در این بین حلیم قرخ غازان یا چهل دیگ که به نام حلیم حضرت ابوالفضل(ع) نیز نامگذاری شده از محبوبیت بسیاری برخوردار است و مردم از نقاط مختلف استان به بهار میآیند تا از حلیم چهل دیگ نذری ببرند.
سنت دیرین چهل دیگ از سال ۶۵ و با حرکت یکی از هموطنان به نام مرحوم حاج ابراهیم عبداللهی که آن زمان به دلیل جنگ به شهر بهار مهاجرت کرده بود شکل گرفت.
حاج ابراهیم در سال ۶۵ بنا به نذر خود یک دیگ حلیم با همکاری چند تن از همسایگان خود در بیرون از مغازه خود پخت کرد.
این حرکت با استقبال مردم محله مواجه شد و مقرر شد هر کسی که در محله نذورات یا خیراتی دارد برای پخت حلیم به آنجا هدیه کند، به این شکل در سال دوم دو دیگ حلیم به دیگها افزوده میشود و رفته رفته هر ساله بر تعداد دیگهای حلیم افزوده شد تا اینکه حالا تعداد این دیگها از ۴۰ عدد افزایش یافته و مردم آن را با حلیم ۴۰ دیگ محله قلعه میشناسند.
مرحوم حاج ابراهیم سالها پیش بهار را به مقصد موطن اصلی خود، خرمشهر ترک کرد، اما سنت حسنهای که او بنیانگذار آن بود همچنان در شهر باقی مانده و هر ساله شور و حال بیشتری به خود میگیرد.
حلیم چهل دیگ در شب عاشورا حدود ساعت ۱۲ شب بار گذاشته میشود و عزاداران حسینی در این شب پس از اتمام دستجات سینه زنی به این مکان میروند و هر شخصی با کمک در هم زدن حلیم طلب حاجت میکند و تا اذان صبح این کار ادامه دارد.
در ساعات ابتدایی صبح که حلیمها آماده شد، متولیان اقدام به توزیع حلیم بین افراد میکنند و افراد بسیاری برای گرفتن حلیم در این مکان صف میکشند ، در این بین تعدادی از دیگها برای توزیع در بیمارستانها، پادگانها و حتی زندان نیز ارسال میشود.
انتهای پیام/ج