وی افزود: بر اساس شرایط مساعد اقلیمی و برآورد باغات پیش بینی میشود که امسال تولید پسته به بیش از ۲۲۰ هزار تن برسد، در حالیکه سال قبل مجموع تولید ۷۵ هزار تن بود.
ارزانی ممقانی با اشاره به اینکه ایران جایگاه نخست در صادرات پسته را داراست، بیان کرد: به علت افزایش چند برابری تولید، مجدد میتوانیم سهم بازارهای صادراتی را بدست آوریم که این امر در رونق صادرات تاثیر بسزایی دارد.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار از تعادل عرضه انواع خشکبار در بازار خبر داد و گفت: بنابر افزایش عرضه، حباب و نوسان کاذب قیمت از بین رفته است. به عنوان مثال قیمت پسته نوبرانه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۵ درصد کاهش یافته است.
بیشتر بخوانید: بازار آجیل و شیرینی در واپسین روز اسفند/حباب ۲۰ درصدی قیمت پسته به قوت خود باقی است
وی ادامه داد: امسال با افزایش تولید و متعادل شدن قیمتها پیش بینی میشود که مصرف داخل افزایش یابد چرا که سال گذشته به سبب جهش یکباره قیمت، قدرت خرید مردم کاهش یافت و کار به جایی رسیده بود که بسیاری از مردم اقلام آجیل و خشکبار را از سبد خانوار خود حذف کردند.
به گفته ارزانی ممقانی، اکر دولت بخشنامههای متعدد و تصمیمات یکباره در زمینه صادرات اتخاذ نکند، پیش بینی میشود که صادرات رونق چشمگیری در مدت مشابه سال قبل داشته باشد.
این مقام مسئول افزایش تولید و عرضه خشکبار را دلیل اصلی افت قیمت در بازار اعلام کرد و گفت: با برداشت انبوه محصول و عرضه به بازار پیش بینی میشود که روند افت قیمت در بازار ادامه یابد، اما هم اکنون نمیتوان نرخ مصوبی را اعلام کرد.
وی در پایان در توصیهای به خانوار در خصوص مصرف پسته تازه تصریح کرد: با توجه به آغاز فصل برداشت پسته، شاهدیم که در تمامی میادین، مغازهها و کنار خیابان پسته تازه به فروش میرسد، اما از آن جا که حداکثر ظرف مدت ۲۴ ساعت پوست پسته تازه باید کنده، فرآوری و خشک شود، در برخی موارد یک هفته محصول در مغازهها و یک هفته در خانه نگه داری میشود که این امر تولیدآفلاتوکسین میکند، از این رو به مردم توصیه میشود که پسته پوست تازه را خریداری کنند و بلافاصله پس از خرید نسبت به جداکردن پوست و خشک کردن آن اقدام کنند.
انتهای پیام/