او ادامه داد: ساختار هوافضای کشور در سال ۷۵ تأسیس شده است و پژوهشکدههای سامانه هوانوردی، علوم و فناوری هوایی، مدیریت حقوقی و استانداردهای فضایی و پژوهشکده محیط زیست فضایی از جمله پژوهشگاه هوا فضای ایران محسوب میشود.
اُمی با اشاره به اینکه خدمات فضایی یکی از موضوعات ارزشمند برای سیاستهای راهبردی هر کشوری محسوب میشود، افزود: زمان بروز سیل ماهوارههای سنجشی توانستند به طور دقیق میزان خسارات وارده در مناطق سیل زده را محاسبه کنند به طوری که عدد به دست آمده نصف برآوردهای میدانی بود همچنین امروزه با استفاده از ماهوارهها میتوان نیاز کشور به محصولات کشاورزی به طور دقیق مشخص کرد حتی دولت از طریق نقشههای ماهوارهای توانست مناطقی که در آن خشخاش کشت میشد را به خوبی و به طور دقیق شناسایی کند.
رئیس پژوهشگاه هوا فضای کشور ادامه داد: سند هوا فضا در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و به وزارت علوم ابلاغ شده استو پژوهشگاه هوا فضا اجرای این سند را بر عهده دارد که سند هوا فضا یک سند جامع و در زمینه توسعه صنعت فضایی کشور محسوب میشود.
او با اشاره به اینکه یکی از موضوعات مهم در صنعت هوا فضا بحث اعزام انسان مورد توجه قرار گرفته است، افزود: با مشارکت جهان اسلام و با اولویت صنایع داخلی سعی داریم که انسان را به فضا اعزام کنیم و ما تا به امروز ۸ پرتاب در زمینه اعزام ژن، سلول و میمون به فضا داشتیم همچنین در زمینه اعزام حیوان زنده به هوا ۳ پرتاب انجام شده است که دو پرتاب با موفقیت به زمین برگشته است و ما در حال طراحی و ساخت کپسول فضا پیمای سرنشیندار هستیم و در این زمینه سه سناریو با کشورهای دوست جهت اعزام انسان به فضا امضا کردهایم.
اُمی با اشاره به اینکه پژوهشگاه هوا فضا ۱۴۲ پروژه صنعتی، ۴۲ پروژه توانمندسازی و ۱۴۵ پروژه پژوهش را انجام داده است و ۲۳۹ پروژه در پژوهشگاه هوا فضا انجام شده است، افزود: پژوهشگاه هوا فضا کاوشگر C۵، کپسول مقیاس کوچک سرنشین دار و هواپیمای ۸ نفره را در دست طراحی دارد و هر ساله مسابقات پرتاب ماهوارههای مکعبی در سطح دانشجویی انجام میشود.
رئیس پژوهشگاه هوا فضای کشور گفت: یکی از طرحهای مورد توجه پژوهشگاه هوا فضا بحث و بررسی برنامه پهبادهای حرکتی است، زیرا در آیندهای نزدیک پهبادهای زیادی در آسمان ایران در زمینه حمل و نقل مسافر یا بیمار به پرواز در میآیند و ما باید به فکر تدوین آییننامه اتوبانهای فضایی مانند مدل زمینی آن باشیم.
او با اشاره به اینکه پژوهشگاه هوا فضا به دنبال طراحی شبیهساز ایران ۱۴۰ است که این پروژه قرار است در سیستم ناوبری به کار گرفته شود.
اُمی با اشاره به اینکه قراردادهای صنعتی پژوهشگاه هوا فضا در سال ۹۴ در حدود ۳۰ میلیارد تومان بوده، اما اکنون این رقم به ۲۲ میلیارد ریال رسیده است، ادامه داد: پژوهشگاه ما جزو ۵ پژوهشگاه برتر بینالمللی، ۲۰۰ مرکز آکادمیک بینالمللی همچنین ۵ پژوهشگاه برتر ملی قرار گرفته است؛ خوشبختانه برخی از اعضای هیئت علمی برای انجام فرصتهای مطالعاتی به خارج از کشور اعزام و تبادل دانشجو و محقق با مراکز تحقیقاتی بینالمللیهم داریم علاوه بر آن تفاهمنامهای با دانشگاههای بینالمللی معروف به منظور انجام کارهای تحقیقاتی و فرصتهای مطالعاتی امضا شد.
رئیس پژوهشگاه هوا فضای کشور با اشاره به اینکه ۱۲ طرح مشترک و بینالمللی با مراکز مختلف به امضا رسیده است، بیان کرد: پژوهشگاه هوا فضا در حال ثبت ۴ اختراع است و آزمایشگاه ما استانداردهای ایزو را بدست آوردهاند و خوشبختانه ۲۰ واحد فناور در مرکز رشد هوا فضا مستقر شدهاند و طرحهای این پژهشگاه در جشنواره خوارزمی رتبههای خوبی را بدست آورده است.
او ادامه داد: پژوهشگاه هوا فضا به ۵ پژوهشگاه برتر ارتقا پیدا کرده است و به ما مأموریت داده شده است جزو ۲۰۰ مرکز آکادمیک بینالمللی در آیندهای نزدیک قرار بگیریم و ایران عضو فدراسیون فضانوردی است؛ محققان سرشناس بینالمللی هم به عنوان اعضای افتخاری در پژوهشگاه هوا فضا عضو شدهاند.
اُمی افزود: بر اساس گزارش بینالمللی سایماکو ایران از رتبه ۴۱ به ۱۳ در صنعت فضایی رسیده است همچنین کشور ما ۴۸۶ سند علمی را تولید کرده است که در این خصوص رتبه اول را در خاورمیانه و رتبه چهارم را بعد از چین، کره، ژاپن کسب کرده است.
او با اشاره به اینکه تولید سند در زمینه هوا و فضا از ۳۸ سند در سال ۹۴ به ۱۵۲ سند رسیده است، افزود: ایران یک دهم درصد جمعیت دنیا را دارا است، اما ۱/۳ درصد تولید علم در تمام رشتهها مربوط به کشورمان است و ایران در سال ۲۰۱۳ از نظر تولید علم در بین کشورهای اسلامی بعد از ترکیه رتبه دوم را بدست آورد، اما در سال ۲۰۱۷ با تولید ۵۱ هزار و ۷۱ سند علمی رتبه اول را در زمینه تولید علم در بین کشورهای اسلامی بدست آورده است همچنین ایران رتبه ۱۶ دنیا را در زمینه تولید علم در سال ۲۰۱۸ کسب کرده است.
اُمی ادامه داد: بر اساس رتبهبندی بینالمللی شانگهای دانشگاه علوم پزشکی تهران در رتبهبندی ۵۰۱ تا ۶۰۰ قرار گرفته است و این مسئله نشان دهنده پیشرفت خوب ایران در زمینه تولید علم است همچنین رتبه ما در فیزیک هستهای از ۴۳ به ۱۴، در علم کامپیوتر از ۴۱ به ۱۴ و رباتیک از ۴۴ به ۱۴ رسیده است.
رئیس پژوهشگاه هوا فضای کشور با اشاره به اینکه برخی از مراکز مانند پژوهشگاه هوا فضا جزو لیست تحریمی آمریکا قرار گرفته است، ادامه داد: تحریم ما از سوی دشمنان به این دلیل است که میخواهند جلوی رشد علمی و اقتصادی ما را بگیرند، زیرا گردش مالی صنعت هوا فضا در دنیا بسیار بالا است و شرکتها توسعه یافته نمیخواهند سایرین به علم فضایی دست پیدا کنند.
بیشتر بخوانید: ارائه خدمات اینترنت پرسرعت به رانندگان کاربران اینترنتی
او اضافه کرد: صنعت هوا فضا به طور مستقیم ۱۰۰ هزار شغل و به طور غیر مستقیم ۴۰۰ هزار شغل را ایجاد کرده است و من معتقدم که دشمنان به هیچ عنوان نمیتوانند جلوی رشد علمی ما را بگیرند.
اُمی گفت: کشور آمریکا ما را تحریم کرده است، اما یک مرکز تحقیقاتی آمریکا از ما دعوت کرده تا در مراسم افتتاحیه سخنرانی کنم که این مسئله نشاندهنده ناهماهنگیهای زیاد در کشور آمریکا است.
رئیس پژوهشگاه هوا فضای کشور با اشاره به اینکه توسعههای ناپایدار موجب تخریب محیط زیست میشود ادامه داد: یکی از مسائل مهم و مطرح امروز محیط زیست و زبالههای فضایی است و در این زمینه کارهای خوبی در دنیا انجام گرفته است.
او افزود: ایران هیچ نیازی به محصولات کشور آمریکا ندارد و تحریمهای علمی این پیام را به ما میدهد که ایران کشوری قدرتمند است و دانشمندان ایران زمین توانمندیهایشان را از جمله صنعت فضایی افزایش میدهند و امروزه توانسته ماهوارههایی را به فضا پرتاب کند که تمام قطعاتش داخلی است.
اُمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اعزام انسان به فضا گفت: طرح کلان اعزام انسان به فضا جزو مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است و معتقدم که برای تولید علم پیشرفت باید سرمایهگذاری کرد.
رئیس پژوهشگاه هوا فضای کشور با اشاره به اینکه همه فعالیتهای پژوهشگاه هوا فضا صلح آمیز است و همه میتوانند از آن بازدید کنند، گفت: چین برای نوشتن یک مقاله باید یک میلیون دلار هزینه کند در صورتی که ایران با همین مبلغ میتواند ۹ مقاله را تدوین کند.
او گفت: کشورهای روسیه، چین، هند، آمریکا در زمینه اعزام انسان به فضا سرمایهگذاری کردند و ما هم باید در زمینه عقب نماندن از سایر کشورهای پیشرفته در این حوزه باید سرمایهگذاری کنیم.
اُمی گفت: بودجه دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور ما کم است و یکی از مسائلی که باعث شده پروژه اعزام انسان به فضا جزو اولویت کارها قرار نگیرد همان موضوع بودجه کم پژوهش است.
رئیس پژوهشگاه هوا فضای کشور یادآوری کرد: پرتاب ماهواره با همکاری پژوهشگاه هوا فضا، سازمان فضایی ایران و پژوهشگاه فضایی ایران انجام میشود و بر اساس مصوبات شورای عالی امنیت ملی وزارت دفاع کار پرتاب ماهوارهها را انجام میدهد.
او افزود: هفته فضا به پیشنهاد ایران نامگذاری شده است و در این هفته اقدامات زیادی در زمینه صنعت فضایی مانند برگزاری مسابقات دانشجویی انجام میشود و باز تأکید میکنم که تمام پروژههای ما صلح آمیز است و بازرسان میتوانند از آن بازدید به عمل آورند.
انتهای پیام /