چای سیاه در واقع همان چای سبز است که برگهایش را برای مدت طولانیتری خشک میکنند. این کار سبب میشود طعم و رنگ چای تغییر کند. برگ چای دارای کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم، تئوفیلین، ویتامین، کلروفیل، تانن و کافئین است.
چای سیاه از تشکیل لختههای خونی در سرخرگهای اصلی جلوگیری میکند. لختهها در واقع ترکیبی از چربی خطرناک و کلسترول هستند. همچنین فلاونوئید داخل چای سیاه باعث کاهش LDL – کلسترول بد خون میشود که عامل اصلی حملۀ قلبی و مغزی است.
با این مقدمه برای اینکه بدانید یک فنجان چای در کشورهای مختلف جهان چگونه سرو میشود تا انتهای این مطلب با روزیاتو همراه باشید.
چای ماچا از برگهای سبز چای تهیه میشود که به خوبی آسیاب و پودر شدهاند. این نوشیدنی با چای معمولی که همه ما میشناسیم بسیار فرق دارد. پودر ماچا را درون یک فنجان آب جوش میریزند، هم میزنند و چای آماده است. این چای رنگ سبز روشن دارد.
در کشور هند چای دارجیلینگ بسیار محبوب است. این چای در ارتفاعات ناحیهای در شمال شرقی هندوستان و همچنین در هیمالیا کشت داده میشود.
در کشورهای انگلستان، ایرلند و اسکاتلند به یک فنجان چای سیاه ساده مقداری شیر اضافه میکنند تا بافت و رنگ آن تغییر کند.
در کشور ترکیه چای سیاه و غلیظ در استکانهای شیشهای و کمرباریک سرو میشوند و همیشه هم قندپهلو هستند.
این چای از شیر، کره بلوط و نمک تهیه میشود. این چای طعم بسیار تند و تیزی دارد.
در مراکش چای سبز را پس از دم کردن درون استکانی که حاوی برگهای تازه نعنا است میریزند و سرو میکنند.
در هنگ کنگ درون چای شیر تغلیظشده میریزند و آن را به صورت سرد یا همراه با یخ سرو میکنند.
این چای را میتوان سرد یا گرم سرو کرد. نکته عجیب در مورد این چای این است که از دانههای توپیشکل تاپیوکا (مادهی دانه دانه و پر نشاسته که از ریشه گیاه cassava میگیرند و در خوراکپزی کاربرد دارد) درست میشود.
در کشور آمریکا مردم ترجیح میدهند چای را با لیموترش تازه و شکر و به همراه یخ بنوشند.
در کشور روسیه چای به همان شکل طبیعی و نرمال خود سرو میشود. هر چه رنگ چای تیرهتر و طعم آن تلختر، بهتر.
در کشور پاکستان رایجترین چای، ماسالاست. این چای از ترکیب ادویههای مختلف همچون زنجبیل، میخک، دارچین و هل درست شده و با شیر یا خامه سرو میشود.
چای تایلندی از سبزیجات معطر، شیر و یخ تشکیل شده است.
در چین چایهایی همچون Pu-erh در فرم فشرده یا توپی فروخته میشوند.
در کشور مصر چای سیاه را بدون قند یا شکر سرو میکنند. در مجالس عروسی هم گلبامیه مرسوم است.
مغولها چای خود را به همراه شیر و نمک در قابلمههای کوچک فلزی دم میکنند.
چای ماته یا شیماهو یک نوشیدنی سنتی حاوی منابع غنی کافئین در آمریکای جنوبی بهویژه آرژانتین است. این نوشیدنی از خشک کردن و دم کردن برگهای درخت ماته که حاوی ویتامین و آنتیاکسیدان است بدست میآید. بهصورت سنتی حجم زیادی از چای ماته را در پوسته توخالی کدو قلیانی ریخته و آب جوش اضافه میکنند، و پس از چند دقیقه که چای دم کشیده و به دمای قابل نوشیدن رسیده باشد با استفاده از نیهای مخصوصی به نام بومبیلا، میل میکنند.
از بوته چای سرخ (رویبوس) نوعی چای قرمز رنگ تهیه میشود که طعم شیرین و بافت نرمی دارد.
در این کشور چای را در سه استکان مینوشند: یکی بسیار شیرین و است و دیگری بدون شکر.
در مالزی چای سیاه را به همراه شیر و شکر مینوشند. همچنین ممکن است این چای به صورت سرد و به عنوان دسر سرو شود.
در کشور کویت چای سیاه را به همراه هل یا زعفران دم میکنند و مینوشند.
در کشور عربی قطر چای را به همراه شیر و شکر قهوهای سرو میکنند.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/