سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خداحافظی غم‌انگیز با علیرضا فغانی

برترین داور فوتبال آسیا با قضاوت‌های بیاد ماندنی اش در فوتبال ایران و جهان از کشورمان مهاجرت کرد تا لیگ برتر او بدون او یک خلا ئ بزرگ احساس کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  «اگر یک بازیکن ۹۰ دقیقه بد بازی کند و در دقیقه ۹۱ گلزنی کند ستاره میدان می‌شود، اما داور با ۹۰ دقیقه قضاوت خوب با یک اشتباه تاثیرگذار بدترین روز داوری اش را تجربه خواهد کرد.» علیرضا فغانی برترین داور فوتبال آسیا با این حرف‌ها می‌خواهد سختی کار داور فوتبال را نشان بدهد.

حق با اوست، داوری که مرد فینال‌های بین المللی است و باعث افتخار داوری فوتبال ایران در جهان شده حالا به کشور استرالیا مهاجرت کرده است، اما کلی قاب خاطره انگیز از او به یاد داریم.

از درگیری‌های همیشگی اش با فرهاد مجیدی بازیکن استقلال که حدود یک دهه طول کشید و دیگر زبانزد اهالی فوتبال شد تا هل دادن بازیکن تیم ملی آلمان در جام جهانی که تبدیل یک صحنه به یادماندنی و بحث برانگیز در داوری شد.

فغانی فینال‌های معتبر زیادی را در جهان فوتبال قضاوت کرده است. از فینال جام ملت‌های آسیا تا فینال جام باشگاه‌های جهان در سال ۲۰۱۶ و فینال المپیک ریو حتی حضور در این رقابت‌ها برای بسیاری افتخار محسوب می‌شود چه برسد به اینکه قاضی معتبرترین مسابقه المپیک هم باشید! فغانی، اما همیشه از اینکه به او به اندازه یک ورزشکار طلایی المپیک مدال داده نشد گلایه داشت و معترض بود. حق با او بود وقتی در گفتگو با داوران کره‌ای و ژاپنی که یک دهم او افتخار ندارند می‌شنید که ماهیانه ۱۲ هزار دلار (بیش از ۱۲۰ میلیون تومان) حقوق می‌گیرند اصلا نمی‌توانست دستمزد خودش را با آن‌ها مقایسه کند!

به هر حال فغانی نه بخاطر پول که به بهانه تحصیلات پسر و دخترش راهی استرالیا شد آن هم در حالیکه دو سال پیش از این برای عضویت در شورای شهر تهران هم ثبت نام کرده بود! به هر حال یکباره تصمیم به مهاجرت گرفت تا لیگ برتر ایران بچه شهر ری را کم داشته باشد. داوری که خیلی‌ها او را پرسپولیسی می‌دانستند و تدریسش در دانشگاه پرسپولیس هم بهانه‌ای شد برای حمله استقلالی‌ها به او! در حالیکه فغانی به ضرر پرسپولیس هم اشتباه داشته است، اما اینجا همه چیز را می‌خواهیم از نگاه رنگی ببینیم!

بیشتر بخوانید:
علیرضا فغانی از ایران رفت +عکس

فغانی ۳۰ ساله بود که در سال ۱۳۸۷ وارد فهرست داوران بین المللی شد و ۱۰ سال طلایی را در عرصه بین الملل تجربه کرد. آقای فینال‌ها حالا یکی از شانس‌های قضاوت در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر هم هست او قول داده که در جام جهانی بعدی با نام ایران قضاوت کند، ولی دلمان برای او در لیگ برتر تنگ می‌شود. داوری که مقابل سوپراستار‌های بین المللی مثل رونالدینیو قرار گرفت و به او کارت زرد نشان داد و در نهایت هم دیدار رده بندی جام جهانی ۲۰۱۸ را سوت زد، اما در فوتبال ایران امیر قلعه نویی او را آقا قلدره! خطاب کرد. جالب است توانایی‌های یک داور ایرانی را می‌خواهیم سرکوب کنیم یا نادیده بگیریم و تحقیرش کنیم، چون فقط ایرانی است!

به هر حال فغانی به احتمال زیاد در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر هم قضاوت خواهد کرد و دیگر در آن جام برای اینکه بوسه‌ای برای دختر خردسالش از راه موبایل بفرستد حاشیه‌ای درست نخواهد شد و بخاطر مدیریت سختگیرانه اش در میدان هم کسی به او آقا قلدره نمی‌گوید!

البته شاید اکنون بگوییم اگر او قلدر بود مقابل بی حرمتی‌ها و فشار‌هایی که این روز‌ها در فضای مجازی بلای جان اهالی فوتبال شده تاب می‌آورد و این چنین از داوری ایران دل نمی‌کند. شاید بهتر باشد کسانی که این چنین بی رحمانه بر او تاختند سوزنی به خود بزنند.

هر چند قصد نداریم بابت قضاوت‌های اشتباهی که فغانی مرتکب شده صحه بگذاریم، اما داور هم انسانی که می‌تواند در کارش خطای سهوی داشته باشد. بی شک داوری که به تازگی کوچ کرده هم بری از خطا نبوده و دچار اشتباه شده، اما اینکه ما نحوه برخورد‌ها با کسی که افتخار آفرین داوری ایران بوده آیا در شان او بود؟

شاید باید سال‌ها بگذرد تا بدانیم چه کسی را در فوتبال و داوریمان از دست دادیم و هنوز متوجه نباشیم سرمایه‌ای که برایش هزینه کردیم راحت و مفت تقدیم به استرالیا کردیم.

منبع: مشرق

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۰۲ ۲۵ شهريور ۱۳۹۸
این همه نخبه ودانشجو وومبتکر ازدانشگاه هایمان دراین سالها به اروپا وآمریکای شمالی مهاجرت کردندنخبه ها واستعدادهای شکوفای سرزمین مان را پیدا وجدا می کنیم در چهار پنج دانشگاه خوب قبولشان می کنیم هزینه شان می کنیم بعدهم می فرستیمشان دانشگاه های اونور آب تا از فن وهوش وتکنیک واختراعات ونو آوری هایشان استفاده کنند به اسم کشور خودشان به همین سادگی.این وسط پیدا کنید پرتقال فروش را .فغانی که مهاجرتش تا این حد درد آور نیست وجای خود دارد