وی افزود: آثار متنوعی در تمام انواع ادبیات کودک داریم که باتوجه به پیشینه فرهنگی،نویسندگان کودک ما چیزی از آثار جهانی کم ندارند. مشکل ما این است مرکز و نهادی که باید این آثار را به جهان معرفی کند به شکل منطقی فعال نشدند یکی از مراکزی که در جهان در این زمینه شناخته شده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است و این ظرفیت را دارد که آثار برجسته ادبیات کودک ما را به جهان معرفی کند و از این ظرفیت استفاده شود.
این نویسنده کودک و نوجوان با اشاره به اینکه عرصه تصویرگری بخشی از ادبیات کودک است که مطرح می شود، در حالی که آثار خوبی از نظر محتوایی در این زمینه داریم، بیان کرد: غالبا توجه ما به سمت جایزه بولونیا بوده است. در این جشنواره آثار تصویرگری بررسی می شود برای همین توجه ما از متن به تصویرگری معطوف شده است؛ آثار برجسته ای از نظر متن داریم که برجسته شده است ولی از نظر رسانه ای در ایران برای این آثار کاری نمی شود و باید کار رسانه ای کنیم تا در جهان مطرح شوند.
میرکیانی ادامه داد: در همه جای دنیا آثار ادبی یک دست نیستند. در بین آن ها آثار خوب، متوسط، سوپرمارکتی و ضعیف هم دیده می شود اینگونه نیست که در ایران آثار سوپرمارکتی و ضعیف تولید شود بلکه نهادهای مرتبط با معرفی آثار ایران به جهان مانند کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، خانه فرهنگ، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مدیران فرهنگی سفارتخانه ها فعال شوند و جشنواره ها را شناسایی کنند.
وی افزود:نویسندگان، شاعران و تصویرگران خوبی در زمینه ادبیات کودک فعالیت می کنند.کیفیت آثار کودک و نوجوان ما از بسیاری از کشورها بالاتر است و آثارمان کیفیتی جهانی دارد اما برای معرفی این آثار به جهان باید اتفاقاتی در حوزه نرم افزاری بیفتد وگرنه از نظر تولید محتوا چیزی کم نداریم.
وی از اینکه به دلیل پشتوانه فرهنگی مان حتی جلوتر از ادبیات کودک کشورهای دیگر هستیم گفت: باید برای آثار خوب، بازار مناسبی پیدا کرد و نهادهای مختلف باید در این زمینه فعال باشند.
انتهای پیام/