سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بهترین و قوی‌ترین تفنگ‌های تک‌تیراندازی دنیا را بشناسید + تصاویر

در این مطلب قصد داریم شما را با ۱۰ مورد از بهترین و قوی‌ترین تفنگ‌های تک تیراندازی دنیا آشنا کنیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  در  این گزارش قصد داریم شما را با ۱۰ مورد از بهترین و قوی‌ترین تفنگ‌های تک تیراندازی جهان بر اساس برد، دقت، قدرت آتش، نفوذ در سطح، قابل اطمینان بودن، تعداد قبضه تولید شده، تعداد استفاده کنندگان و دیگر ویژگی‌ها آشنا کنیم.

این فهرست تنها شامل تفنگ‌هایی است که اکنون در سرویس بوده و نمونه‌های اولیه‌ای که هنوز وارد فاز تولید انبوه نشده و آن دسته تفنگ‌هایی که دیگر مورد استفاده قرار نمی‌گیرند را شامل نمی‌شود.

۱. تفنگ Barrett M ۸۲ (ایالات متحده)


تفنگ Barrett M ۸۲ یک تفنگ نیمه اتوماتیک ضد ماده است که توسعه و تولید نمونه‌های اولیه آن در اوایل دهه ۱۹۸۰ شروع شده و اولین نمونه کاربردی آن در سال ۱۹۸۲ ساخته شد.Barrett Firearms Manufacturing کمپانی سازنده این تفنگ بوده و در سال ۱۹۸۹ میلادی ۱۰۰ قبضه از آن را به نیرو‌های ارتش سوئد فروخت.

در سال ۱۹۹۰ نیرو‌های ویژه دریایی ایالات متحده نیز ۱۲۵ قبضه از آن را خریداری کرده و در ادامه نیروی زمینی و هوایی کشور نیز سفارش‌های خود برای این تفنگ را ارائه کردند. امروزه این تفنگ در نزدیک به ۶۰ کشور جهان در اختیار نیرو‌های ارتش و پلیس قرار دارد. در برخی از کشور‌ها از این تفنگ ضد ماده به عنوان یک تفنگ تک تیراندازی ضد نفر در مسافت‌های طولانی استفاده می‌شود.

تفنگ Barrett M ۸۲ برای نابودی تجهیزات حساس دشمن مانند هواپیما‌های ایستا، واحد‌های راداری، محل نگهداری مهمات وکامیون‌ها و دیگر دارایی‌های دشمن در فاصله طولانی طراحی شده است. همچنین از این تفنگ برای از بین بردن تک تیرانداز‌ها و سربازانی که در پشت دیوار یا پوشش پنهان شده‌اند استفاده کرد، زیرا گلوله قدرتمند آن توان عبور از بتن را نیز دارد.

با این وجود عمدتاً به عنوان یک تفنگ ضد ماده شناخته می‌شود. تفنگ Barrett M ۸۲ دارای خشابی حاوی ۱۰ گلوله ۱۲.۷ x ۹۹ است و یک سیستم کاهش لگد بسیار منحصربفرد دارد. گفته می‌شود که شعله پوش مخصوص این تفنگ تا ۷۰ درصد از لگد تفنگ را جذب می‌کند. قیمت هر قبضه از این تفنگ حدود ۸.۹۰۰ دلار است.

۲. تفنگ Steyr SSG ۶۹ (اتریش)

تفنگ Steyr Scharfschutzengewehr ۶۹ یا SSG ۶۹ یک تفنگ تک تیراندازی ساخت اتریش است که در ظاهر شبیه یک تفنگ شکار بوده، اما به طور ویژه برای افراد نظامی طراحی شده است. از اواسط دهه ۱۹۶۰ ارتش اتریش به دنبال یک تفنگ تک تیراندازی پیشرفته برای تک تیراندازان خود بود و در سال ۱۹۶۹ تفنگ طراحی شده توسط کمپانی Steyr در اختیار نیرو‌های ارتش اتریش قرار گرفت.

این تفنگ به خاطر دقت بالایش مورد توجه قرار گرفته و بدین ترتیب به استخدام ارتش‌های و نیرو‌های پلیس در کشور‌های بسیاری درآمد و در حال حاضر نیز یکی از معمول‌ترین و پرطرفدارترین تفنگ‌های تک تیراندازی در ارتش‌های جهان است. حتی برخی از نیرو‌های مرزبانی ایالات متحده نیز از این تفنگ استفاده می‌کنند و در چندین جنگ نیز به کار گرفته شده است. تفنگ SSG ۶۹ برای مدت ۴۰ سال بدون هیچگونه تغییری تولید می‌شد تا اینکه تولید آن در سال ۲۰۱۵ متوقف شده و نمونه مدرن SSG ۰۸ جایگزین آن گردید.

تفنگ Steyr SSG ۶۹ از گلوله‌های استاندارد NATO ۷.۶۲ x ۵۱ mm استفاده کرده و در زمان ساخت با بسیاری از تفنگ‌های تک تیراندازی زمان خود تفاوت داشت. طراحی این تفنگ منحصربفرد بوده و بسیاری از ویژگی‌های آن در اواخر دهه ۱۹۶۰ بسیار پیشرفته و مدرن به شمار می‌آمد. برای وزن کمتر در ساخت این تفنگ از مواد مصنوعی استفاده شده و لوله آن نیز برای دوام بیشتر به شکل چکش خور سرد ساخته شده است. این تفنگ نسبتاً کوچک بوده و لوله آن ۶۵ سانتیمتر طول دارد.

تفنگ SSG ۶۹ بسیار سبک بوده و نمونه‌های مشابه امروزی تقریباً دو برابر آن وزن دارند. قنداق این تفنگ از فایبرگلاس ساخته شده و دقت بسیار بالایی نیز دارد. با استفاده از دوربین، برد موثر این تفنگ به ۶۰۰ متر می‌رسد که با نصب دوربین‌های پیشرفته این برد به ۸۰۰ نیز می‌رسد.

۳. تفنگ Arctic Warfare Magnum (بریتانیا)

تفنگ Arctic Warfare Magnum (AWM در سال ۱۹۹۶ ساخته شده و دارای دو نسخه اصلی است که در اختیار کشور‌های جمهوری چک، آلمان، ایرلند، ایتالیا، مالزی، هلند، نروژ، بریتانیا و کره جنوبی قرار دارد و نمونه‌هایی از آن‌ها در طول جنگ‌های عراق و افغانستان در مزایده‌ها به فروش می‌رسید. این تفنگ دارای لوله استیل ضد زنگ ۶۶۰ میلیمتری بوده و از یک خشاب جدا شدنی ۵ گلوله‌ای استفاده می‌کند.

برد موثر این تفنگ بسیار قابل توجه بوده و به ۱.۱۰۰ متر می‌رسد و در صورت استفاده از برخی گلوله‌های خاص این عدد به ۱.۷۰۰ متر نیز خواهد رسید. این تفنگ یکی از بهترین تفنگ‌های تک تیراندازی است که تاکنون ساخته شده و در سال ۲۰۰۹ دومین شکار تک تیراندازی تاریخ از لحاظ مسافت توسط نسخه بریتانیایی این تفنگ در افغانستان صورت گرفت.

یک تک تیرانداز ارتش بریتانیا به نام کریگ هریسون دو شبه نظامی طالبان را با استفاده از این تفنگ و در فاصله ۲.۴۷۵ متری مورد هدف قرار داد. در زمان خود، این طولانی‌ترین شکار یک تک تیرانداز در تاریخ عنوان می‌شد.

۴. تفنگ Barrett M ۹۵ (ایالات متحده)

تفنگ Barrett M ۹۵ یک تفنگ ضد ماده و تک تیراندازی است که نسبت به نسل‌های قبلی خود استفاده راحت‌تری دارد. این نسخه در سال ۱۹۹۵ جایگزین نمونه‌های قبلی با نام Barrett M ۹۰ شده و یک نسخه سبک‌تر، کوچک‌تر و با کارکرد دستی در مقایسه با تفنگ نیمه اتوماتیک Barrett M ۸۲ بود که برای تک تیراندازان و نیرو‌های زبده پلیس ساخته شده بود.

علیرغم اینکه ارتش ایالات متحده نسخه Barrett M ۸۲ را به این نمونه ترجیح داد، اما Barrett M ۹۵ در بیش از ۱۵ کشور جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد هر چند هیچگاه نتوانسته محبوبیت نسخه قبلی را داشته باشد که در اختیار بیش از ۶۰ کشور جهان قرار دارد. علاوه بر دستی بودن، این تفنگ در مقایسه با نسخه پرطرفدار مذکور، طول و سایز کوچکتری دارد هرچند طول لوله و عملکرد آن تفاوتی با M ۸۲ ندارد. طول لوله این تفنگ ۷۳۶ میلیمتر بوده و از گلوله‎‌های قدرتمند ۱۲.۷ x ۹۹ mm استفاده می‌کند.

ساختار این تفنگ ساده بوده و براحتی و در عرض ۶۰ ثانیه و بدون هیچ ابزاری باز و بسته خواهد شد. از این تفنگ برای مسافت‌های نزدیک به ۹۰۰ متر استفاده شده، اما تک تیرانداز‌های ماهر می‌توانند با استفاده از آن اهدافی در فاصله فراتر از ۲.۰۰۰ متر را نیز شکار کنند. در سال ۲۰۱۷ هزینه ساخت هر قبضه از این تفنگ بین ۶.۶۰۰ تا ۹.۵۰۰ دلار برآورد شده است که ۳۰ درصد ارزانتر از نسخه Barrett M ۸۲ است.

۵. تفنگ SAKO TRG ۴۲ (فنلاند)

تفنگ SAKO TRG ۴۲ یک تفنگ تک تیراندازی برد بلند ساخت فنلاند و یکی از بهترین تفنگ‌ها در نوع خود است. این تفنگ اکنون در خدمت بیش از ۱۴ کشور قرار داشته و عمدتاً توسط واحد‌های ارتش و نیرو‌های ویژه و برخی واحد‌های پلیس استفاده می‌شود.

این تفنگ به شکل دستی عمل کرده و طول لوله آن ۶۹۰ میلیمتر است. عملکرد این تفنگ از لحاظ دقت و برد همانند تفنگ بریتانیایی مگنوم بوده و برد موثر آن بسته به نوع گلوله از ۱.۱۰۰ متر تا ۱.۵۰۰ متر متفاوت است. قنداق این تفنگ سیاه یا سبز و قابل تنظیم بوده و نمونه‌ای از آن با قنداق تاشو نیز وجود دارد.

۶. تفنگ M ۲۴ (ایالات متحده)

تفنگ M ۲۴ SWS اصلی‌ترین تفنگ تک تیراندازی موجود در ارتش ایالات متحده است که در دهه ۱۹۸۰ جایگزین تفنگ‌های Springfield Armory M ۲۱ شده و برای اولین بار در سال ۱۹۸۸ در میدان نبرد مورد استفاده قرار گرفت. این تفنگ اولین تفنگی بود که به طور ویژه برای تک تیراندازان ارتش ایالات متحده ساخته شده بود و اکسسوری‌های متعددی به آن متصل می‌شوند که همراه با خود تفنگ بوده و به همین دلیل به آن یک سیستم و نه یک تفنگ تنها می‌گویند. همچنین این تفنگ در اختیار نیروی هوایی ایالات متحده نیز قرار گرفته است. تعداد گلوله‌های این تفنگ بسته به نمونه از ۵ تا ۱۰ عدد متفاوت بوده و توانایی شلیگ گلوله‌های در تراز مسلسل را نیز داراست.

برد موثر تفنگ M ۲۴ تقریباً ۸۰۰ متر بوده هر چند شلیک‌های موفق زیادی بیش از ۱.۰۰۰ متر نیز داشته است. بسته به گلوله‌ای که استفاده می‌شود دقت و برد این تفنگ متفاوت بوده، اما دقت آن بسیار بالا نیست. لوله این تفنگ از فولاد ضد زنگ ساخته شده و علیرغم این که گفته می‌شود تا شلیک ۱۰.۰۰۰ گلوله نیز دقت آن کاهش نخواهد یافت، اما در عمل مشخص شده که پس از شلیک حتی ۲۰.۰۰۰ گلوله نیز تغییری در دقت آن ایجاد نشده است. تاکنون بیش از ۱۵.۰۰۰ قبضه از این تفنگ تولید شده و اگر چه به کشور‌های زیادی فروخته شده، اما در اختیار افراد غیرنظامی قرار نمی‌گیرد.

۷. تفنگ Blaser R ۹۳ Tactical (آلمان)

ساخت تفنگ آلمانی Blaser R ۹۳ Tactical در سال ۱۹۹۷ آغاز شده و در ارتش‌ها و نیرو‌های پلیس کشور‌های مختلفی مانند آلمان، استرالیا، برزیل، بلغارستان، فرانسه، ایسلند، مالزی، هلند، لهستان، اسلوونی، اوکراین و بریتانیا مورد استفاده قرار می‌گیرد. ساخته این تفنگ در سال ۲۰۱۷ متوقف شده و نمونه مدرن گلنگدنی R ۸ جایگزین آن شد. شلیک با تفنگ Blaser R ۹۳ Tactical بسیار راحت بوده و امکان شلیک گلوله‌های بعدی در آن سریع‌تر از تفنگ‌های گلنگدنی معمول امکانپذیر است هر چند طراحی پیچیده‌ای دارد.

این تفنگ به خاطر کیفیت بالا و دوام بالایش مشهور است و از یک لوله ۶۰۰ میلیمتری سود می‌برد. با این وجود نسخه دیگری از این تفنگ با لوله ۷۶۲ میلیمتری نیز ساخته شده و امکان تعویض لوله آن در تنها ۶۰ ثانیه وجود دارد. تفنگ Blaser R ۹۳ Tactical دارای قنداق سبک و قابل تنظیم و دستگیره عمودی بوده و بسیار دقیق است. برد موثر این تفنگ در حدود ۸۰۰ متر براورد شده است.

۸. تفنگ SIG SSG ۳۰۰۰ (آلمان/سوییس)

تفنگ SIG Scharfschutzengewehr ۳۰۰۰ یا SSG ۳۰۰۰ یک تفنگ مخصوص تک تیراندازی است که شباهت زیادی با تفنگ‌های شکاری دارد. بعد از ساخت در آلمان، این تفنگ به سرعت توسط نیرو‌های پلیس در اروپا و ایالات متحده مورد استفاده قرار گرفت و علیرغم اینکه در ارتش‌ها و نیرو‌های ویژه کشور‌های زیادی به کار گرفته شده، اما تولید آن متوقف شده است. این تفنگ گلنگدنی دارای یک لوله ۴۵۷ میلیمتری یا ۵۹۷ میلیمتری است و در ابتدا برای دوام بالا طراحی شده بود.

SSG ۳۰۰۰ به خاطر کیفیت بالا، دوام و دقت قابل توجهش شناخته می‌شود که قابلیت ماژولار دارد. لوله این تفنگ در عرض چند ثانیه برداشته شده تا بتوان از گلوله‌های متفاوتی در آن استفاده کرد. قنداق این تفنگ از پلیمر ساخته شده و در شرایط مختلف آب و هوایی تغییری در ظاهر آن ایجاد نمی‌شود. برد موثر این تفنگ ۹۰۰ متر بوده و با دقت بالا از انواع مختلفی از گلوله‌ها استفاده می‌کند.

۹. تفنگ Accuracy International Arctic Warfare ۵۰ (بریتانیا)

تفنگ Arctic Warfare ۵۰ یا AW ۵۰ یک تفنگ گلنگدنی تک تیراندازی و ضد ماده ساخت بریتانیا است که برای تک تیراندازان کارآزموده و نیرو‌های پلیس طراحی شده است. از سال ۱۹۹۹ نیرو‌های ویژه سرویس هوایی بریتانیا، تفنگداران ویژه دریایی بریتانیا در کنار نیرو‌های ویژه کشور‌های زیادی این تفنگ را به استخدام خود درآورده‌اند. این تفنگ با تمامی ضمائم خود، اما با خشاب خالی حدود ۱۳.۵ کیلوگرم وزن دارد و دارای یک سیستم بافر هیدرولیک در قنداق خود است که لگد سلاح را کاهش می‌دهد.

این ویژگی باعث افزایش دقت و راحتی استفاده از تفنگ نیز شده است. برد موثر این تفنگ قدرتمند ۱.۵۰۰ متر بوده و اهداف متعددی از خودرو، قایق و سنگر‌های دشمن را می‌توان با آن شکار کرد. از این تفنگ می‌توان برای از کار انداختن خودرو‌های نظامی و هواپیما‌های گشتی دشمن با شلیک به جا‌های خاص آن‌ها مانند موتورهایشان استفاده کرد. همچنین این تفنگ برای کشتن تک تیراندازان دشمن و منفجر کردن بمب‌های کنار جاده‌ای و مین‌ها از فاصله دور مناسب است.

۱۰. تفنگ McMillan TAC-۵۰ (ایالات متحده)

تفنگ McMillan TAC-۵۰ یک تفنگ تک تیراندازی و ضد ماده برد بلند است که در دهه ۱۹۸۰ طراحی و ساخته شد. اگر چه این تفنگ اولین بار در سال ۲۰۰۰ و تنها توسط نیرو‌های ارتش کانادا مورد استفاده قرار گرفت، اما بعد‌ها توسط نیرو‌های زبده نظامی و پلیس در بسیاری از کشور‌ها به کار گرفته شد. تفنگ تک تیراندای ضد ماده McMillan TAC-۵۰ برای نابودی تجهیزات حساس دشمن از فاصله‌های دور مناسب بوده، اما برای از بین بردن سربازان و تک تیراندازان دشمن و یا منفجر کردن انبار‌های مهمات نیز به کار گرفته می‌شود.

از آنجایی که این تفنگ از گلوله‌های بسیار قدرتمندی استفاده می‌کند توانایی نفوذ در آجر و بتن را نیز دارد. مدت کوتاهی بعد از معرفی شدن، McMillan TAC-۵۰ دو رکورد را به ثبت رساند. در سال ۲۰۰۲ یک تک تیرانداز کانادایی به نام آرون پری در شلیک خود در افغانستان با استفاده از این تفنگ از فاصله ۲.۳۱۰ متری یک شبه نظامی طالبان را هدف قرار داد. او با این کار رکورد ۳۴ ساله طولانی‌ترین شکار یک تک تیرانداز در میدان نبرد را شکست که توسط کارلوس هاثکوک در سال ۱۹۶۸ در طی جنگ ویتنام به ثبت رسیده بود.

اما چند روز بعد رکورد پری نیز شکسته شد. چند روز بعد از تیراندازی تاریخی پری، یک تک تیراندازی کانادایی دیگر به نام راب فورلانگ با استفاده از تفنگ McMillan TAC-۵۰ هدفی را در افغانستان از فاصله ۲.۴۲۹ متری شکار کرد. در سال ۲۰۰۹ رکوردی دیگر به ثبت رسید و این بار یک تک تیرانداز بریتانیایی به نام کریگ هریسون با استفاده از تفنگ L ۱۱۵ A ۳ هدفی را در فاصله ۲.۴۷۹ متری از بین برد، رکوردی که یک بار دیگر در سال ۲۰۱۷ توسط یک تیرانداز کانادایی و با تفنگ McMillan TAC-۵۰ شکسته شد.

در حال حاضر رکورد طولانی‌ترین مسافت تیراندازی موفق با یک تفنگ تک تیراندازی با تفنگ McMillan TAC-۵۰ و در فاصله ۳.۵۴۰ متری توسط یک تک تیرانداز ناشناس کانادایی صورت گرفته است. این تیراندازی با استفاده از دوربین و دیگر داده‌ها تایید شده است. قنداق این تفنگ از فایبرگلاس و طول آن قابل تنظیم است. برد موثر این سلاح بسیار دقیق ۱.۸۰۰ متر است. با این وجود یک تفنگ تک تیراندازی دیگر نیز وجود دارد که بردی بیشتر از McMillan TAC-۵۰ دارد. تفنگ CheyTac M ۲۰۰ Intervention ساخت ایالات متحده بیشترین برد را در میان تمامی تفنگ‌های تک تیراندازی کنونی جهان دارد و برد آن به ۲.۱۲۲ متر می‌رسد.

برد موثر این تفنگ فراتر از ۱.۸۰۰ متر بوده و تنها توسط بخش‌هایی از نیرو‌های ویژه مورد استفاده قرار می‌گیرد. دلیل استفاده نشدن از این تفنگ در مقیاس گسترده و قرار نداشتن آن در میان ۱۰ عنوان بالا به برد قابل توجه آن باز می‌گردد، زیرا هیچ کشوری نیازی به استفاده از تفنگی با چنین بردی نمی‌بیند. اندازه بلند و حجم بالای تفنگ نیز حمل و نقل آن را دشوار ساخته و تولید انبوه آن نیز بسیار پرهزینه است.

منبع: برترین‌ها

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۲۱ ۲۸ مرداد ۱۴۰۱
دوستان اون باهر و شاهر که میگید تفنگ نیست دیگه . توپه و برای حملش سه نفر آدم لازمه . اگه بنا به اینه آمریکا توپ های یویتری از باهر ساخته . آخه ۶۰ کیلو و ۲۰ کیلو دیگه تفنگه؟ فیلسوف
ببرزخمی
۱۲:۰۸ ۱۲ بهمن ۱۴۰۰
خوب است نشان دقیق دارد چراکه استفاده کردیم در ارتش افعانستان یک تفنگ بسیار عالی است
مسعود
۱۹:۰۲ ۱۵ اسفند ۱۳۹۹
کامل نبود (باهر را یادتون رفته
پیمان
۲۱:۱۵ ۱۱ بهمن ۱۳۹۹
درود بر شما
مقاله تون تکمیل و خوب نبود، لذا فاقد تک تیرانداز های ملی، اللخصوص باهر (قوی ترین اسنایپر جهان) بود.
ناشناس
۱۳:۰۱ ۱۵ آبان ۱۴۰۰
باید توجه داشت که باهر بعد از شلیک دوم توان فرزند اوری تک تیر انداز رو میگیره
داود
۰۲:۵۶ ۲۷ شهريور ۱۳۹۹
خیلی خوب عالی بود دمتون گرم
محمدمهدی
۱۸:۲۲ ۱۷ خرداد ۱۳۹۹
درود. خوب بود اما باید تفنگ نیما اتوماتیک حیدر هم گفته می‌شد... ممنون
اشکان قره خانی
۲۰:۵۹ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
مطالبتون بد نبود ولی وقتی در مورد تفنگ تک تیراندازی متن میزارید اگه به کالیبر تفنگها اشاره نشه هیچ فایده ای نداره و هیچ اطلاعات مفیدی به خواننده نمیده تو اونهممه تفنگ فقط دو سه تا موردش کالیبرشو نوشته بودین معرفی تفنگ بدون درج کالیبر مفت نمیارزه