وی با اشاره به اینکه اتخاذ برخی تصمیمات مسئولان سازمان بورس منجر به کاهش ۲ میلیون تومانی قیمت زعفران شد، افزود: با وجود آنکه قیمت زعفران نگین در مقایسه با پوشال همیشه در بازار بالاتر است، اما هم اکنون قیمت زعفران پوشال به سبب عدم عرضه در بورس در مقایسه با نگین بالاتر است، در حالیکه بنده معتقدم اگر بورس قیمت زعفران را کاهش نمیداد، بدون تردید قیمت این محصول در بازار افت نمیکرد.
میری درباره آخرین وضعیت صادرات زعفران گفت: بنابر آمار سه ماهه گمرک، صادرات زعفران نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۵ درصد کاهش یافته است و از پایان خرداد تاکنون آماری دریافت نکردیم، اما بنده معتقدم تا آغاز فصل برداشت، صادرات با روند کاهشی به کار خود ادامه دهد.
نایب رئیس شورای ملی زعفران از رشد ۲۰ تا ۲۵ درصدی تولید خبر داد و گفت: با توجه به افزایش سطح زیر کشت، برآورد میدانی از گل دهی پیاز زعفران و راندمان بالای تولید در هکتار پیش بینی میشود که میزان تولید طلای سرخ در سال زراعی جدید به ۴۸۰ تا ۵۰۰ تن برسد.
وی ادامه داد: با توجه به آنکه کاهش قیمت زعفران منجر به متضرر شدن کشاورزان شده است، از مسئولان سازمان بورس انتظار میرود تجدید نظری در سیاستها داشته باشند.
بیشتر بخوانید: صادرات طلای سرخ تعریفی ندارد/ افت ۳ میلیون تومانی قیمت زعفران در بازار
میری در پایان با اشاره به اینکه ۸۰ درصد زعفران تولیدی صادراتی است، تصریح کرد: با وجود تاثیرگذاری اتخاذ تصمیمات مستقیم بر صادرات، ثبات نسبی قیمت بر توسعه بازار تاثیر بسزایی دارد، از این رو به سبب رشد ۲۰ تا ۲۵ درصدی تولید بازاریابی و بازارسازی محصولات امری ضروری است که متاسفانه در چنین شرایطی امکان توسعه بازار وجود ندارد.
انتهای پیام/