به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، محمد محمدزاده معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: ۸۱ هزار راس دام سنگین در این استان وجود دارد و از ۲۱ مرداد امسال هرگونه نقل و انتقال دام سنگین بدون شناسنامه، قاچاق محسوب و برابر قانون با آن برخورد میشود.
محمدزاده افزود: طرح شناسنامه دار کردن دامها در مرحله نخست برای دامهای سنگین اجرا شد که هم اکنون دامهای سبک نیز شناسنامه دار میشوند، اما مهلت قانونی برای جا به جایی دامهای سنگین بدون شناسنامه پایان یافته است.
او از دامداران خواست تا در صورت نیاز به حمل و نقل دامهای سنگین، نسبت به دریافت کد ۱۵ رقمی و شناسنامه دار کردن دام خود اقدام کنند تا با مشکل مواجه نشوند.
محمدزاده تعداد دامهای سبک استان را ۲ میلیون و ۱۲ هزار راس دانست و افزود: برای اجرای طرح شناسنامه دار کردن با اتحادیههای عشایری، اتحادیه دامداران و گاوداران، صندوق بیمه بانک کشاورزی و اداره کل دامپزشکی استان هماهنگیهای لازم انجام شده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: علاوه بر شناسنامه دار کردن دام ها، بیمه دام نیز اجباری شده است که با اجرای این طرح همزمان انجام میشود.
محمدزاده افزود: با صندوق بیمه محصولات کشاورزی برای ارائه خدمات بیمهای نیز هماهنگی شده که آنان پلاک شناسنامه دام را نیز ارائه میدهند.
او گفت: به ازای پلاک گذاری و بیمه هر راس دام سبک ۵۰ هزار ریال و به ازای هر راس دام سنگین ۷۳ هزار ریال وجه نقد از دامداران دریافت میشود.
محمدزاده اظهار داشت: تمامی اطلاعات مربوط به دام در خصوص نژاد دام، تاریخ تولد، جنسیت، کد گله، نام و شماره تلفن صاحب دام و موارد دیگر در این کد تعریف شده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه شناسنامه دار کردن دام علاوه بر صیانت از ذخایر ژنتیکی، سبب سهولت در ردیابی دام در نقل و انتقال و خرید و فروشها میشود، عنوان کرد: شناسنامه دار شدن دام سبب جلوگیری از قاچاق دام خواهد شد.
۳ میلیون واحد دامی در خراسان شمالی نگهداری میشود.
انتهای پیام/د