ایمانی گفت: بنابرآمار میزان خرید تضمینی گندم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به دلایلی اعم از پایین بودن قیمت تضمینی و ثبت نشدن تمامی آمار بخش خصوصی در سامانه بازرگانی دولتی ۱۴ تا ۱۵ درصد افت داشته است.
وی از پرداخت ۸۸ درصد مطالبات گندمکاران خبر داد و گفت: با توجه به تاکید وزیر جهاد کشاورزی اکثر وجه گندم خریداری شده پرداخت و تنها ۱۰ تا ۱۲ درصد مطالبات گندمکاران باقی مانده است که در اسرع وقت به حساب کشاورزان واریز میشود.
ایمانی ادامه داد: سال گذشته در مجموع ۹.۵ میلیون تن گندم از کشاورزان سراسر کشور خریداری شد که این امر نشان میدهد میزان خرید در سال زراعی فعلی بنا به دلایل متعدد اعم از پایین بودن قیمت تضمینی، وقوع سیل اخیر، خرید بخشی از گندم توسط بخش خصوصی ۱۴ تا ۱۵ درصد کاهش داشته است.
نایب رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران اتمام مهلت تحویل گندم به دولت را پایان شهریور اعلام کرد و گفت: با توجه به شرایط سخت نگه داری و نبود امکانات، بسیاری از کشاورزان در حال تحویل گندمهای ذخیره در انبارهای خود هستند، از این رو باید منتظر ماند و دید که تا پایان فصل چه اتفاقی در حوزه خرید تضمینی میافتد.
بیشتر بخوانید: نابودی خودکفایی محصولات استراتژیک با اجرای ناقص قانون خرید تضمینی/ زمزمه واردات گندم در سایه بی توجهی مسئولان
به گفته وی، با توجه به آنکه قیمت تضمینی گندم برای سال زراعی ۹۹-۹۸ ارتباطی به امسال ندارد و از طرفی خریداری در بازار آزاد نیست، از این رو کشاورزان چارهای جز تحویل گندم به مراکز دولتی ندارند.
ایمانی با بیان اینکه در ماههای اخیر نرخ پیشنهادی ما بر اساس تورم و هزینههای تولید ۲ هزار ۵۵۰ تومان بود، افزود: با توجه به اعلام تورم ۶۹ درصدی تولید و زمزمه افزایش ۲ برابری کود شیمیایی و همچنین افزایش قیمت تراکتور از ابتدای مهر قیمت خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید نباید کمتر از ۳ هزار تومان باشد.
نایب رئیس بنیاد توانمندسازی گندمکاران در پایان تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی تا کنون نرخ پیشنهادی خود به کشاروزان و تشکلها اعلام نکرده و همچنان منتظر نرخ نهایی از سوی شورای اقتصاد است که امیدورایم کارشناسان با بررسی قیمت تمام شده و در نظر گرفتن تورم نرخ منطقی را اعلام کنند تا کشاورزان بتوانند بر اساس آن تصمیمات لازم برای کشت را اتخاذ کنند.
انتهای پیام/
کشاورزان به دلیل قیمت پایین گندم ،کلزا،چغندر وجو به سمت کاشت محصولات پرسود مانند گوجه فرنگی، هندوانه ،سیب زمینی رفته اند
دولت باید اهم وفی الاهم کند