراهانی از سازندگان این مجموعه که در حادثه تروریستی سرباز، مهر ماه سال ۸۸، در زمان فیلم برداری و تولید برنامه از توانمندیهای مردمی سیستان و بلوچستان، همراه با شهید سردار شوشتری و بسیاری از فرماندهان و مردمان مظلوم زاهدان مورد حمله انتحاری قرار گرفتند و به خیل شهیدان پیوستند، یاد و خاطره این عزیزان را گرامی داشت و درباره نحوه آغاز و نامگذاری این مجموعه اظهار کرد: شروع فعالیت این مجموعه در دوران دفاع مقدس در گردان خطشکن رزمی سیدالشهدا لشکر ۱۷ علی بن ابی طالب بود و ما در کنار کار رزمی با کمترین امکانات به کار فرهنگی میپرداختیم؛ از جمله کارهای فرهنگی تصویربرداری از مراسمهای مذهبی بود و یا قبل از هر عملیات از رزمندگان مصاحبه تصویری میگرفتیم و خود را معرفی میکردند. بعدها برای دلداری و تسلای خاطر خانوادههای این عزیزان فیلم مصاحبه این رزمندگان را برای ایشان میبردیم و به تماشای چهره فرزندان ایثارگرشان مینشستند.
خورشیدی فر افزود: بعد از جنگ نیز در قم بر اساس همین ویدئوهای ساخته شده از شهیدان، برنامه راهیان فتح و برنامه ره یافتگان وصال در تلویزیون پخش شد و از سال ۷۸ به خواست مدیر وقت شبکه دو، ویژه برنامههای دفاع مقدس ساخته شد و در سال ۸۳، عنوان این برنامه به «از آسمان» تغییر کرد.
وی درباره نامگذاری این برنامه به «از آسمان» گفت: برای تصویربرداری از تفحص شهدا در منطقه میمک رفته بودیم که هنگام اذان، پیکر شهیدی تفحص شد و رزمندگان به اقامه نماز در کنار پیکر شهید مشغول شدند و با تامل در آن لحظه که پیکر شهید از آسمان رسیده و در کنار دیگر رزمندگان مشغول عبادت است، نام این برنامه را «از آسمان» گذاشتیم.
او با اشاره به ساخت ۲۰۰ برنامه از شهدای مدافع حرم در کارنامه مجموعه «از آسمان» در بیان تاثیرات و بازتاب ساخت برنامه با این محوریت، اظهار داشت: حدود سه سال است که در برنامه به شهدای مدافع حرم پرداخته شده و بسیار بازتاب داشته است. برخی از فرماندهان ما در سوریه با ما تماس گرفتند و گفتند که رزمندگان برنامهها را دنبال و زمان تکرار پخش آن را پیگیری میکنند و چنان تاثیرگذار بود که بعد از پخش برنامهای به نام شهید آژن، به فاصله دو روز با نام این شهید در سوریه عملیاتی انجام شد.
این مستندساز جنگ ادامه داد: ساخت این ۲۰۰ برنامه در کشورمان، آگاه سازی و شفاف سازی افکار عمومی را در پی داشته است و حتی جوانانی با دیدن این برنامه به داوطلب شدن برای مدافع حرم ترغیب شده اند.
خورشیدی فر در ادامه گفت: همسر شهید مدافع حرم حسین محرابی از مشهد نامه فرستادند که قبل از شهادت همسرم با ایشان و فرزندانمان برنامه شما را تماشا میکردیم و بسیار لذت میبردیم و در حال حاضر که همسرم شهید شده است، فرزندانم منتظرند که شما از پدر شهیدشان هم مستند تهیه کنید.
این مستندساز، برنامههای نوروزی ۳ سال اخیر مجموعه «از آسمان» را پر مخاطب دانست و بیان کرد: از سال ۷۸ تا سال ۹۵ برنامههایی درباره راهیان نور تولید و پخش شد؛ در سه سال اخیر برنامهای با نام عیدانه شهدای مدافع حرم ساخته شد که حال و هوای سفرههای عید خانوادههای این شهیدان را در اولین سال نوی شهادت آنها به تصویر میکشید و این برنامه در مدت زمان ۱۵ تا ۲۰ دقیقه از اول تا شانزدهم نوروز به روی آنتن رفته و بسیار پر مخاطب و در خور نگاه بینندگان قرار گرفته است.
کارگردان مجموعه «از آسمان» یکی از مهمترین آیتمهای ساخته شده این مجموعه را آیتم تشرف جانبازان قطع نخاع و ۷۰% به کربلا نامید و اضافه کرد: از سال ۷۸ تا امروز ۱۳۰۰ برنامه تولید شده است و این آثار را ارزشمند و تاریخی میتوان محسوب کرد؛ زیرا سوژه این برنامهها انسانهایی مانند پدر شهید زین الدین یا پدر شهید صادقی بودند که دیگر در قید حیات نیستند و همچنین بسیاری از آزادگان و جانبازان که به مقام شهادت نائل آمدند.
امیر خورشیدی فر گفت: بیشترین برنامه ویژه شهدای دفاع مقدس در طول یک سال از استان سیستان و بلوچستان بوده است که تولید ۱۷ برنامه را شامل میشود.
وی در آخر بیان کرد: گروه مجموعه «از آسمان» چندین سال به عنوان گروه برتر انتخاب شده و مورد تشویق مسئولان سازمان صدا و سیما قرار گرفته که جا دارد از زحمات مدیران وقت و به خصوص مهندس جعفری جلوه، مدیر فعلی شبکه دو سیما قدردانی کنم.
گفتنی است «از آسمان» جمعهها ساعت ۱۶ روی آنتن شبکه دو سیما میرود.
انتهای پیام/