سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سندروم پای بی قرار، سراغ چه کسانی می‌آید؟

یک متخصص فیزیوتراپی گفت: سندروم پای بی‌قرار اغلب در ساعات پایانی روز اتفاق می‌افتد و خواب شبانه را مختل می‌کند.

فرناز المعی‌نژاد، متخصص فیزیوتراپی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره سندروم پای بی‌قرار اظهار کرد: به احساس ناراحتی شدید در پا‌ها در زمان خواب و استراحت که با درد و در برخی موارد سوزن، سوزن شدن پا‌ها همراه است به طوری که در خواب یا هنگام نشستن‌های طولانی مدت فرد را به حرکت دادن دائم پا‌ها وادار می‌کند، سندروم پای بی‌قرار می‌گویند.


بیشتر بخوانید: اختلالی که لذت خواب راحت را از شما می‌گیرد/سندروم پای بیقرار درمان می‌شود؟


او بیان کرد: سندروم پای بی‌قرار اغلب در ساعات پایانی روز اتفاق می‌افتد و خواب شبانه را مختل می‌کند، به طوری که در بسیاری موارد شخص مجبور می‌شود از رختخواب برخیزد و برای آرام شدن پاهایش، کمی راه برود، آنها را ماساژ دهد یا با آب سرد بشوید.

 سندروم پای بی‌قرار در کمین چه کسانی است؟

این متخصص فیزیوتراپی افزود: افراد در هر سنی حتی سنین کودکی به این سندروم چار می‌شوند، اما اغلب سندروم پای بی ‌قرار در بزرگسالان رخ می‌دهد، شیوع این عارضه در زنان بیشتر است، زنان باردار به ویژه در سه ماه آخر بارداری هم می‌توانند به این عارضه مبتلا شوند.

علل ابتلا به سندروم پای بی قرار

او تاکید کرد: علت اصلی این عارضه هنوز شناخته نشده است، اما به نظر می‌رسد که استرس و بی‌خوابی آن را تشدید می‌کنند، اگر والدین  شما به این سندروم مبتلا  باشند، ۳۰ تا ۵۰ درصد هم این احتمال وجود دارد که  شما به این عارضه دچار شوید، برخی رژیم‌های غذایی حاوی مقادیر پایین‌ آهن، مصرف زیاد قهوه و کافئین و استعمال سیگار هم می‌تواند در بروز سندروم پای بی قرار نقش داشته باشد.

المعی‌نژاد تصریح کرد: سندروم پای بی قرار در برخی بیماری‌ها مانند کم خونی، دیابت، التهاب مفاصل و پارکینسون بیشتر دیده می‌شود، این سندروم در افرادی که دارو‌های ضد افسردگی یا ضد حساسیت خواب‌آور مصرف می‌کنند و بیماران کلیوی که دیالیز انجام می‌دهند هم شایع است.

تشخیص سندروم پای بی‌قرار

این متخصص فیزیوتراپی گفت: روشی خاص برای تشخیص سندروم پای بی‌قرار وجود ندارد، اما پزشک اغلب با گرفتن شرح حال دقیق بیمار و گوش دادن به نشانه‌هایی که فرد بیان می‌کند، این سندروم را تشخیص می‌دهد.


بیشتر بخوانید: آیا پای شما هم بی‌قرار است؟


او درباره نشانه‌های سندروم پای بی‌قرار اظهار کرد: تمایل شدید به حرکت دادن پا‌ها همراه با احساس کوفتگی، سنگینی، سوزش، گرفتگی و درد در پا‌ها از نشانه‌های سندروم پای بی قرار هستند که این علائم هنگام خواب و پس از نشستن‌های طولانی مدت شدت می‌گیرند و عصر‌هنگام و شب‌ها بروز پیدا می‌کنند.

المعی‌نژاد بیان کرد: پزشک اغلب بررسی می‌کند که آیا علائم سندروم پای بی‌قرار با راه رفتن، کشش عضلات پا، ورزش دادن پا‌ها و ماساژ آنها بهتر می‌شود یا خیر.

درمان سندروم پای بی قرار

این متخصص فیزیوتراپی افزود: اگر بیماری زمینه‌ای در ابتلا به سندروم پای بی‌قرار نقش داشته باشد درمان آن بیماری می‌تواند نشانه‌های این سندروم را کاهش دهد، پرهیز از مصرف قهوه و استعمال سیگار، ماساژ دادن و کشش عضلات ساق پا، کاهش استرس‌های روزانه با انجام تن‌آرامی و مدیتیشن، مراجعه به فیزیوتراپی برای کاهش درد و اسپاسم (گرفتگی) عضلات ساق پا و استفاده متناوب از کیسه آب گرم و آب یخ، از روش‌های درمانی برای بهبود سندروم پای بی قرار هستند.

سه تمرین ورزشی برای بهبود سندروم پای بی قرار

او تاکید کرد: در تمرین نخست فرد باید مطابق تصویر روی صندلی بنشیند و در حالی که زانوهایش به طور کامل صاف است با زانو‌های کشیده پنجه پاهایش را به سمت جلو و عقب ۳۰ بار حرکت دهد، این تمرین باید روزانه ۲ بار انجام شود.

المعی‌نژاد تصریح کرد: در تمرین دوم فرد باید رو به روی دیوار بایستد و یک پایش را جلو‌تر از پای دیگر قرار دهد سپس در حالی که زانوی پای عقبی به طور کامل صاف و کشیده است به آرامی زانوی پای جلویی را ۳۰ شماره به سمت دیوار خم و راست کند، این تمرین باید روزانه ۲ بار انجام شود.


پاسخ به سوالات پزشکی را اینجا بخوانید


او یادآوری کرد: در تمرین سوم فرد باید بر لبه پله یا استپ طوری بایستد که فقط پنجه پایش روی پله بوده و پاشنه پایش آزاد باشد سپس با زانوی صاف به آرامی هر ۲ پا را به سمت پایین بکشد تا کشش را در پشت ساق پا احساس کرده، سپس به آرامی عضله ساق پا را منقبض کند و بدن را به طرف بالا بکشد، این تمرین باید روزانه ۲ بار، هر بار ۳۰ مرتبه تکرار شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۲:۱۵ ۰۵ مهر ۱۳۹۹
منم .وقتی. غذاهای چرب .و .شیرین. می. خورم .این. مشگل پای. بی .قرار رو. دارم.



امتحان. کنید .چه . روز های اینطور هستید . غذا. رو. دقت. کنید
سلحشور
۰۲:۳۳ ۲۴ شهريور ۱۳۹۹
سلام مادر من سالهاست این مشکل رو داره پزشکش توصیه کرد که نیم ساعت قبل خواب نصف استکان عرق نعنا بخوره ووقتی این حالت سراغش اومد پاهاشو ۱۰ دقیقه با عرق نعنا ماساژ بده ویا مخلوط گیاه سدر وماست رو به صورت خمیری به پاهاش بزنه.خیلی موثر بوده
ناشناس
۰۶:۲۷ ۱۵ شهريور ۱۳۹۹
من دو ماه این مشکل رو دارم و از خواب بیدارمیشم پاهام سوزن سوزنی میشه فقط کف پای راستم اینطوره کبدم چرب و چربی خون دارم دیگه هیچ مشکل دیگه ای ندارم اما واقعن بیماری بدی ادم رو عصبی میکنه راه میرم خوبه با اب یخ که میزارم دردش کمتر میشه خدا کنم همه خوب بشن ما هم خوب بشیم یجا هم خوندم نوشته بود تا اخر عمر با ادم خد کنم که اشتباه کرده باشه چون واقعن زجر اور
محمد
۰۳:۳۶ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
من خیلی وقت این مشکل دارم وشب ها خواب ازمن گرفته میشه جوراب میپوشم فایده نداره تا اینکه خسته بشم بعد خوابم ببره حالت خیلی بدی است واقعا زجر اوره اعلان ساعت ۳ شب من هنوز بیدارم خدا خیرتون بده بیشتر راهنمائی کنید
امیر
۰۰:۲۹ ۲۲ مرداد ۱۳۹۹
خیلی خوبود اموزنده ومختصر
سارا
۰۶:۴۶ ۱۰ مرداد ۱۳۹۹
سلام من قبلا این مشکل را داشتم الان بعد از زایمانم بیشتر شده.همه آزمایشات را دادم هیچ مشکلی نداشتم.دکتر برام قرص منیزیم نوشته
EiR
۲۲:۴۰ ۰۹ مرداد ۱۳۹۹
سلام ممنون از توضیحاتتون من از کودکی این مشکل رو داشتم و فکر میکردم عادیه الان این مطلب رو خوندم فکر کنم کمبود اهن دارم باید برای تشخیص دقیق به چه دکتری مراجعه کنم ؟
مینا
۰۴:۵۶ ۰۶ خرداد ۱۳۹۹
سال های زیادی در گیر پای بیقرار هستم‌لطفا راهنمایی کنید کدام دکتر برم
امیر
۲۱:۵۵ ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
سلام.من سالهاست که مبتلا هستم ،خوردن چند دانه خرما یا شربت قندوگلاب وگاهی بستن پا ،به درمان این حالت زجرآور کمک میکنه.گاهی هم قبل از خواب پودر منیزیم میخورم.