وی ادامه داد: کله قوچی، اوحدی، اکبری، بادامی و احمد آقایی عمده ارقام کشت پسته در استان را هستند که در شهرستانهای خاش و زاهدان کشت میشوند.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه از هر هکتار سطح باغات پسته استان هزار و ۱۲۰ کیلوگرم محصول برداشت میشود پیش بینی کرد: تا پایان مهرهفت هزار و ۵۶۷ تن از این محصول برداشت و روانه بازار مصرف شود.
وی با اشاره به کیفیت پسته تولیدی سیستان و بلوچستان گفت: پسته تولیدی این استان به دلیل شرایط بسیار مطلوب آب و هوایی منطقه و استفاده کم از سم و کود از کیفیت بالایی برخوردار است به طوریکه می توان از آن به عنوان محصول ارگانیک نام برد.
شهرکی گفت: با توجه به قیمت خوب پسته اصلاح، احیا و احداث باغات جدید این محصول در سیستان و بلوچستان در دستور کار قرار دارد به طوریکه اخیرا بیش از ۲۵۰ هزار نهال پسته کشت شده است.
سیستان و بلوچستان با تولید بهترین و با کیفیت ترین پسته یکی از مهمترین قطب های تولید این محصول در کشور است که به سبب نداشتن کارگاه های فرآوری و بسته بندی، پسته با کیفیت تولیدی آن در گمنامی فرو رفته و به ناچار در بسته هایی با نام دیگر مناطق کشور صادر می شود.
این استان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، مرکبات و غیره دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند.
انتهای پیام/ع