علی زاده شایق گفت: امسال تولید برنج نسبت به سالهای قبل با افزایش ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تنی از مرز ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کمتر نخواهد بود.
وی افزود: با توجه به شرایط مساعد بارندگی، ذخیره سازی مناسب آب در استانهای گیلان، مازندران و غرب گلستان و آفتاب بسیار مناسب در فصل تابستان، تولید برنج از نظر کمی و کیفی در ۱۰ سال گذشته بی سابقه بوده است.
علی زاده شایق با اشاره به اینکه تولید برنج نسبت به سالهای قبل حداقل ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تن افزایش داشته است، بیان کرد: برآوردهای اولیه حاکی از آن است که تولید برنج از مرز ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کمتر نخواهد بود چرا که اراضی شالیزاری که در سالهای ۹۵ تا ۹۷ به سبب خشکسالی و کم آبی برنج کاشت نشده بود، امسال به زیر کشت رفت.
دبیر انجمن برنج کشور با بیان اینکه امسال سطح زیر کشت برنج به سبب شرایط مساعد آبی از ۶۰۰ هزار هکتار فراتر رفت، گفت: ذخیره سازی مناسب آب پشت سدها بیش از سالهای گذشته بدان معناست که تولید از شرایط مساعدی برخوردار است.
بیشتر بخوانید: ۲۰۰ هزار تن برنج در گمرکات معطل تخصیص ارز/ واردات برنج ۶ درصد افزایش یافت
وی درباره اینکه قیمت فعلی عرضه هیچ ارتباطی به نرخ تمام شده برنج ندارد، افزود: کشاورز برنج کار قیمت محصول خود را با دیگر کالاها همچون گوشت، تخم مرغ، مرغ و ... مقایسه میکند و میگوید به چه علت محصول آنها نباید گران شود، در حالیکه امسال قیمت جهانی برنج صادراتی به ویژه هندی همانند ۱۰ سال گذشته کاهش یافته است.
علی زاده شایق در پایان با انتقاد از نوسان چشمگیر قیمت برنج در استانهای غیر شمالی تصریح کرد: هم اکنون با کیفیتترین برنج با یک الی ۲ درصد خرده و بدون ناخالصی در استانهای شمالی از سقف ۲۰ هزار تومان بیشتر نیست در حالی که در سایر استانها علی رغم افزایش درصد خرده برنج به ۷ تا ۸ درصد و اختلاط بخشی از برنجهای خارجی، قیمت به شدت بالاست به طوری که در مراکز فروش تهران قیمت در مناطق مختلف شمال، جنوب، مرکز و ... با یکدیگر متفاوت است، در حالی که از رشت تا گرگان قیمتها با یکدیگر تفاوتی ندارد.
انتهای پیام/
حقوق کارمندان رو هم اضافه کنید
حقوق کارمند را زیاد کنند یا قسمت برنج را پایین بیاورند